| Lazaraziy a întrebat:

In mediul privat nu se intra deloc pe pile? eu zic asa patronul are nevoie de oameni buni,numai ca din 10, isi permite sa angajeze 3 rude daca sunt cat de cat ok ca trag ceilalti 7 pentru el, dar cu conditia sa fie ok si aia 3. Si ma rog sunt si posturi gen sa vinzi bilete la mall sau la tren acolo poate sa bage pe oricine ca nu iti trebuie sa stii "meserie".

Răspuns Câştigător
| IarsiIar a răspuns:

Asta e teoria. Practica insa... e fix invers.
Stiu mai multe firme private unde toti sunt rude. Au inceput (SRL, nu IF) in familie si cand firma s-a extins au angajat alte rude. Frati, nepoti, cumnati...
Daca la Stat mai sunt controlati, privatul angajeaza si concediaza pe cine vrea el.
Stiu facultate privata unde toti profesorii (basca decanul) sunt soti, copii lor (cu gineri sau nurori) iar acum intra si nepotii de la copii. Nici un strain.

3 răspunsuri:
| Lazaraziy explică (pentru IarsiIar):

Pai da man si in privat e cu manevre, foarte bine precizat, dar si unde nu sunt toti rude, merge pe smecherii, ti-am zis sunt bun 7-8 si 2-3 sunt slabi dar ii cara ceilalti.

| NoTurbinaNoGood a răspuns:

Ba da, se intra pe pile si la privat. Mai ales daca administratorul/sefii care aproba angajarile, sunt la randul lor angajari. Exemple sunt in fabricile multinationale de prin tara. Aia de la HR, impreuna cu directorii locali, fac triajul dupa bunul plac.
La SRL-uri de obicei se implica direct sau indirect proprietarul, dar si acolo se practica pilele. De exemplu, daca ai un verisor care lucreaza de 10 ani in SRL-ul respectiv, si sta la cafele cu "sefu", bineinteles ca ii spune cateva cuvinte despre tine, si esti asteptat altfel la interviu. Eventual se face postul special pentru tine, daca el considera ca ai fi de folos.
SRL-urile nu angajeaza cu anunturi decat atunci cand au nevoie mare de personal.

| Lazaraziy explică (pentru NoTurbinaNoGood):

Evident,esti baiat realist, esti de nota 10, imi plac oamenii realisti cu picioarele pe pamant care vorbesc cu argumente logice sau cu dovezi concrete, bravo, bune raspunsuri, chiar te felicit, am dat deja funda ca ti-o dadeam tie.