| Cinic a întrebat:

Intrebare pentru fumatori si pentru vaperi! Eu am fumat destul de mult la viata mea si de vreo cativa ani buni am trecut la vape. Vapez exclusiv mtl si bag o sticluta de 18 / 20 mg( nic salt) la 4 zile. As vrea sa renunt si la vape dar nu o pot face fara un mic supliment. Am lasat vapeul acasa vreo doua zile cat am fost la munca. Nu as putea spune ca am avut un sevraj major doar ca fara vape ma enervez si parca nu imi convine nimic. Practic nu de throwhit simt nevoi si nici de gest in sine ci de nicotina asta blestemata. Acasa am observat ca vapez chiar putin, la munca este dezastru... am facut ceva investigatii si nu stiu ce sa cumpar! Nicorette ( guma de mestecat cu nicotina) sau zin ( niste pliculete cu nicotina care se tin intre gingie si buza. Deci intrebarea mea este : a incercat cineva nicorette sau zin?! Si care a foat experienta voastra cu aceste produse.

1 răspuns:
| mastadont a răspuns:

Părerea mea e că aceste produse, gume, pliculețe, care tot nicotină conțin nu te ajută aproape de loc să te lași, mai degrabă dai o dependență pe alta, îi schimbi forma.
Fumatul este unul dintre viciile la care este extrem de greu de renunțat, majoritatea nu reușesc să o facă. Dacă nu poți renunța încearcă să reduci treptat doza de nicotină până ajungi la foarte puțin și apoi de loc. Toți pe care îi cunosc eu au renunțat brusc, tata a fumat peste 20 de ani și într-o zi n-a mai fumat.
Brusc sau treptat renunțarea la fumat trebuie să fie o dorință voluntară și trebuie mereu să te lupți cu dorința de a mai fuma. În prima săptămână e nasol că îți cere corpul nicotină la intervalele la care obișnuiai să fumezi, din oră în oră de exemplu. O dată ce trece această dorință de reluare a viciului e mult mai ușor însă.