| IonutSiAtat92 a întrebat:

Intrebare pentru cei care muncesc si stiu ce inseamna sa castigi greu un ban.
De ce statul ne opreste noua lunar, bani pentru sanatate? Mie imi opreste 800 de lei lunar CNAS.Dar problema este ca pe langa faptul ca imi opreste bani,cand merg la medic, scot alti bani din buzunar pentru analize.Si nu vorbesc de spitale private.Acolo te duci cu banul jos.

Răspuns Câştigător
| Freya1 a răspuns:

Te cred si inteleg.Mie una imi e frica de spitale.
Cel mai recent am fost cu o problema la stomac acum 2 ani si de atunci m-am ferit sa mai merg.Am mai fost doar la clinici si cabinete private.
Cand am fost la urgente cu stomacul, m-a pus pe pat mi-a tras un pic de sange si mi-a si bagat o perfuzie cu habar nu am ce, ce mi-a provocat o criză de spasmofilie si atac de panica, iar analiza mi-a venit abia cand m-am rugat de aia sa ma lase sa plec, nici nu am stat la toata perfuzia.Problema a fost ca nu la chemat nici pe prietenul meu sa vad ca nu sunt singura, sa ma ajute cumva.Ia zis ca sunt bine cand eu eram înțepenită cu masca de oxigen si bagata la aparate.

23 răspunsuri:
| mgtow a răspuns:

Spaga care o dai la medicul de stat nu e bine, trebuie sa fie gratuit sau cel mai ieftin la pret. Ideal ar fi sa nu mai platesti asigurarea de sanatate la stat si sa platesti o asigurare privata din banii aia, devii PFA si nu ai treaba, cea mai buna solutie

| darrio2007 a răspuns:

800 de lei lunar CNAS? Hai mai taie din ele, că nu sunt copil.

suntserios
| suntserios a răspuns:

Sunt destule laboratore de analize care deconteaza cu casa. Analizele pe care le faci in spitalele de stat sunt gratis

| IonutSiAtat92 explică (pentru mgtow):

Ma crezi sau nu, eu nu am dat niciodata ban la medic.Pentru ce? Lucrez in mapn si nu stiu cum sa fac asta. Daca imi dai tu o idee, ti-as multumi.

| IonutSiAtat92 explică (pentru darrio2007):

Lucrez in armata.Si pe cartea de munca am 5000 de lei brut.De acolo imi taie mult.

| TamplaruAnisoara a răspuns:

Cu trimitere de la medicul de familie si laboratoarele private fac analize gratuit pentru cei asigurați.

| IonutSiAtat92 explică (pentru TamplaruAnisoara):

La Regina Maria nu cred ca merge.Ce spitale private primesc cu trimitere de la medic in caz ca suntem asigurati?

| TamplaruAnisoara a răspuns (pentru IonutSiAtat92):

Am citit pe net Spitale Private din Cluj Napoca care au contract cu Casa de asigurări si fac investigații gratuite, fiindcă le decontează cum ar fi CT sau RMN. Deci nu e greu sa te informezi la Regina Maria daca fac analize gratuite pentru cei asigurați.

| mgtow a răspuns (pentru IonutSiAtat92):

Ramai cu 3000 dupa 40% e bataie de joc asta sistem penal din Romania

| Adrian5575 a răspuns:

Asa sunt legile la noi. De rahat.

| Holiday a răspuns:

Ce nu intelegeti voi e ca daca prin absurd nu s-ar mai plati impozit, CAS, etc din salariu, nu ati castiga mai mult, pur si simplu salarile s-ar reduce la cat ai acum salariul net. Nu e nimeni tampit sa platesca mai mult daca poate plati mai putin. Nu mai discutam de faptul ca in Romania 90% din angajati sunt ineficienti, nepregatiti corespunzator sau fata chef de munca. Pentru ce ar fi platiti astia mai mult?!

| Freya1 a răspuns:

Nu cred ca iti trage chiar asa mult.
Păi asigurarea de sanatate te ajuta in caz de internare (sa nu plătești spitalizarea) si in reduceri la un rmn, o operație, anumite analize.Ca sa nu mai vorbim ca de acolo din cate stiu iti plătești si medicul de familie.
Într-adevăr, nu orce clinică sau orce analiză o poti face pe baza de asigurare, pentru ca asa ar da toti faliment.Dar de plătit trebuie sa plătești cnas-ul pentru ca daca nu dăm la stat, nici statul nu are de unde sa ne dea, asa mult sau putin cum e.

Faza cu bagatul in buzunar de bani la medic nu e obligatorie, iar daca se uita la noi ca la un rahat daca nu o facem e din vina noastră că i-am obisnuit prost.

| Furnicuta000 a răspuns:

Pai asta inseamna asigurare.
De ex daca doamne fereste capeti o boala cronica ce necesita tratament pe viata, foarte costisitor, va fi acoperit de asigurare, chiar daca pretul tratamentului va fi de mii de lei pe luna. Sau daca ai nevoie de operatii care sunt foarte scumpe, ele sunt acoperite, nu platesti.
Teoretic, ca spaga nu se pune

| IonutSiAtat92 explică (pentru Furnicuta000):

laughing) Detest spaga.

| IonutSiAtat92 explică (pentru Freya1):

Batranii in general i-au obisnuit asa.

| IonutSiAtat92 explică (pentru Holiday):

Ai mare dreptate, ai un chef de munca cand esti platit cu salariul minim pe economie, de drag vi la munca.Fi serios, vorbeste gura fara tine.Mai bine taceai.

| Furnicuta000 a răspuns (pentru IonutSiAtat92):

Cine nu o detesta? laughing

Salontanul
| Salontanul a răspuns (pentru mgtow):

In Germania statul ia 49%. In Romania este 42%

| IonutSiAtat92 explică (pentru Salontanul):

Hai ca avem si aceleasi salarii.

Salontanul
| Salontanul a răspuns (pentru IonutSiAtat92):

N-am sa incerc sa-ti explic ca am vazut din raspunsurile date ca nu vei pricepe.

| Freya1 a răspuns (pentru IonutSiAtat92):

Nu doar ei.Au mai dat si oameni disperați, sau cei ce au stat in spitale cu conditii precare ca sa fie luați în seamă sau ajutati.

| IonutSiAtat92 explică (pentru Freya1):

Asa o fi.Sincer,imi doresc sa nu am de aface cu spitalele niciodata.

| IonutSiAtat92 explică (pentru Salontanul):

Ok,esti liber sa parasesti aceasta conversatie.Numai bine.