Nicolae Ceaușescu s-a luat după ideile comuniste, create de Stallin. Stallin a fost fondatorul regimului comunist, cum a fost Hitler pentru Nazism și Benito Mussolini pentru fascism. Acești,, conducători" au creat pentru fiecare de conducere un set de reguli și principii pe care statul/statele sub această influență le-a aplicat. România a fost sub regimul comunism din 1963 până în 1989, când a fost ucis Nicolae Ceaușescu și Elena Ceaușescu. În proprie idee, aceste idei,, demodate" erau bazate pe ideologiile acestui regim. Astfel, dacă am lua istoria la rost, am vedea că Americanii erau democrați din 1788, când aveau deja o Constituție. Tot acolo au apărut numeroase,, revoluții ale tineretului". Astfel, ideile total normale ale americanilor erau complet greșite pentru comuniști, în cazul de față.
Că așa l a făcut comunismul. Poate daca se năștea în America era un moș vesel care juca la cazino
Pentru ca era un comunist convins de la varsta frageda.
Si comunistii nu sunt oameni veseli, sunt foarte duri si radicali.
Noi trebuia sa fim in relatii bune cu URSS-ul nu cu America! Ii era mai frica de rusi decat de americani!
Sa fii in relatii mai bune cu URSS pentru ce anume? Aia ne-au luat teritorii, aia neau pus sa fim datori, poate nu stii dar RO a platit datorii de razboi la rusi zeci de ani.
Sa fim aproape de cine, de un salbatic, de niste neseriosi, de niste oameni in care nu te poti increde nici cateva minute.
Cit timp RO a avut relatii cu SUA treaba a mers bine, cand s-a dus dictatoru in coreea de nord, am mers direct catre prapastie
URSS pe vremuri, era calea spre prapastie, nu-i agreau nici o tara, nici cele conuniste macar poate Nord Coreea desi nu-s sigur nici de aia.Asa ca nu vad pentru ce RO sa fi fost in relatii bune cu unu care ti-a dat in cap, cu unu care tia luat teritorii si nu lea mai dat inapoi niciodata?
E bun, daca tu asa ai amici si prieteni, daca faci afaceri cu astfel de oameni, e alegerea ta.
Pe timpul ala plateam la greu catre URSS de toate, totul mergea in URSS, apoi dupa ce am platit datoria ce o impusese, sau facut ca ploua cu teritoriile luate, ori date de Germania lor ca si cadou, alti nesimtiti, alte lepre, alti curvari.
RO a facut atunci bine, ca s-a apropiat de SUA, dar handicapatu de dictator s-a schimbat dupa un timp.Tot ce s-a facut pe vremea aia la mom ala, era la nivel mondial in tara, si se facuse ca eram prieteni cu SUA, nu ca ne sugea rusu de resurse.
In ziua de azi, la fel RO trebuie sa stea aproape de SUA nu de Rusia, aia niciodata nu au avut ginduri bune pentru noi.
Nu mai pune botu la propaganda aia antiamericana si mai stiu eu pro estica.
Normal sa iti fie frica de unu care vine peste tine, de unu care nu stie ce este ala respect, cei ala cuvint.De ce sa-i fi fost frica de americani? Americanii nu veneau peste noi, nu venea sa iti ia cu japca ce aveai, asa cum facea rusu.
Era ala dictator, dar stia cine ii este dusman, orice om, indiferrent cit de nebun este, are frica, ori stie care este om bun si care e de asta nespalat, neserios si carei poate face rau.
Ceausescu era un om, fara educatie, fara prea multa scoala, apoi a inceput sa se creada un fel de Burebista doar ca Burebista nu era dictator, insa el voia sa il intreaca, voia sa fie un fel de stapin al RO, asa si se considera, banui ca RO era tara lui persoanala si toti trebuiau sa faca ce zicea el.
Cind ai astfel de ginduri, deja esti un om pierdut, esti in prapastie, doar ca inca nu realizezi.
O inceput bine, pentru ca chestia aia a lui patriotismul ala, sau ideea aia ca ceva era a lui, adica tara era a lui, la facut sa se indeparteze de rus, care avea intentii de astea invadatoare, rusu cauta sa ia teritorii nu sa dea, ori nu era de incredere, dar cand a fost rusu vreodata de incredere
Cam asa sia indreptat el directia catre opusul rusului, a celui care ii luase teritorii si care parea ca nu avea de gind sa le mai returneze, sa orientat spre dusmanul rusului, spre SUA.
A stat asa o vreme, dar cum el era de asta dictator, gindu tot la oameni ca el zbura, e normal ca oamenii se apropie daca au multe in comun, asa ca el avea multe in comun cu arabi, cu de astia distrugatori, nemultumiti, cu teoristi, care spun si cred ca toti vor de la ei ceva, ca toti ii asupresc etc.
Apoi s-a dus in Coreea de Nord, lo intilnit pe dictatorul suprem, pe nr 1 mondial si de acolo am mers direct catre prapastie ala ii luase mintile de tot dictatorului nostru, so vazut surcalsat de corean, cum adica sa fie ala mai bun ca el asa ca o trecut la actiune pe mai multe fronturi.
Omu se credea cum zic Burebista, ceva mai mare decat Roma, a plecat pe multe fronturi, eliminarea americanilor care nu erau buni nici aia, aduceau libertatea oamenilor, nu era bine pentru planurile lui, apoi voia sa devina putere mondiala, sa faca omu de toate, sa dea si datoria de razboi catre rus, s-a bagat in toate fara mila, nu-i pasa lui cum o duc oamenii, vazuse si invatate lectia in coreea la ala numarul 1 mondial de acolo, cum spun neam indreptat direct in prapastie si nici ca am mai iesit afara
Pt ca cei care conduc acum, is de fapt urmasii lui, e normal sa stam tot la fund, stam bine si asa, conteaza sa aiba ei ce le trebuie, guvernantii, ce le pasa de fraieri. Guvernantii de astazi is mai slabi ca Ceaususecu, ala le da clasa la toti din ziua de azi la orice capitol, asa prost cum era macar era patriot, era cu tara, nusi vindea pentru nimic in lume ce avea.
Dar sa faca toate rahaturile ce le gindea, populatia trebuie sa sufere, sa traiasca la limita, de aia aveam restrictii si lipsuri, totu mergea pe fronturile dschise de 'marele" burebista din RO
Serios? Chiar asa stii tu?
Muzica mai buna ca atunci nu a mai patruns niciodata in tara. Acum, nici nu mai apare muzica buna, doar daca nu esti educat sa-ti placa mizeriile de acum.
Placi de vinil cu Boney M. au aparut in caminele studentesti de la noi inainte de a afla de formatie. E un exemplu.
Eu ascult muzică veche. Din câte am citit și am înțeles de la bunici se asculta și atunci muzică bună, doar că gama nu era atât de dezvoltată, iar Ceaușescu comercializa prea mult muzica populară. Mulți oameni bătrâni ascultă obsesiv populară.
Un lucru este clar...nu am trăit acele vremuri ca să știu exact, însă se poate observa cu ochiul liber că nu eram atât de liberi, nici măcar din punct de vedere estetic.
Batranii asculta muzica populara pentru ca au crescut prin sate. Cu asta au crescut. Inainte orasele nu erau asa aglomerate ca acum. La asta nu te-ai gandit?
Iti spun eu ca eram mai liberi decat acum. La ce te referi cand spui "estetic"? Nici nu stii cat de elegante erau chiar si muncitoarele din fabrici. Multe isi faceau rochii la comanda (la croitorie) ca sa aiba alt model decat colega sau vecina. Acum vad ca tinerii se copie si parca se imbraca in uniforma. Femeile erau suple si stiau sa-si puna in evidenta corpul. Barbatii purtau vara camasi, chiar daca lucrau la furnal. In fabrica imbracau salopeta. Afara aratau ca domnii.
Uite aici poza (de care nu stiam :) ) : https://www.syntopic.ro/......1950-1960/
Sau asta: https://gr.pinterest.com/pin/500040364866038874/
luate la intamplare.
Americanii nu au granita nici cu Germania, nici cu Europa, ori cu mai stiu eu Africa, dar in ambele razboiae or venit sa scoata europenii din **** da?
Acu RO nu are granita cu americanii, dar americanii au adus baze si oameni dei lor in RO, aia probabil dupa tine e sa se apere pe ei, e bun si asa.
Alea is pentru a apara pe romani si in geral tot pe europeni, rusii si altii nu ajung in America asa usor.
Daca esti rusofon, sa fii sanatos, iar daca ai granita cu ei, desi teoretic nu avem, asta nu inseamna nimic.Pe vremuri tarile romane aveau granite cu marile imperii, dar nu veneau aia peste noi, pentru ca ar fi sarit ceilanti.
Astazi RO e in UE este in NATO, daca rusi cauta ceva, desi nu au facut si nici no so gfaca vreodata.
Rusia in toate istoria lor nu s-au bagat peste alte natii, na venit cu razboi sa ne ia noua teritorii, nu sau dus peste germani, peste francezi etc.
Asta din mai multe motiove, cel mai bun, pentru ca nu-s in stare, atit pot, ce au ei a fost cindva un teritoriu mai mult salbatic, erau de astia ciobani cu oile, daca erau si din aia, asa au ocupat rusii teritoriile ce le au.
Dupa au mai ocupat ceva tertitorii, dar incoa, de pe la mongoli, astea din sud, insa acum aia is independenti.
Rusii au teoritorii luate de la noi, pentru ca le-au fost date cadou, nu ca au intrat ei cu forta, ori sa le cistige in vreo batalie ceva.
Tuy nu-i vezi cit de slabi sunt daca cu Ukraina se chinuie si nu le iese, dar ce zic eu de Ukraina, hai ca aia tot rusi sunt, dar au fost peste aia an Cecenia, ce au facut? Nu au facut nimic, doar sau facut de ris, adica ca nu-s buni, is slabi.
Rusii stau pe pozitie, doar ca au arme nucleare, aia e tot, in rest la razboi conventional nu-i vad bine deloc.
Asa ca RO chiar de nu are granita cu SUA ar face bine sa isi gaseasca una nu sa continuie ce fac acum, adica campanii antiamericane, peste tot se lovesc in americani, se cauta atit de RO cit si de UE denigrarea americanilor, dar de fapt cand e ceva, vai noi sintem in NATO doar cand e groasa atunci sintem in NATO, in rest nu sintem curiosi, aia is prosati, is vai de mama lor.
Asa ca RO asta ar trebuie sa se apropie de SUA, sa isi faca granite virtuale, teoretice, mutu asta handicapat, sa lase plimbarile prin Germania, aia nu neau dat niciodata nimic, ne-au luat si au dat la altii, sa cheme un general american, sa cheme un ambasador, american hai ba la un gratar aici in delta, sau unde au ei locuri.
Inteleg nu ai bani sa faci, dar as il inviti la un gratar, la o petrecere, nu? Tu daca ai un prieten, ce faci, il cauti doar cand ai tu probleme? Il mai sunil, il mai inviti la o bere, la o plimbare, sa mai discuti una alta, asa se tine un prieten.
Nu cum face RO cauta sa indoctrineze populatia ca americanii nu-s buni. sai urasca etc.Eu asa vad peste tot si pe la tv nuam informatii false despre americani, numa se cauta sa se bage fitile negative.
Dar de altfek vai sintem in NATO afla ca NATO e de fapt SUA restul is asa cu prezenta.
Asa ca daca fraierul de ceausescu ar fi ramas linga americani, poate alta ar fi fost situatia.
Daca tu cauti sa ai prieteni de astia flamizi si de neincredere, fa-ti, fiecare cu cel doare, sau ca e vecin, daca e vecin ce? Daca e om la locul lui si e si vecin, atunci da, insa hai sa am eu relatii de milogeala cu vecinu ca e vechin, dar in rest e porc
BUBULINA întreabă: