Pai cred ca grosimea stratului va fi egala cu grosimea foii de hartie inmultita cu numarul de foi rezultate in urma taierii.
Deci, aproximativ cam cat?
Pai daca presupunem 50 de suprapuneri, la o grosime de 0, 02mm; 50x0, 02 mm=1mm.
Danut, dupa prima operatie (taiere & suprapunere) pachetul e format din 2 foi. Dupa a doua operatie e format din 4 foi. Dupa a treia, din 8 foi; dupa a patra, din 16 foi; dupa a cincea, din 32 foi... Dar numerele astea: 2; 4; 8; 16; 32 samd sunt tocmai 2^1; 2^2; 2^3; 2^4; 2^5 samd. De exemplu, dupa a 5-a operatie noi avem 2^5 foi (adica 32 foi). E clar ca dupa a 50-a operatie vom avea 2^50 foi. Numarul asta e urias, e cam 1126 urmat de doisprezece zerouri. Acest numar il vom inmulti cu grosimea foii (0, 025mm) si ne va da grosimea totala a pachetului. Adica vreo 27. ooo.ooo kilometri. Bine a zis Ghita, un numar fabulos!
Extraordinar! Corect. Cu ani in urma era o problema asemanatoare, in care un angajat al unui patron, la negociere, a cerut sa fie platit cu 5 bani pe luna, iar in fiecare luna sa-i fie dublata suma.Patronul a semnat un contract pe 5 ani(sau 10) si in timpul contractului nu l-a mai putut plati.Incearca sa vezi de ce.O zi buna, pa.
Cred că e ceva de genul: (2^0 + 2^1 + 2^2 + 2^3 +... + 2^50) * 0.02 milimetri, unde a^b înseamnă a la puterea b.
Probabil: înălțimea unui bloc cu 10 etaje? Deși nu m-ar surprinde să descoperim secretul lui Păsări-Lăț-Lungilă și să prindem Luna.
Am fost pe-aproape?
De ce (2^0 + 2^1 +...2^n) si nu doar 2^n?
Da. Am greșit. Ai perfectă dreptate. E 2^n. Oricum e un număr fabulos, nu?
Ceaţa vine uneori. Dar nu stă mult şi se risipeşte.
Imposibil de aflat deoarece nu stim lungimea exacta.Ai zis doar ca e uriasa.Cuvantul asta nu are limite.Ce ai dat tu e grosimea. Daca tu ai aflat zi-mi si mie cum, ca sa nu visez foi la noapte
Lungimea nu este necesara. Foile nu se pun "in picioare", ci pe grosime (grosimea aia de doua-trei sutimi de mm).