anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Întrebare pentru profesori. happy
Dar în final, îmi poate da un sfat cine dorește. happy

Eu cu ale mele uitasem că februarie are 28 de zile și azi elevii mei mă atenționează că mâine e 1 martie, m-am certat cu ei pe tema asta, că n-are cum că doar nu trece de la 28 fix la 1. Urlam eu că n-are cum și n-are cum. Apoi tot eu mi-am amintit că e februarie. Apoi le-am zis că sigur e joi, 1 martie, că parcă februarie avea și 29 de zile, apoi tot eu le-am spus că stați așa, că 29 februarie e anul bisect și se întâmplă o dată la 4 ani. Nu știu de ce, confund zilele, uneori am impresia că anul bisect e de 28 de zile și că de fapt în fiecare an, februarie are 29 de zile, alteori îmi amintesc cum e de fapt. Așa e nu? happy Anul bisect e de fapt cel cu 29 de zile? happy Și se întâmplă o dată la 4 ani? Right? happy Iar în rest februarie are 28 de zile? happy

Dar mă rog, nu asta este întrebarea. Copiii m-au întrebat mai cu juma' de gură așa că dacă le iau și lor ceva? Că ei or să-mi ia. happy

Voi ce ați lua de 1 martie, ținând cont că mărțișoare primesc doar fetele? happy

Ce mă sfătuiți să le iau eu?

Eu mă gândeam să le iau câte un mărțișor fetelor și pentru întreaga clasă să iau bomboane.
Sau mai bine nu le mai iau mărțișoare nici fetelor și de banii ăia iau prăji și suc? big grin
Mai mă gândeam și la varianta în care, elevi fiind și ei mai mereu, jumate de clasă nu vin cu ustensile pentru scris, mă gândeam să le iau la fiecare câte un pix frumușel. happy Dar cu pixul, în cazul lor nu ar fi ideea că-l au ca și amintire de la profa, deoarece ei sunt așa de aiuriți încât ori uită de toate pe la școală, ori le pierd, ori chiar unii își mănâncă/rod până și propriile pixuri. laughing)

Un mic sfat, mi-ar prinde chiar bine. big grin

51 răspunsuri:
| cristi202 a răspuns:

Ideea cu pixurile e geniala. Chiar daca le pierd. Ai mei mi-au luat mie și surorii mele stilouri chinezești cu penita de aur, in anii 70 erau cele mai bune. Eu eram in a II-a, sora mea in a IV-a. Eu l-am pierdut dupa doua zile de folosire, ea l-a avut funcțional și în liceu.
Eu as merge pe pixuri și pe ceva dulce, gen Kinder Kids.

| anonim_4396 explică (pentru cristi202):

Am luat deja bomboane și suc, acum laughing o să le iau la o următoare ocazie, ceva mai bun. big grin
Cred că la final de an școlar le ia domna o carte și le scriu numele în coreeană, așa procedasem cu cei de anul trecut. big grin
Așa o să le fac și ăstora, ș-așa nu prea știu să citească mulți. laughing Poate îi motivează în vacanța de vară. laughing

| cristi202 a răspuns (pentru anonim_4396):

Vezi că te descurci? happy

| DjSannan a răspuns:

Pentru 1 martie, cea mai bună opțiune ar fi să oferi cadouri echitabile tuturor elevilor, indiferent de sex. De exemplu, tu poți oferi fiecărui elev câte un pix frumos și o cutie de bomboane. Aceasta este o opțiune mai convenabilă și mai potrivită decât să oferi mărțișoare fetelor și bomboane întregii clase. De asemenea, poți oferi și veselă și suporturi pentru pixuri, astfel încât elevii să poată să-și păstreze pixurile în mod corespunzător

| anonim_4396 explică (pentru DjSannan):

Nu știu cât vor fi ai mei, elevi de ordonați chiar și așa, dar e un sfat fain și chiar o să mă gândesc la ceva de genul. Acum aștept următorul salariu, cum nu le-am mai luat nimic deocamdată. Iar banii deja sunt pe ducă și mai am și o amendă de plată. happy

| DjSannan a răspuns (pentru anonim_4396):

Cu placere

| sierra1 a răspuns:

"Copiii m-au întrebat mai cu juma' de gură așa că dacă le iau și lor ceva? Că ei or să-mi ia...Ce mă sfătuiți să le iau eu?"

nimic mami, nimc!

Adică îi îmbii să-ți cumpere și ție ceva. Greșit de tot atât etic cât și juridic. Chiar jenant și-ți mai spui "profă"

| anonim_4396 explică (pentru sierra1):

Wtf! Tu ai citit contextul? Eu nici nu știam că mâine e 1 martie :/ ei au venit cu ideea? Și ei oricum știau că le-am luat ceva de Moș Crăciun și de ziua mea le-am făcut cinste. De Crăciun le-am luat că oricum ei veneau cu ceva și dacă refuz iar nu e ok. Deci dacă ei dă și oricum și eu la rându-mi scot din buzunar bani ca să dau, nu văd ce încurajez, că practic întorc cadoul lor. Iar dacă pentru tine munca de prof înseamnă să vii cu o față de caporal să predai și să întorci spatele la final de oră și să te duci în ale tale, aia e, dar eu una nu gândesc așa. Eu vreau să fiu profa bună și prietenă cu elevii mei, oricum dacă tot nu am prieteni în realitate, măcar la job să am prieteni, nu crezi? happy
Dar mă îngrozește faptul că oamenii din ziua de azi interpretează orice gest drăguț și dulce ca pe un gest de manipulare, răutate, meschinătate sau orice altceva.
Cât de cumpărat ei oricum vin cu cadouri laughing și nu stau acum să mai povestesc cum gândeam în trecut că deja mi-am expus întreaga viață pe aici. Dar ceva ca tine gândeam și eu, nu voiam să aud de cadouri, mai ales și că părinții copiilor mă blamau că nu am ce să caut acolo din cauza informațiilor deținute, dar aveau tupeul să vină de 1 martie sau Crăciun cu un cadou. Așa că și eu aveam gândirea asta, ba eu chiar uram pe toată lumea din învățământ, dar acum te gândești de ce să păstrezi orgoliul ăla și toată frustrarea când până la urmă pe chipurile elevilor/copiilor există seninătate, bucurie, împlinire că ei vin cu un cadou la doamna. Evident că nu accept cadouri scumpe și nici nu ar avea ei posibilități, mai ales elevii mei de anul ăsta laughing) dar azi ei nici nu mai ascultau la ore, că ei deja vorbeau ce să le ia doamnei. big grin Evident că eu le-am spus că aș vrea liniște mâine, că mai bine în loc de cadou vreau liniște și să văd și eu măcar pentru o zi elevi normali, bă frate, dar normali, stând în bănci. Dar sunt conștientă că nu o să văd asta, ba mâine chiar o să văd mai multă gălăgie laughing)
Dar mna, fiecare cu ce vrea să vadă până la urmă și să simtă. Oricum dacă e să o luăm pe etică, eu nici nu ar trebui să profesez, deoarece eu pierd vremea pe xvideo, n-o să spun acum tot procesul/ritualul din casa mea, dar a doua zi mă duc la școală și stau lângă elevii mei, le dau pixuri, le dau creioane pe care le pun zi de zi la dulap, pe unii chiar îi ajut să scrie. Deci dacă e, chiar nu sunt model de profă ce să mai, probabil profa trebuie să fie măicuță de la mănăstire și cu ceva atitudine de caporal la catedră. happy

| sierra1 a răspuns (pentru anonim_4396):

" AlexandraMariaStancu : Wtf! ei veneau cu ceva și dacă refuz iar nu e ok"

doamna' profă sau educatoare sau ce-i fi. Ce vrei tu se numește ȘPAGĂ.

Ar trebui să-ți dai demisia, Spăgaro!

| cristi202 a răspuns (pentru sierra1):

Șpagă nu e cînd iei pentru a trage un folos? Un cadou e șpagă?

| sierra1 a răspuns (pentru cristi202):

Cristi mamă, și tu ești prof șpăgar?

Sierra tata, nu sunt, dar știu care sunt mișcările in învățământ, soția mea e învățătoare. Șpagă ar fi daca ar primi pentru a mari o nota sau a da o nota maxima. Sau alte beneficii.

Cristi mamă, revin: orice cadou (acceptat) e șpagă.
Nu ne spune că nevasta nu ți-a adus acasă in fiecare martie: lănșișoare, cercei, inele din au sau ag. sau făcătoare de cafea, cuptoare cu micro.w. Oricum n-o să recunoști asta...

După cum o indemni pe spăgara care scrie mai sus (adică să cumpere pixuri elevilor și astfel să-i oblige moralmente pe părinți să dea un retur) nu rezultă nimic altceva decât o obișnuință din familie.
A ta!

Dacă te ajută cu ceva, anul trecut am primit cadou de la bucureșteni, că la ei am lucrat, am ținut cadoul din decembrie până în martie, când mi-am dat demisia, că un prost de părinte mi-o făcut print-screen la un mesaj lung care i l-am scris eu pe wapp, și decât să-mi dea un avertisment, directorul, care să stea mereu la CV, am decis să plec și să-i dau dracu' pe toți.
Vreau să-ți spun că acel cadou din decembrie, care o stat în casa mea până în martie, l-am adunat în martie și când m-am dus să-mi iau bagajul de la dulap, am pus și cadoul de la bucureșteni acolo. Cu fiecare cană, fiecare ornament, ca să vezi că nu sunt nicio șpăgară, hai să-ți mai spus ceva, ei îmi pusese în cadoul de anul trecut o cutie de bomboane Merci, cum spuneam, nu uit binele cuiva, dar nici răul, cum cadoul acela a venit în fond de la dușmanii mei, nu o să-l uit niciodată deși sincer acum habar n-am unde a ajuns, uneori mă mai întreb dacă acei meschini părinți au apucat să-l vadă, poate așa au văzut sper și sentimentele mele, nu unele foarte dulci, că doar nu sunt Iisus sau în final l-o găsit noua învățătoare și l-o luat ea.
Dar ca să revin, ei îmi puseseră o cutie de bomboane Merci, le-am dat primele pe gât pe alea, cadoul l-am vizionat, m-am bucurat de el, apoi când l-am pus înapoi în dulap, cadoul, vreau să spun că le-am cumpărat până și bomboane și îmi părea rău că nu le luasem chiar fix aceeași cutie de bomboane, în loc de Merci le-am pus în pungă o cutie de Raffaello. happy

Cum spuneam nu uit nimic. Ăsta este defectul meu, nu uit niciun cadou primit, niciun cuvânt dulce al unui om, dar nici palmele sau scuipatul cuiva. Ce să-i faci în fond, asta o fost crucea mea, să nu uit nimic și să mă turmentez o viață cu toate.

Deci chiar și de ar fi șpaga, nu știu cum e la ceilalți profesori, dar la mine șpaga vine doar după aprecierea, iubirea și why not chiar puțin punerea aia pe un piedestal, a mea ca profă, ca persoană, dar claaaar până la astea ( că sunt conștientă că pentru astea trebuie să muncesc în draci, cum eu sunt ceva mai leneșă, renunț la astea) bă, bă, dar respectul ăla primordial trebuie să existe chiar și dacă eu eram o proastă, bă respectul trebuie să existe în primul rând pentru ei, nu că eu musai l-aș merita, mai ales cu un om care este la început de drum în carieră și vine și el ca oricare alt om să învețe, să se formeze, ei mai ales că au copii și copiii lor or să se angajeze și ei în 10, 14 ani, să-i ferească Dumnezeu să li se întâmple cum mi s-o întâmplat mie la primele joburi, să-i refuze sau atace șefi, colegii, colaboratorii la muncă, ba să-i ferească pe cei care au și fetițe și alea să ajungă abuzate pe la muncă de câte un șef dăsta mascul, să-i ferească, eu atât vă spun, lacrimile mele din ăștia 7 ani cât am stat pe tușă, mai ales cele de anul trecut nu le va Uita. La momentul oportun mă va răzbuna. În fond eu nu am reușit să mă răzbun deși și acum că povestesc și scriu îmi clocotește sângele în vene, când îmi amintesc de dușmanii mei de anul trecut.

Cred că și una nespălată dacă era, una râioasă, era privită mai bine, dacă era a dracu' sau măcar era tobă de carte.

Deci la mine nu vin cu nicio șpagă, pentru că dacă îmi mai produc și draci, uit că sunt Alexandra educată de bunici cu 4 clase, dar cu cei 7 ani de acasă și le calc cadoul în picioare. Am, cum am mai declarat pe aici și acești demoni. Oricum o să auziți de mine cândva, că așa cum am spus, eu cu părinții nu o să fac pace niciodată, iar cei ca bucureștenii de anul trecut, o să mă răfuiesc de o să mă auziți și pe la știrile de la ora 7. Nebuna de învățătoare care nu a bătut niciun elev, dar a bătut părinți. Aia o s-o vedeți, v-o garantez la toți care ați spus că sunt prea proastă. În fond, un singur lucru detest, omul arogant care mă ia de proastă. Aia sunt pentru mine părinții și oricâți părinți buni aș întâlni, de acum înainte, oricât de mult o să avansez eu în cariera didactică și o să fiu și eu tobă de carte, eu pentru cei din trecut nu o să-mi schimb părerea niciodată. Pentru mine părinții rămân dușmanii mei nr 1 și îi voi purta mereu ca pe niște dușmani în coasta mea și sincer, cât de plesant person sunt eu, pe ei nu vreau niciodată, bă, dar niciodată să-i mulțumesc, îi urăsc ca pe cei mai odioși oameni din lumea asta, pentru ei am doar pură ură. URĂ!

Așa și dumneata, acum să zicem și dacă ar fi șpagă, pe voi ăștia care o țineți langa cu ceva, voi nu înțelegeți că noi în final vă dăm dreptate?
E ȘPAGĂ, OK?
Daaar, dumneata lucrezi până la urmă în domeniu ca să știi câți bani scoatem noi din buzunar pentru educația până la urmă a copilului altuia? Ai dumneata idee? Dacă nu, atunci nu te mai băga. Te rog! Asta chiar mă înfurie.

Eu am cumpărat de la începutul anului școlar, cred că peste 10 topuri de coli, ei nu mai vin nici cu desenul sau acuarele la școală, le dau oră de oră coli, am cumpărat creioane pentru ei, deocamdată nu am reușit să cumpăr un set complet și de acuarele că nu am bani, dar pe bucăți am luat, am cumpărat peste 10 foarfeci și la fel, lună de lună mai iau câte una, până ajung la un nr de 20, cam câți elevi ar fi la o clasă, apoi le iau ani de ani, și le folosesc cu elevii care nu au așa ceva, le-am cumpărat vocabulare, am cumpărat plastilină, mai nou, mai dau și șervețele la clasă, deorece, omul are nevoie happy
Bă TPU-ași dacă-mi interpretați și asta ca pe o plângere, sunteți sincer, mă abțin. :/ Ideea este că eu nu le-am cerut nimic, deoarece nu avem voie să mai cerem fondul clasei și deoarece oricum am lăsat-o așa, știind că ăștia de anul ăsta măcar nu vin să se bage peste mine și să mă învețe pe mine cum să-mi fac meseria, pentru ăștia dacă mă lasă să-mi țin anul întreg fără demisii, le dau și tot salariul meu, că în final ăsta este scopul meu, să scap de debutant de pe fluturaș laughing
Dar la câte dau, sincer, floarea lor nu reprezintă oricum nimic, cu atât mai mult că se ofilesc și nu e măcar ceva amintire laughing eu una țin la amintiri cum am spus laughing
Cât de bijuuri și ce spui tu, ține de tine ca om, dacă le accepți sau nu, dacă le spui că nu, va fi nu și aia e. Dacă le spui da, atunci vor mai veni. Dar dacă așa acceptă unii, te rog eu, nu ne băga pe toți în asta, ok? Mai mult de o floare sau un mic ornament pentru casă sau ceva care să dăinuie peste ani ca amintire de la elevii mei, eu una nu aș accepta. Probabil având și slăbiciunea mâncare, la dracu, dar nu voi refuza vreodată dulciurile. laughing) Dar chiar și așa, mâncarea o dai și unui cerșetor, nu? laughing Ei bine, muriți de ciudă, dar eu una vreau să fiu cerșetor de 1 și 8 martie dacă e să mă înece elevii în ciocolată. rolling on the floor)))

Ia-le elevilor pixuri și așteaptă in schimb să "sară părinții pe interval", ca mulțumire. E evident, doar asta e singura ta preocupare:

https://www.tpu.ro/......pun-eu-ca/

" AlexandraMariaStancu : la mine șpaga vine doar după aprecierea, iubirea... mea ca profă, ca persoană"
- aha, deci tu ai decis că MERIȚI șpaga. Șpăgaro!

" AlexandraMariaStancu : am decis să plec și să-i dau dracu' pe toți"
- da, le-ai face multora un bine. Și ție

Sierra tata, nu fi așa rigid. Un învățător pune mult suflet în ce face, și nu numai suflet, da și de la el cînd e cazul, ca și în acest caz în care s-au zis deja, soția mea nu o data mi-a zis că are de cheltuit cate ceva pentru elevii ei. Și copiii pun suflet în relația lor cu invatatorul lor. Sunt ca o familie. Și dacă nici în familie nu oferi daruri...

Nevasta nu mi-a adus daruri. Erau prea multe. Cînd eram acasă, ma chema sa merg la ea dupa daruri, erau prea multe (cel mai mult flori) ca sa le aducă singura. happy

" cristi202: ...nu fi așa rigid. Un învățător pune mult suflet în ce face"

și mesajul e că in cazul ăsta merită ȘPAGĂ!

Hai să râdem. Toți pun suflet: medici, primari, parlamentari, bucătari, șoferi, fainațari, secretare,... deci ce sfat imbatabil ne mai dai din puțul gândirii?

Ideea este că munca de prof nu se prea asemuie cu celelalte, ok? happy
Ba medicii să spunem că și ei ar trebui să mai pună suflet în munca lor cu pacienții, însă și aceștia la un moment dat trebuie să fie ceva mai reci și detașatori, că mna, le mai mor oameni pe targă, la datorie, ai spune.

Dar în cazul nostru, noi chiar lucrăm cu o generație de oameni mici, cu niște copii, faza e că și chiar dacă sunt conștientă că banii în fond sunt ai părinților lor, copiii sunt ai naibi de dornici să vină zilele astea de sărbătoare și să se unească să serbeze, printre care și să dea profului ceva.

But, dacă te ajută cu ceva, dragă Sierra, le-am refuzat cadourile, pentru că îmi suna în minte doar șpaga ta, dar și pentru că, pnm, le-am mâncat cadoul aseară. Cum am luat pe ultima sută de metri niște cutii de bomboane și suc, aseară prinsă în multe gânduri și ne reușind să dorm, m-am dus ca o tornadă la cutie și le-am devorat, bă da zici că eram o fiară. rolling on the floor)
A mai rămas doar sucul și doar o cutie, zisesem că mă duc de dimineață la magazinul din colț să cumpăr încă o cutie, să completez paguba laughing de furie că m-am trezit târziu și deja mi s-a atras atenția la școală că întârzii, m-am dus direct la școală și nu am mai luat nici măcar sucul, le-am spus elevilor că eu nu le-am luat nimic și că astfel nu vreau nimic, dar că AZI VREAU DOAR LINIȘTE, aia după care tânjesc la clasă de vreo 5 luni de când stau cu ei sad

Am fost tare țâfnoasă la prima oră, la sf primei ore nici nu am apucat eu să mai zic nu, că ei țop deja cu ele, cadourile pe catedră, zic eu, le iau, dar doar dacă pormiteți că de acum toată ziua stați cuminței.

Nu au stat și în final, le-am dat înapoi la a 3 a oră, ca la a 4 a să vină că, doamna, dar măcar pe ăsta îl luați? Cum ciocolatele i le-am dat tot lor, să le savureze în clasă laughing) au rămas două trei flori și mărțișoare, am zis hai iau 3 mărțișoare să fie din partea la toți elevii și o floare.

După ce am făcut asta am văzut ce fețe lungi au pus elevii că doamna le-a refuzat cadoul. sad Doar acolo trebuie să fii, ca să vezi ce sentimente îi încearcă pe elevi.

Dar oricum în final și mie îmi vine să plâng, ziua de azi o fost un fiasco complet. sad

Elevii țipau, la ora când o sunat alarma care chipurile le-o încercat în oraș, în caz de calamități, God, am zis că dărâmă ușa, bă frate, dărâmaseră ușa, ca să se ducă afară să audă retardata de sirenă. Am crezut că sunt loviți de un virus, ca în filmele cu zombie, când ăia ajung să facă ravagii de la infestare. sad rolling on the floor)) Se călcau efectiv unii pe alții ca să dea buluc la ușă, ca să ajungă mai repede afară, la sirenă.
Încă mă înfurie și acum când mă gândesc la cum s-au comportat azi. A fost cea mai nașpa zi din viața mea. Am avut pretenții de la ei și ei m-au dezamăgit.

Apoi speram să sărbătoresc cu colegele mele la catedră, dar de dracii care-i aveam, că nu am reușit să iau nimic, nici elevilor, nici colegelor, nici nu am vrut să stau în cancelarie crying Am fost un pachet de nervi. Nu știu de ce, dar dintr-un oarecare motiv, de sărbători din astea unde lumea se adună eu parcă scot tot ce e mai negru din mine și mă întristează sărbătorile astea în loc să mă bucure. sad Am fost atât de singură în viață încât de sărbători de genul, deși tânjesc după dăruire și conexiune, și apropiere față de oameni, totuși fug de oameni în aceste perioade. Nu știu de ce. :/ Ți-am zis deși aici pare că întreb ce să iau elevilor, la începiut, exact ca și tine gândeam și eu, în orice caz, eu una aș fi dat elevilor că-i vedeam o catrgorie mică și firavă de ființe și asta mă făcea totuși să-mi doresc să le dau câtr ceva, dar ideea că eu trebuie să stau cu ei și să share-uiesc emoții, sentimente și un spirit dăsta așa de conexiune, ziceam bleahhh, mai ales că părinții mă și atacau, era ca și când îl vedeam pe Iuda, părinții care mă vând, dar aduc floarea și-l pune pe fi-su să-mi zsmbească fasolea în față :/ chiar nu pot accepta treburile astea, dar totuși la 27 de ani, am înțeles că orice ar face sau îndruga părinții lor, God, veselia și bucuria aia huge de pe chipurile lor că vin și dau doamnei, nu se compară cu nimic. happy
Dar da, cum spuneam mai am eu de lucru la mine, ca să găsesc și eu bucuria lor. Deși recunosc că ăștia de anul ăsta și chiar și bucureștenii de anul trecut, mă refer strict la elevi, mi-au mai înmuiat și mie inima și chiar am învățat și eu să, măcar dacă nu o și simt ca ei, măcar să o mimez pe fericirea asta. laughing Deși cu elevii sincer, chiar nu mimez, ușor, ușor, mă învață și pe mine elevii să zâmbesc și să trăiesc cu un mic spirit de euforie. happy

| sabin89 a răspuns (pentru anonim_4396):

"în final l-o găsit noua învățătoare și l-o luat ea."
Te-ai dat de gol că ești moldoveancă happy

Really?! laughing) Tu asta înțelegi din două întrebări total distincte?

Că vreau să fac bani dând pixuri elevilor ca să ce, părinții îmi dă șpaga babană?! :/ laughing) Aș vrea eu, măcar dacă ar fi așa, dacă asta îmi dă o casă, why not laughing) dar din nu știu ce motiv bogăția nu trage la mine laughing) cred că God chiar vrea să-mi salveze sufletul, așa că ce-o zice "Las-o p-aia să-i dăm mai puțin, să nu i să urce la cap și să devină arogantă și să facă ilegalități și deci să nu și piardă sufletul." Ori asta, ori God chiar nu există și eu nu sunt făcută să fiu bogată.

Doamne câtă imaginație aveți, TPUași rolling on the floor) Nu mai știți cum să le mai fabricați, ideile. laughing)

| anonim_4396 explică (pentru sabin89):

De fapt, sunt sudistă. big grin
Și nu am niciun moldovean în familie.

" AlexandraMariaStancu : părinții îmi dă șpaga babană?!"

așa greuț raționezi? iți trebuie o săptămână să articulezi - in scris - două-trei cuvinte (și alea anapoda cu iz de analfabet!)

Spuneai de demisie, fă-le un bine multora și ține-te de cuvânt

Aaa? Ce să articulez? laughing
Și de ce te iei de mine sad ce ți-am făcut până la urmă? sad
Și mi-am tot dat demisia, acum e rândul să lucru' și eu.
Și de ce pnm mă faci, femeie, analfabetă? Știu baza gramaticii happy iar unde nu știu încă cercetez și studiez.
Dar fii sinceră, dintr-un motiv sau altul nu mă suporți? happy Și de obicei asta s-o întâmplat mult cu bărbățeii pe aici happy au fost câțiva care mi-au stat ca un ghimpe în coastă laughing Chipurile că aș fi mironosiță și enervantă și altele. happy
Dar cu o fată chiar nu m-am răfuit niciodată laughing interesantă abordare happy

P.S. Nu uita, dragă Sierra, că mie îmi plac și fetele happy dar mai ales am o slăbiciune pentru cei care se iau de mine/cei mai răuți. Poate sunt sado-masochistă, cine știe. Dar sigur îmi plac oamenii ăștia, deci ai grijă că dacă o tot ții așa, e posibil să te chem la alt fel de răfuială. rolling on the floor) Și nu-mi pasă că nu mă placi, devin super ambițioasă când mie îmi place ceva. laughing)

"acum e rândul să lucru' și eu. Și de ce pnm mă faci, femeie, analfabetă?"

de fapt te inscrii singură in definiția asta

Te-aș înjura, dar nu mă lasă inima. big grin

Dar când spui unui om că e prost sau greșește, mai spui și cu ce greșește. Deci când spui că sunt analfabetă, dai exemplu de 2-3 scrieri de-ale mele scrise greșit.
But, nu merge așa, nu-mi spui doar unde am greșit, spui și forma corectă știută de tine. happy

"AlexandraMariaStancu: acum e rândul să lucru' și eu... asta s-o întâmplat mult cu bărbățeii pe aici "

lectură plăcută!
Eu nu te-aș injura

" AlexandraMariaStancu; Dacă nu spui și cu ce am greșit jur că-ți dau block. happy"

gata, ai epuizat argumentele? OK, drum (laș) bun

| Fatamuntilor a răspuns:

Am avut un coleg care e nascut pe 29 februarie.E singura aniversare pe care o tin minte! Au vreo 35 ani!
In zona mea(cel putin pe vremea in care eu eram eleva), de 1 martie baietii si primeau martisoare, in timp ce de 8 martie fetele primeau cel putin oo ciocolata de la fetele care au dat martisoare baietilor! Traditie!
Alegeam cu grija martisoarele care le dadeam colegilor.
Dar si profesorilor. Daca clasa noastra se nimerea sa nu fie la prima ora, profii veneau deja,, decorati ''Cu greu gaseam un loc pentru inca 28 de martisoare.Din respect pentru noi nu le dadea jos chiar dupa fiecare ora. Diriginta spunea ca stia cine i-a dat fiecare martisor, si le pastra ani de-a randul.
Revenid la problema ta, as excude dulciurile sau oricare preparat, fara sa intrebi parintii.
Si nu esti obligata sa iti cheltui din bani!
pixuri pentru toata lumea ar fi oideie ok.Ca sunt elevi si consuma
Sau cate un buchetel / cosulet de ghiocei!

| anonim_4396 explică (pentru Fatamuntilor):

Deci sunteți din Moldova? happy
Și deci chiar e adevărată tradiția că în Moldova fetele dau băieților mărțișoare? big grin

Le-am spus și eu elevilor asta că tot așa auzeam și noi ca elevi, la școală, dar nu am întâlnit pe nimeni din regiunea Moldova care să-mi pocestească dacă este reală treaba asta. happy

Dar acum am aflat. big grin

Oricum nu le-am mai luat nimic în final, dar le-am dat ciocolatele aduse de ei. Sper să reușesc totuși să le fac un cadou la următorul salariu, deci cum salariul vine pe 14, după 8 martie, acum. Oricum va fi mai frumos așa, decât musai cu ocazia sărbătorii. Le voi lua ceva cu ambele ocazii (martie-Paște).

Dar cum poate cineva să-și calculeze anii vieții dacă e născut pe 29 februarie?
De serbat ca de serbat, dar el cum își calculează vârsta dacă 29 feb. nu există an de an?

Răspuns utilizator avertizat
Răspuns utilizator avertizat
| blackann a răspuns:

Esti invatatoarea lor si ii confuzezi aiurea, bine ca nu i ai intrebat pe ei cum e cu anul bisect, wtf, Patricia Alexandra Maria Stancu? Really.

Nu ai de ce sa le iei tu martisoare sau flori, iti vor aduce ei.
Nici pixuri, nici tampoane. Sunt mici.

Ia niste cutii cu bomboane si sucuri naturale si aia e.

| TheGentleman a răspuns:

Eu aș propune o excursie cu clasa la un trekking/ hike big grin

Și să le prezentați scuze elevilor

| anonim_4396 explică (pentru TheGentleman):

N-am cum excursie în mijlocul săptămânii sad mai ales dacă nici nu am vorbit cu șefa și nici nu am planificat nimic dinainte sad
Dar îmi dai o altă idee big grin sper doar ca să nu plouă big grin
Mâine elevii au AVAP și mi-ați adus o nouă idee happy cum ar fi să-i scot în curtea școlii, să picteze/deseneze acolo? big grin Îmi cam surâde ideea. happy

Cât de trekking din câte știam eu, era ceva de cățărat, nu? laughing Dacă e așa, nu avem cum noi cei de aici de la șes să facem cățărări laughing mai ales la noi în oraș, unde nu e nimic. laughing Singurul lucru la o cât de cât altitudine sunt blocurile cu 4 etaje rolling on the floor)) Atât laughing în rest, e totul plat și chiar și anost. Credeți că eu nu tot altitudine caut pentru perioadele mele de scris? laughing Doar la altitudine îmi regăsesc cele mai profunde gânduri și cea mai bună imaginație, hăul ăla din prăpăstii privit de undeva din vârfuri de clădiri sau dealuri și munți, e cea mai frumoasă invenție a naturii, de fapt acolo se și află esența vieții happy acolo stau ascunse multe secrete, dar aia e. Ne mulțumim cu ceea ce ni s-a dat happy adică drumuri line și drepte. happy
Dar haideți că nu despre asta era subiectul. happy
Oricum vă mulțumesc pentru sfat. big grin
Dar totuși pentru ce să-mi cer scuze de la elevii mei? :')))

Trekking înseamnă plimbareala. Eu asta fac cu bicicleta vara an de an. Și tu poți face cu copii. Soția mea, de aceeași meserie cu tine, ii scoate la trekking pe ai ei o data pe an. Și pentru distracție, și în scop educativ.

| Holiday a răspuns (pentru cristi202):

"Trekking" cu bicicleta e doar daca mergi pe langa ea. Prin definitie, trekking se refera la mers PE JOS.

| cristi202 a răspuns (pentru Holiday):

Ok. Și atunci cum explici că au apărut modelele de trekking, un hibrid intre MTB și cursiere, pretabile și la mersul pe asfalt, și pe teren accidentat, bineînțeles, avand limitari pe ambele, dar create pentru a parcurge distanțe lungi cu ele?

| Holiday a răspuns (pentru cristi202):

Nu stiu unde au aparut, sau cine la spune asa, dar conform Dictionarului Cambridge, trekking inseamna "the activity of walking long distances on foot for pleasure".

| cristi202 a răspuns (pentru Holiday):

Corect. De aceea eu am inceput răspunsul meu cu "OK." Adică așa este. Dar de la trekking a apărut si aceasta disciplina a trekkingului pe bicicleta. Deci nu ai greșit nici tu, nici eu. happy

| anonim_4396 explică (pentru cristi202):

Chiar n-am știut ce e trekking laughing aveam impresia că e cățăratule pe munte. laughing) Mulțumesc! happy
O să mă gândesc, poate în săptămâna altfel, o să fac niște activități de genul. happy Dar sper să nu-i pierd pe drum, că ai mei sunt tare nebuni. laughing)

Acum știi.happy
Nu ii pierzi pe drum daca procedezi ca soția mea, devii un pic nebuna ca ei. Eu cînd am fost prima oara cu ei, am rămas șocat, soția mea numai învățătoarea lor nu părea a fi. Dar știa cum să facă cu fiecare sa nu ii piardă.

| just4ubr2015 a răspuns:

O cutie de bomboane si atat e suficient nu trebuie sa cumpere sau sa faca cinste la elevi bine ca nu tia cerut o bere happy

| anonim_4396 explică (pentru just4ubr2015):

Cutia am devorat-o eu. sad
Dar lor le-am dat ciocolatele primite de ei. rolling on the floor)
În final, fiecare și-a mâncat cadoul lui. rolling on the floor)
Bere nu au cerut, dar de Crăciun mă rugau să-i las să pună petarde. Le-am zis că nu. happy Ș-așa, îmi pocnesc zilnic urechile cu petardele alea făcute din hârtie. laughing)

| just4ubr2015 a răspuns (pentru anonim_4396):

Bine ai facut. La multi ani pentru1 martie sa ai o primavara frumoasa si linistita alaturi de prichindei

| anonim_4396 explică (pentru just4ubr2015):

Mulțumim! big grin