Tot ce stiu este ca lunar cu toate, cheltuieli casa, impozit, TV, net, intretinere, mancare, accesorii, cheltuim la doua persoane si ap cu 3 camere cam 4100-4200 lei lunar, deci pe zi cam 140-150 lei.
Pai aici intra tot, nu stiu exact cat se aloca la dulciuri ca nu fac separat, odata mananc 8 ciocolate snickers de 50 g, alte ori o sapt nu mananc deloc, sau alteori mananc cate patru pe zi timp de 5 zile, e relativ.
Ia uite la ionelu`, 50 euro pe zi, deci 1500 lunar doar mancarea si accesoriile (hartie igienica, sampon, din astea), cam da, ca si eu la doua persoane ardem cam 800-900 E lunar dar cu facturi cu tot la cheie, oricu, facturile sunt mult mai jos decat mancarea + de ale casei. Dar nu ne lipseste nimic, mancam ce vrem, cat vrem, avem toate conditiile acasa. Evident ca in banii astia nu intra imbracaminte ca avem destula si nu trebuie luata, nu intra calatorii ca nu ne place sa calatorim, altfel era mai rau.
Singurul viciu de care nu am reușit sa scap este fumatul, pe care cheltuiesc aproximativ 50 de euro pe lună.
Scuza-ma de deranj din nou, cumperi nicotina si iti faci singur tigarile? am rude care fac asta, iasa mult mai ieftin stau in Germania
Cumpăr tutun la cutie, prefer Camel. Este mai ieftin, mai natural și mai plăcut la gust după ce te obișnuiești cu el. Folosesc o mașină de tubbing, iar tuburile cu tot cu filtre sunt exagerat de ieftine.
Intrebi si tu ca si cum te-as intreba de ce nu-ti placa capsunile ca mie, nu ma atrag, nu simt ca e ceva nou de vazut, tot oameni, cladiri, acelasi lucru, sa vizitez o alta planeta da! Sa vad alte fiinte, alte obiceiuri, alte chestii.
Iar chestiile de cultura nu ma atrag, arta, monumente, muzee (decat alea tehnice), nu ma atrag teatrele, concertele, spectacolele, sunt ceva mai tehnic eu. Daca ma duc intr-o tara ma duc sa aflu nivel de trai, preturi, produse, venituri, conditii de ramanere, deci cam economie, sa ma plimb cu mijloacele lor de transport, sa simt pulsul oamenilor obisnuiti de acolo. Daca am o partenera si ea vrea, m-as duce, evident, insa ma duc doar ca ma simt cu ea bine oriunde, nu pentru ce e acolo.
Mama cate mars, snickers, Bounty duble (doar 5), am in camara, nu stiu cine le mananca ca ma abtin acum sa slabesc. haha.
Cu fumatu e simplu, nu se doreste sa nu se mai fumeze, cine vrea cu adevarat poate, ia sa zica "daca nu te lasi, paralizezi, sau poti face infarct", sa vezi cum poate imediat, cazuri multe stiu. Este adevarat ca relaxeaza pe moment ca au devenit dependenti, dar in timp receptorii nicotinici isi revin si va simti starea aia si fara tigari. Si fumatul se lasa lent, NU brusc cum se zice. Nr de receptori este scazut datorita abuzului de nicotina, si creste numarul lent pe masura ce excesul de nicotina scade, nu se poate imediat, de aia mananca multi de se ingrasa si altele, ca se iau dupa fraieri care zic ca trebuie brusc. Acuma ca sa simta acelasi efect ca pe normal, trebuie mai multa nicotina ca sa forteze receptorii aia redusi ca nr.
Asta este, deci acum pentru fumatori, am spus mecanismu`, la treaba daca doriti. Cine a facut ce am zis, a scapat boiereste, nici nu simteam ceva nasol, nici nu au mancat in prostie. Cine nu, isi asuma consecintele in afara banilor aruncati. Adica de ce sa nu fim la fel de bine si fara tigari?!
Deoarece s-a demonstrat că declanșatorii medicali promovează schimbarea comportamentului pe termen lung în alte domenii ale medicamentului de comportament (16), am examinat dacă persoanele care au raportat declanșatoare medicale
. Rezultatele au indicat că persoanele care au avut motive medicale de pierdere în greutate au avut, de asemenea, pierderi în greutate inițiale și întreținere mai bune (17). Mai exact, cei care au spus că au un declanșator medical au pierdut 36 kg, în timp ce cei care nu aveau declanșator (17, 1%) sau un declanșator nonmedical (59, 9%) au pierdut 32 kg. Declanșatoarele medicale au fost, de asemenea, asociate cu redobândirea mai puțin de 2 ani de urmărire. Cei cu declanșatori medicali au câștigat 4 kg (≈2 kg / an), în timp ce cei cu alți declanșatori medicali sau nu au câștigat la o viteză semnificativ mai rapidă, în medie 6 kg în ambele grupuri.
Aceste constatări sunt interesante, deoarece sugerează că perioada care urmează un declanșator medical poate fi un moment oportun pentru a iniția pierderea în greutate pentru a optimiza rezultatele inițiale și pe termen lung de pierdere în greutate.
Pe mancare nu mult., Acum realizez ca e aproape 12 noaptea iar eu is trezit de la 4 dimineata si am mancat azi 3 cornuri cu ciocolata 85grame si 4 cafele (tinand cont ca am umblat toata ziua). Deci Dai cu seama cat dau pe mancare )
Pe facturi in luna de vara in total ~150~ lei
Depinde citi bani am.Acum trebuie sa am f mare grija de bani deci anul asta inca nu am cheltuit nici un leu(m-a tinut mincarea gatita de revelion)In zile in care imi permit sa cumpar ce vreau eu la servici 20-25 lei dar cand nu 5 lei si mai duc de acasa(mincare).Am cheltuieli de intretinere, am rate la banca nu ma pot intinde (plus un salar doar cu ceva mai mare ca salarul minim).
Nu inteleg ce sunt declansatorii medicali. Daca facem ca sa nu mai avem pofta si tenta de a manca mult si dulciuri, se pierde de la sine in greutate, deci nu sa ne abtinem, ca asa nu rezolvam, vom recidiva. Eu am trait asta si nici un miniecler nu mai intra, nu imi mai placea, asa slabisem 20 Kg fara pic de efort.
Nu am cum sa iti zic, de ex luna trecuta am luat telefonul cu 3000.
Daca vrei un cost lunar, in afara de lucrurile scumpe gen telefon electronice prostii, doar pe mancare si altele dau maxim 1500 lei pe luna, adica 50 lei pe zi, asta doar eu singur, fara parinti. Daca mai ies de 2-3 ori la film, la o bere, la orice, costul creste la 1700. Pe chirie si pe abonamente dau mult, ca la mancare chiar dau putin.
Daca luam cazul de luna trecuta, am cheltuit aprox 5000 lei, doar eu singur.
LisaJulie întreabă: