M-aș fi bucurat daca Ana nu făcea treaba asta și îl părăsea pe Ion, dar cred că romanul nu mai avea același impact apoi. Rebreanu a fost genial!
Sunt mandru ca sunt nascut in judet cu el, Romania a dus lipsa de multe dar niciodata de intelectuali...
Adevarul e ca Ion nu este tocmai un exemplu de urmat avad in vedere ca este curvar isi bate joc de ana si vrea sa profite de pe urma ei.Dar este o lectie de viata despre oameni saraci de la munca de jos impinsi catre lucruri marsave sa traiasca cat de cat mai bine in timp ce alti fura si au averi si mosi. Tatal anei era foarte mandu de averile lui de nu ii ajungea nimeni la nas iar roata s-a intors ca ficasa sa se indragosteasca de unu sarac si sa il aduca cu picioarele pe paman
Aia am admirat la el, ca a plecat de jos prin ambitie,, e drept ca a ales metodele cele mai neortodoxe ca sa puna mana pe bogatie, dar totusi s-a descurcat, metodele lui lasa de dorit, insa unde a ajuns si de unde a plecat merita sa fie apreciat, nu trebuia sa moara, dar poate prin asta e invatatura de minte, rau faci, rau primesti,, si-a primit rasplata.
Adică țăran
Dacă îți aduci aminte că și eu ți-am spus același lucru.
Da cam asta era morala.La sfarsit s-a spus deoarece vroia sa ajunga mai in sus nu sa tot stea la sapa "De sapa a fugit de sapa a murit" iar rautaciosi pe care ia acuzat ca au pamant pe necinstite au spus "Ca a vrut paman acum are 2 m numai a lui".Nu trebuia sa moara trebuia sa ii fie invatatura de minte si sa calculeze corect de acolo in colo cum sa isi dramuiasca viata si asa nici florica nu ramanea singura si nici gheorghe nu mergea in puscarie
Nici n-ai mirosit ce am vrut eu sa spun, nici nu-i de mirare, Pricolici!
N-ai teme de facut si sa inveti pentru scoala?
Ion n-are nicio calitate, în afară de a fi avar și nasol.
Iar asta cu temele ar trebui să mă ofenseze sau ce treabă are?
Iar faptul ca m-ai facut taran ar trebui sa ma ofenseze? E speranta ta ca ma voi simti jignit doar din atat?
Citeste romanul sa vezi daca ai dreptate sau nu, in esenta pare sa fie asa, dar in realitate e un personaj inteligent, descurcaret,, ambitios
Dacă tu ai fi citit Ion și ți-ai fi făcut temele, așa cum te lauzi, ar fi trebuit să știi că el este modelul țăranului român din perioada interbelică, și chiar și după. Iar eu la asta făceam referire.
Tu in primul comentariu pentru mine nu la asta te refereai, Pricolici, eu stiu care e toata faza cu acest roman, era preferatul meu in timpul liceului, dintre toate, era cel mai complex si d-aia.
anonim_4396 întreabă:
anonim_4396 întreabă: