Asta cu culesu' de pe rafturi cam asa e; acum se practica si la noi. Dar cand merg la un lumber store ei zic "dati-mi un two by four eight"
Ar fi foarte greu, aproape imposibil. Si inutil.
La noi nu s-a adaptat lumea dupa atatia ani cu banii noi... inca multi se exprima in milioane. Pana si la tv.
Intr-adevar, este aproape imposibil. Daca s-ar incerca, ar fi un "big mess". Vezi ca nici ei nu se incumeta sa treaca la sistemul european, desi ar fi bine sa fie un sistem pentru toata lumea. Cand ai nevoie sa faci o transformare, te ia durerea de cap. De ex., cati acri are un hectar? La unii poate le trebuie o jumate de ora sa faca transformarea asta. Un inch nu are un numar exact de mm, un gallon nu are un numar exact de litri, nici pound-ul un nr. exact de grame... Big mess. Ai nevoie de un burghiu si ei iti dau unul de 7/8 in, sau 15/16 in. Poftim, cauta echivalentul in mm! Apropo de acru, unitatea lor uzuala de suprafata. Am calculat recent sa vad cam cat e de mare. Si am gasit 1 ac = 43560 de... sqft (square feet). Ei, dar de aici pana la hectar mai sunt pasi de facut. In fine, pana la urma am gasit ca e aprox 0, 4 ha. Stiu ca se poate gasi in tabele, dar am vrut sa calculez si eu.