anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Imi puteti spune si mie cum reusiti sa gasiti pe cineva pentru a incepe o relatie? Poate ca unii care va amintiti de mine, sunteti satui de vaicarelile mele ca povestesc absurditati, ma exprim indecent, imi e rusine si le transfer pe anonim, urmeaza sa-mi spuneti ca asta ar fi "problema" cand de fapt psihologul nu poate interveni sa trateze pe oamenii de langa mine care-si permit independenta si aleg sa faca "acest ce vor ei", ei sunt un fel de psihologi care se ocupa de un "mine" din imaginatia lor, si-mi ramane sa ma mir punand intrebari prostesti aici in care scriu ce invat de la ei. (deci nu am doar 2X ani pentru cine nu stie si ar vrea sa ma trimita pe la vreun grup de adolescenti)

13 răspunsuri:
| oglindasultanului a răspuns:

Si destinul e prezis si infaptuit de acelasi troll care te stie si nu vrea sa te lase in pace? (Ti-a sters si contul ala, e ciudat ca dispar ce raspnsuri imi dai. )

| mentholinks a răspuns:

Pai iesi prin oras cu blugi mulati pe buci.

| mgtow a răspuns:

Trebuie sa fi direct cu ele, cand o tipa iti zice ca nu poate sau nu te cauta inseamna ca nu e atrasa de tine - e destul de complicat sa gasesti ceva. Multe divorteaza si raman cu copii.

| Mosotti a răspuns:

Pai un baiat care arata bine si stie sa se comporte, e asaltat de gagici inca din clasa 9-a, deci e foarte simplu sa se faca o relatie, daca ai ajuns sa intrebi cum se face, e nasol.

Ori nu arati bine, ori ai probleme de comportament, una din doua.

Psihologul trebuie sa lucreze cu tine ca tu sa nu mai iei in seama ce zic aia de langa tine si sa faci ceva cu viata ta, n-are nici o treaba cu cei de langa tine.

De ce sa transferi la anonim? Fi domne deschis ca nu e o rusine sa zici ce zici. Daca nu incalci regulile forumului, ai voie sa zici ce vrei.

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru Mosotti):

Pentru ca problema principala in viata mea este ca sunt langa niste teroristi care ma tot iau la misto si vorbesc cuvinte urate, povesti deranjante, acuza, ameninta. Imi face un deranj ca vin la calculator sa scriu pe internet ca sa ma calmez eu din "socul" in care ma baga o asa discutie "ciudata". Comportamentul si vorbele lor au nevoie de psihologi, dar imi face o situatie de realitate "ilegala" si lor le merge totusi sa fie liberi, iar eu nu pot ca am "ghinionul" de a fi confundata. Dar imi dau seama ca se joaca "destin si ghinionul meu". Zice ca-s nebuna, apoi vine cu mainile pe spatele meu in fata altora care rad ca tremur si rosesc, apoi continua scena tavalind pe altcineva in "usa" pe care trebuie sa o trec intr-un drum pe care stie ca-l fac. Asta se intampla in realitate, acum de fiecare data cand accesez vreun site (se intampal de ceva ani, si pe quora si pe mmorpg s-a intamplat) apare cate un cont care ma contrazice, aduce vorba de ceva din trecut care ma supara, ma alunga cu ordine si sfaturi prietenoase. Apoi accesez alt site sa povestesc. Eu nu consideram ca arat rau ca ghionion sau alte din astea, imi este evident ca contribuie "oameni falsi cu 2 fete, ca ba prin texte private joci fake si imi esti prieten, dar in realitate ajuti pe altii sa stea in treburile mele in care nu vrei sa stai cu mine", nici nu trebuie sa dau detalii, imi afla programul de la prietenii lui, iar ei afla ce ma supara si intervine sa arate celolrlalti ca da am o problema psihica ca-s nervoasa si afectata. E normal ca omu deranjat sa fie afectat, dar nu e normal ca omu sa o pateasca mereu. Si la psiholog nu o pot trimite pe straina care nici macar nu stiu ce vecini am, tata are sa-mi zica ca vor sa-l bage in puscarie sa ma f, eu cand ma duc in curte se ia o fata de mine, apoi face petrecere strigand expresille tatalui, tata vorbeste de batai si scandaluri asa e caracerul lui, aia e ***. Iar eu sunt prinsa intre cele mai apropiate caractere care le poate avea cineva in viata, fara personale si fara posibilitati. Daca ma duc undeva, el aduce prietenii, sare pe mine unu care nu-mi place, el sta cu alta fata care se ia de mine, eu rosesc - cand se apropie de mine, si se numeste ghinion. Acolo intervin multe acuzatii si isi permit comportamentul, nu imi permit sa acuz ca-s hartuita de un grup de persoane, tatal zice ca sunt nebuna si sare si el pe mine cum face si fata aia. Eu aratam destul de bine pentru ce-mi permitea "cheltuiala parintilor", dar la mijloc problema principala este ca nu am cu cine vorbi, se ocupa anumite caractere de opinia mea care nu ma ajuta deloc, decat ma cearta si-mi da sfaturi care nu am nevoie. E si mult, o viata lunga, care strainul nu o stie, si se baga in seama sa spuna ca "trecutul ala cand o pateai asa" ar fi solutia acum, trecutul ala m-a schimbat in ceea ce sunt eu acum, dar persoana nu ma cunoaste, doar aduce vorba de chestii care si le permite ea si nu ma poate ajuta sa faca ea drumul meu, daca era un prieten, asa da facea drumul cu mine, si intr-un fel eram pazita de acestia, nu isi mai permiteau sa se apropie ei. Dar prietenul trebuie sa mi-l fac eu, nu sa mi-l aduca baiatu care-mi place, cat timp el sta cu alta fata in treburile mele. Si apropo sa aduc vorba despre asta, eu sunt caracterul ala care nu am prieteni, nu ies in oras, stau infofolita in casa si ma vad vecinii ca n-am perdele. As pune milioane de intrebari ciudate, nu m-ar ajuta sa ies din asta. Un insistent care se tot leaga sa ajute, nu poate fi acuzat ca el contribuie la problema. Eram saraca si singura, nu aveam nevoie de confuzii, ci sa traiesc eu, dar se inteleg intre ei sa rada facand contra mea. Eram o fata atrasa de baieti, era ciudat cum fete care se tot luau de mine, erau mai apropiate de ei? Poate erau destepti, si-au dat seama ceva. Cand vezi o persoana in viata reala, interpretezi din aspectul fizic, o fi ce caracter din capul tau, nu o caracterizeaza, iar popularitatea care o ai, ii distruge sansa de a se introduce. Toti prietenii tai, sunt niste nebuni care actioneaza dupa preferintele tale. Apoi de fiecare data cand o vede pe undeva, continua ei si ea are "ghionion ca destinul fetei este sa fie mereu prinsa in cum ii place baiatului". In copilarie am invatat ca m-am nascut intr-o o zi cu ghinion, in adolescenta am aflat ce este ghinionul, la maturitate nu pot fi altcineva si nu vreau sa accept situatia in tacere, ma obliga cu bataia. Eram un copil foarte tacut si cuminte, acum sunt considerata mincinoasa si troll ca oamenilor nu le convine sa ma auda.

| Mosotti a răspuns (pentru anonim_4396):

Pai nu, psihologul trebuie sa te faca pe tine sa nu te mai deranjeze ce fac aia si sa-ti vezi de viata ta, sa te separi de oamenii aia.
E clar ca au probleme ei la cap, dar aia n-are treaba, important e ce faci tu ca sa scapi de asta.

anonim_4396

Psihologul nu ma ajuta si am scris texte prin multe mesaje private, nu stiu ce ar trebui sa pun unde, ca sa se inteleaga. La psiholog se dau niste bani, daca reuseam sa-i am cum visam de multi ani, ieseam din situatia asta. Dar pare ca situatia ii face pe altii sa obtina ce am eu nevoie, lucruri care eu le pierd, si sunt doar trimisa la psiholog cand vobresc despre asta. Avocatii sunt cam gratuiti si se numesc prieteni, se obisnuieste abuzul ca-i absurd ca ba "esti insurat si sari pe una singura, ea nu cunoaste pe nimeni, nu stie cu cine are de a face dar aduci sotia sa va jucati de a cearta in fata altora, si cand nu va vede nimeni o bateti amandoi, iar sfatul oamenilor e sa se duca la psiholog" Aia munceste la ceva, dar el isi aduce sotia sa se ocupe impreuna de munca lor preferata de a "manipula copilul" in folosul lor personal. Ce ar rezolva psihologul? Aia nu poate dovedi ca ei sunt cei care o hartuiesc cu orice spun ei, este pentru a isi motiva faptele sau sa le ascunda. Psihologu nu-si are locu, adica daca stai intr-un loc muncesti la ceva, si unu vine ca e ora 12 noaptea si te trmtie frumos la culcare ceea ce am patit eu, ce poti face? Automat te pui in pat si nu poti sa dormi, dar te intorci sa-i dai ignore, si maine cand ti-ai uitat proiectul, vezi ce profil are perosnajul. Cum m-ar fi ajutat un psiholog? Ar fi facut el proiectul pentru mine? Daca aveam un prieten langa mine, poate da dormeam de mai devreme si nu ajungeam la asemenea scene jenante, dar e cumva treaba unei "sotii" sa se bage in chestiunile mele personale. Ca nu stii cine de unde apare, dar n-ai incotro sa asculti de "vocile divine" sau sa continui ce nu ai de facut. Psihologul nu ar fi facut nimic pentru mine, iar ei nu-s prieteni ci dusmani care sar pe mine si scot tot ce vor din viata mea, mai exact eu sunt cea care orice fac le revine lor castig. Dar mereu e vina mea ca vorbesc eu despre asta, si oamenii nu pot sa ma ajute, decat sa-mi intoarca vorba.Cred ca omit ca am de fapt alte probleme care sunt ascunse in discutia despre "psiholog".

Sau incerci sa rezolvi tu problema cumva daca nu psihologul, te gandesti ce poti face ca sa scapi de problema, ce solutii sunt, si asa mai departe.
Dar in cazul in care nu poti sa rezolvi singur treaba oricat te-ai gandit si ai incercat, atunci nu merge fara psiholog, ce sa zic altceva? Insa intai gandeste-te tu cum ai putea rezolva.

Psihologul e pentru oameni care nu reusesc singuri sa-si rezolve problemele care ii blocheaza sa aiba o viata okey.

La tine solutia ar fi sa-ti faci viata ta, sa te desprinzi de oamenii toxici si sa nu mai ai treaba cu ei, sa fi independenta cumva, si nu mai e nevoie de psiholog daca reusesti asta.

Iar la asta:

"adica daca stai intr-un loc muncesti la ceva, si unu vine ca e ora 12 noaptea si te trmtie frumos la culcare ceea ce am patit eu, ce poti face?", ai putea asa:

Sa te impui si sa-ti continui munca si gata, sa te impui in fata aluia care zice ca e 12 noaptea si te trimite la culcare.
Ideea este sa reusesti tu sa gestionezi treaba cumva pana te desprinzi de acesti oameni care-ti fac rau.
Sa zici "lasa-ma ca am de munca...".

anonim_4396

Solutia e sa am o viata, sa mi-o traiesc eu, aia era solutia mereu, dar asa nu e modu in care traiesc eu, ci mi-o traieste altcineva care se baga cand eu nu prea am habar ce. E modu in care le merge cu interesele lor care le astupa pe "drepturile mele, libertatea mea". Ca se baga baiatul "Asta ma stie de 10 ani" in care nu a stat cu mine ci pe langa mine (e o diferenta importanta, nu traiesc "psihologic si fizic" relatia eu, o joaca el cu ceilalti), pentru ca joaca fake la cei din juru meu, joaca asteptarea mea in fata lor, cine se mai apropie de mine? Fuge lumea de el, stie ca am o relatie. Dar relatia nu o am de adevaratelea.
La faza cu ora 12, aici poate tine de sursa mea de inspiratie, vreau sa fac un proiect dar reactiile celorlalti controleaza modul in care fac eu proiectul. Nu pot sa-i zic sa ma lase, ca nu vrea asta, vrea sa ma alunge sa mi-l faca ea. Si mereu se baga, de exemplu cum au facut scandalul ala unde acuza ca " ii distrug eu casnicia si are un serviciu de f pe strada mea" ( unde erau alte chestii la mijloc care le astupa acuzandu-ma ca-i fac rau si motivandu-se sa stea in treburile mele) aici automat nu ies eu din curte, ca nu vreau eu sa intru in mahalaua lor. Nu pot vorbi cu rudele a caror solutie este sa ma certe ca am eu ceva cu ei, sa ma acuze ca halucinez, si loveasca sa tac. Eu nu imi permit libertatea si dreptul de a avea relatii si seviciu reale, relatiile sunt astupate de ei care zic ca-s eu "lenesa si rea cu ei".

Atunci ramane sa te desprinzi de ei sa sa fi independenta, atata tot. Si sa ai viata ta fara sa se mai poata baga ei, alta sansa nu ai.
Trebuie sa te gandesti cum faci asta.

anonim_4396

Pai uite ca sa dau un exemplu, consideram solutia ca fiind sa fac muzica electronica, mi s-a parut foarte buna ideea, dar cand a trebuit sa fac proiectul singura, mi-am dat seama ca nu stiu muzica adevarata, ci modul in care muncesc la ea, este doar modul in care reactionez la ceea ce traiesc de fapt. Aveam nevoie de cineva sa o introduca in viata mea, iar oamenii reali se duceau ei in cluburi si etc, lucruri care eu nu le puteam face. Deci, momentam nu vreau sa mai ma gandesc la chestiile astea "Trecute". La relatii nu m-am gandit, ma asteptam sa imi fac apoi.

Si tu de ce nu puteai sa te duci in cluburi ca ei?! Eu ma refer sa faci ceva in sens si de cariera sa nu mai depinzi de altii, si sa faci ce vrei in viata, nu conteaza ca muzica sau altele.

anonim_4396

Pentru ca "ca erau mii de chestii la mijloc pe care cei "Care ii am in viata" nu ma ajuta sa le obtin, ci ma "descurajeaza" din a incerca. E total opus, e ca un fel de relatie stii ca ai intr-un fel pe cineva, dar acela nu te ajuta cu mersul lucrurilor, ci te incurca ca sa-i faci lui lucrurile personale sa-i functioneze. Ca sa incep iar cu verisoara, cand era adolescenta aia da cheltuiau parintii si arata " de lux" cand era minora, avea un serviciu pentru faptul ca arata bine, isi facea relatii, se comportau si oamenii diferit. Pentru ca oamenii trateaza dupa cum le convine lor persoana, oricat munceste sau nu si la ce, de obicei am de a face cu persoane care ma folosesc si nu ma ajuta pe mine, scuza lui e "ca nu-s genu lui" dupa ce el a inceput "insistand sa avem o relatie" care nu se putea desfasura normal, apoi ma baga in seama numai sa ceara bani dupa ce de fiecare data era "alta fata" si el era mereu cel care facea urat scandal zicand ca "il supar eu" si imi ramanea sa -mi cer scuze plangand si tremurand. Nu aveam cu cine sa vorbesc principal, sunt fata, ma atrage, sta langa mine, numai ca sa rada, de mine cu altele. Si eu ce ma fac? Toata viata mea e limitata la o senzatie, i-o da langa mine de ciuda, ca "ii fac rau eu", si ba el se baga in seama sa ma acuze ca-i vreau p/ca-i fac rau, mereu aproape facand asa. Problema principala "aspectului fizic", nu am bani de farduri, eu personale nu imi permit cand oamenii nu ma accepta, iar baieti da exista, dar numai ca sa rada de faptul ca-s "fata" totusi fiind o problema in plus care pe alte fete le ajuta f mult sa creasca. Ce am incercat sa fac "singura" pe calculator, a trecut prin faptul ca avea cine sa ma deranjeze. Acum ajung la situatiile cand ma vad copiata de straini, dupa ce mi-am expus problemele si proiectele in cont care mi-e rusine sa-l mai arat.