In depresie nu ai chef de nimic, uraști pe toată lumea, nu îți place nimic. In cazul introvertițității e altceva, pur și simplu îți place să fie mai liniște în jurul tău.
Depresia clinică sau depresia majoră este o tulburare afectivă caracterizată de cel puțin două săptămâni de dispoziție scăzută prezentă în majoritatea situațiilor. Adesea este însoțită de stimă de sine scăzută, pierderea interesului pentru activități plăcute în mod normal, energie redusă și durere emoțională fără o cauză clară. Persoanele depresive pot fi preocupate cu sau medita la gânduri și simțiri de inutilitate, regret sau vinovăție inadecvată, neajutorare și ură de sine. Depresia apare atunci când o vulnerabilitate preexistentă sau o diateză(d) este activată de evenimente stresante din viață. Alte simptome ale depresiei sunt slaba concentrare și ținere de minte.
Deci crezi că te identifici cu depresia? Nu prea cred.
Și cu ce îmi răspunde mie la întrebare textul ăsta plin de emoji-uri pe care îl tot spamezi la orice? Dacă voiai să fii de ajutor răspundeai la întrebarea mea care este dacă poți descrie depresia. Dacă nu știi, nu mai spama aiurea. Nu se dau funde pe cine are cel mai lung text.
Salutare! Depresivii sunt genul de oameni se rănesc ușor. Tipologia celor buni, a celor care încearcă să-și ascundă durerea, să-și acopere golul din suflet cu sentimentul de mulțumire al celorlalți, care zâmbesc și ascund tristețea, care maschează, uitând, astfel că aparențele și fericirea exterioară, care este doar de fațadă, umbrește atât de mult sufletul, îl săcatuiește, obosesc și se simt extrem de singuratici, aproape ca niște lupi.
Dacă ți-a fost util răspunsul meu, aștept și eu o fundă din partea ta. : )) Mulțumesc!