| tonyc7 a întrebat:

Intr-o societatea in care detinatorii de permise alcatuiesc majoritatea (peste 90% din persoanele adulte), un barbat tanar care inca nu are masina e considerat sarac? Sau mai degraba prost? laughing))

15 răspunsuri:
| Goddessss a răspuns:

Un bărbat ca oricare altul.
Dacă are creier e considerat deștept

Răspuns utilizator avertizat
| relian a răspuns:

Daca nu ai masina,inseamna ca nu ai nevoie de o masina,ori nu simti nevoia sa te deplasezi cu masina personala.
Poate ca iti place sa faci miscare si folosesti bicicleta laughing aia nu inseamna ca esti prost.
Sarac esti daca nu ai nimic,iar daca esti sarac,nu vad asta sa fie o problema,asta e nu toti se nasca cu averi,nu esti tu de vina ca esati sarac,este de vina tara, parintii, ca nu au fost in stare sa iti asigure ceva conditii.

Acu depinde si ce inseamna pentru tine sarac, asa majoritatea oamenilor is saraci laughing
Eu in RO am avut permis, dar nu am avut masina laughing Daca eram sarac, cred ca sia cum is tot sarac laughing milionar sigur nu-s

| SingleForOne a răspuns:

După posibilitatile de cumparare din deceniile anterioare, de exemplu dinainte de 2010, cam da... lumea nu se mai asteapta ca cineva sa aiba masina, ci sa mentina un job pe cat mai mult timp, si sa aiba experienta si abilitati in meserie, si de la o varsta lumea s-ar astepta sa ai propria locuinta.

| anonimuIl a răspuns (pentru SingleForOne):

Au și casele lor femeile care au mașini de la 15.000 - 20.000 de euro și încă nu au nici 30 de ani marea majoritate a femeilor care sunt așa.

| SingleForOne a răspuns (pentru anonimuIl):

Eu ma refeream doar la asteptarile societatii asupra unei persoane daca are sau nu un autovehicul, si in principiu nu sunt asteptari mari ca ceva foarte important. La fel cum ai avea un ceas sa te uiti la timp, dar pentru acelasi obiectiv ai putea sa vezi pe telefon, adica ceasul sau o masina sunt mai mult ca accesorii faine sa le folosesti, in special pentru atractie, dar atractia nu acopera necesitatea de baza (sa vezi timpul, si sa ajungi dintr-un loc in altul), decat in cazuri foarte rare.

Mașina nu mai este de 20 de ani simbolul bogăției sau să arate că cel care are mașina are bani sau venituri mari.

Poate nu știi - în București în rezidențiale noi unde locuiesc tineri de 25 - 35 de ani sunt și mașini de 80.000 - 100.000 - 150.000 de euro NOI.

Astea sunt luate în rate de cei care lucrează în IT și câștigă de la 2000 de euro pe lună.

De vreo 7 ani a apărut NOUA generație de tineri care sunt NOUA clasă de mijloc și ăștia deja locuiesc în nordul Bucureștiului în apartamente de la 150.000 de euro și au și mașini scumpe.

Toate astea din MUNCĂ CINSTITĂ și nu din furat cum cred toți RATAȚII morți de foame.

| SingleForOne a răspuns (pentru anonimuIl):

Da, sa zicem... dar se adanceste irrelevant ideea principala, subiectul intrebarii.

E tânăr cel care a pus întrebarea și fără posibilități materiale.

De aia a pus întrebarea asta fără rost pentru el dacă doar se plimba puțin prin nordul Bucureștiului sau prin zonele bune.

OBSERVA RAPID că mașinile și de 200.000 de euro parcate pe străzi NU le observă nimeni și nici măcar nu se uită cineva la mașinile alea.

suntserios
| suntserios a răspuns:

Uite că în România doar vreo 50% din populație are permise. Așa că ești safe.

| Dvi2002 a răspuns:

Daca ai nevoie de masina, iti iei masina.

| IceRope a răspuns:

Da, pleava societății îl poate cataloga astfel. Trebuie să ia aminte zicala "câinii mor de drum lung și prostul de grija altuia".

| johnnny123 a răspuns:

Dacă ai impresia că un carnet de conducere sau un cazan pe roți demonstrează că ești "deștept", înseamnă că nu te-ai uitat prea atent la participanții la trafic...

| NoTurbinaNoGood a răspuns:

Nici/nici.
Masinile sunt o prostie in aceeasi masura in care sunt utile.
Un barbat care locuieste intr-un oras aglomerat si se deplaseaza doar pe rute asigurate de transportul public, e destept daca nu isi ia masina/permis.
Masina nu ar fi un upgrade, ci un stres inutil, cu multi bani aruncati.

| Nirvanaaa a răspuns:

Carnetul e bun de luat când știi ca îți vei lua mașina curând și îți permiți sa o întreții.
Ce rost are sa ai carnet dacă nu îți iei mașina curând?
E un bărbat ca oricare altul. El știe cum își face planurile de viitor și viața.