Măi, în ideea că așa ceva ar fi real, cred că oamenii ascund multe și multă suferință, deci nu ai idee câtă ură poate ascunde cineva și ca și profesor care s-a lovit de "părinte" îți spun că un părinte ar fi în stare de aproape orice doar pentru ca copilul lui să conteze sau să fie bine. Dar să mai și fie ucis și făptașul să fugă. Cred că ar fi în stare un părinte de asta și de mult mai multe. Din păcate...
Cât legat de ispășire și eu cred că dacă tipul și-a recunoscut vina și a mai și făcut închisoare, mama nu cred că trebuia să-l mai și mutileze, adică dreptatea se efectuase.
Asta zic și eu. Chiar dacă l-a mutilat, fetița nu mai putea fi adusă înapoi și mai e chestia "Ochi pentru ochi iar lumea ar deveni oarbă".
Eu înțeleg acea mama, supărarea ei. Nu înțeleg de ce s-a măritat cu el, și a făcut dragoste cu el. Când urăști nu poți face asta. Dar daca cazul e real(dar fără partea căsătoriei fiindcă asta nu prea are sens) as înțelege ura mamei deși fetita nu e adusa înapoi asta e de fapt realitatea iar omul nu a vrut sa facă acel accident. Știu un caz de la știri când o mama îl ucide pe un pedofil ce i-a ucis fetita deși era judecat, chiar în sala de judecata l a împușcat pe nenorociț. Dar aici e deja altceva, era un nenorocit care merita ceva mai rău decât închisoare. Aceaa mama nici nu a primit o pedeapsa prea mare. De fapt și de asta trebuie sa tina cont cei ce apelează la razbunare, ca vor face și ei pușcărie.
Rozo, nu mai bine te uiti si tu la un "sala palatului" de-a lui Bobonete?
Ca daca te mai uiti la rahaturi din astea, te strici de tot.
Dupa 30 de ani o luam in jos, sa stii. Nu te ramoli intentionat.
Recunosc, nu am urmarit episodul.
Din ce descrii aici...
UNEORI razbunarea e arma prostului, ALTEORI a unui suflet prea plin de durere, iar UNEORI JUSTITIE CURATA!
Daca metoda " Ochi pentru ochi, dinte pentru dinte" s-ar aplica 100% TOTI AM FI ORBI SI STIRBI!
EU CRED CU TARIE! CA REGRETUL & STARUINTA IN IERTARE... T R E B U I E! SA ADUCA SI IERTAREA! ( fatarnicia NU se pune in discutie! Sau TEAMA de Pedeapsa! )
Si Dumnezeu ii iarta / le iarta greselile celor care CARE REGRETA CU ADEVARAT PACATUL COMIS! DAR NU! IARTA DELOC GRESELILE CELOR CARE NU REGRETA, SUNT FATARNICI, DOAR SE TEM DE PEDEAPSA, SI CONTINUUA IN ACELASI MOD A TRAI/ A-SI DUCE EXISTENTA!
SUNT OAMENII MAI BUNI CA DUMNEZEU?¿ SAU, AR TREBUI?¿?
Consider ca dupa fapta, si rasplata!
Invictusman2025 întreabă: