Sierra tata, nu fi așa rigid. Un învățător pune mult suflet în ce face, și nu numai suflet, da și de la el cînd e cazul, ca și în acest caz în care s-au zis deja, soția mea nu o data mi-a zis că are de cheltuit cate ceva pentru elevii ei. Și copiii pun suflet în relația lor cu invatatorul lor. Sunt ca o familie. Și dacă nici în familie nu oferi daruri...
Nevasta nu mi-a adus daruri. Erau prea multe. Cînd eram acasă, ma chema sa merg la ea dupa daruri, erau prea multe (cel mai mult flori) ca sa le aducă singura.
Ideea este că munca de prof nu se prea asemuie cu celelalte, ok?
Ba medicii să spunem că și ei ar trebui să mai pună suflet în munca lor cu pacienții, însă și aceștia la un moment dat trebuie să fie ceva mai reci și detașatori, că mna, le mai mor oameni pe targă, la datorie, ai spune.
Dar în cazul nostru, noi chiar lucrăm cu o generație de oameni mici, cu niște copii, faza e că și chiar dacă sunt conștientă că banii în fond sunt ai părinților lor, copiii sunt ai naibi de dornici să vină zilele astea de sărbătoare și să se unească să serbeze, printre care și să dea profului ceva.
But, dacă te ajută cu ceva, dragă Sierra, le-am refuzat cadourile, pentru că îmi suna în minte doar șpaga ta, dar și pentru că, pnm, le-am mâncat cadoul aseară. Cum am luat pe ultima sută de metri niște cutii de bomboane și suc, aseară prinsă în multe gânduri și ne reușind să dorm, m-am dus ca o tornadă la cutie și le-am devorat, bă da zici că eram o fiară. )
A mai rămas doar sucul și doar o cutie, zisesem că mă duc de dimineață la magazinul din colț să cumpăr încă o cutie, să completez paguba de furie că m-am trezit târziu și deja mi s-a atras atenția la școală că întârzii, m-am dus direct la școală și nu am mai luat nici măcar sucul, le-am spus elevilor că eu nu le-am luat nimic și că astfel nu vreau nimic, dar că AZI VREAU DOAR LINIȘTE, aia după care tânjesc la clasă de vreo 5 luni de când stau cu ei
Am fost tare țâfnoasă la prima oră, la sf primei ore nici nu am apucat eu să mai zic nu, că ei țop deja cu ele, cadourile pe catedră, zic eu, le iau, dar doar dacă pormiteți că de acum toată ziua stați cuminței.
Nu au stat și în final, le-am dat înapoi la a 3 a oră, ca la a 4 a să vină că, doamna, dar măcar pe ăsta îl luați? Cum ciocolatele i le-am dat tot lor, să le savureze în clasă ) au rămas două trei flori și mărțișoare, am zis hai iau 3 mărțișoare să fie din partea la toți elevii și o floare.
După ce am făcut asta am văzut ce fețe lungi au pus elevii că doamna le-a refuzat cadoul. Doar acolo trebuie să fii, ca să vezi ce sentimente îi încearcă pe elevi.
Dar oricum în final și mie îmi vine să plâng, ziua de azi o fost un fiasco complet.
Elevii țipau, la ora când o sunat alarma care chipurile le-o încercat în oraș, în caz de calamități, God, am zis că dărâmă ușa, bă frate, dărâmaseră ușa, ca să se ducă afară să audă retardata de sirenă. Am crezut că sunt loviți de un virus, ca în filmele cu zombie, când ăia ajung să facă ravagii de la infestare.
)) Se călcau efectiv unii pe alții ca să dea buluc la ușă, ca să ajungă mai repede afară, la sirenă.
Încă mă înfurie și acum când mă gândesc la cum s-au comportat azi. A fost cea mai nașpa zi din viața mea. Am avut pretenții de la ei și ei m-au dezamăgit.
Apoi speram să sărbătoresc cu colegele mele la catedră, dar de dracii care-i aveam, că nu am reușit să iau nimic, nici elevilor, nici colegelor, nici nu am vrut să stau în cancelarie Am fost un pachet de nervi. Nu știu de ce, dar dintr-un oarecare motiv, de sărbători din astea unde lumea se adună eu parcă scot tot ce e mai negru din mine și mă întristează sărbătorile astea în loc să mă bucure.
Am fost atât de singură în viață încât de sărbători de genul, deși tânjesc după dăruire și conexiune, și apropiere față de oameni, totuși fug de oameni în aceste perioade. Nu știu de ce. :/ Ți-am zis deși aici pare că întreb ce să iau elevilor, la începiut, exact ca și tine gândeam și eu, în orice caz, eu una aș fi dat elevilor că-i vedeam o catrgorie mică și firavă de ființe și asta mă făcea totuși să-mi doresc să le dau câtr ceva, dar ideea că eu trebuie să stau cu ei și să share-uiesc emoții, sentimente și un spirit dăsta așa de conexiune, ziceam bleahhh, mai ales că părinții mă și atacau, era ca și când îl vedeam pe Iuda, părinții care mă vând, dar aduc floarea și-l pune pe fi-su să-mi zsmbească fasolea în față :/ chiar nu pot accepta treburile astea, dar totuși la 27 de ani, am înțeles că orice ar face sau îndruga părinții lor, God, veselia și bucuria aia huge de pe chipurile lor că vin și dau doamnei, nu se compară cu nimic.
Dar da, cum spuneam mai am eu de lucru la mine, ca să găsesc și eu bucuria lor. Deși recunosc că ăștia de anul ăsta și chiar și bucureștenii de anul trecut, mă refer strict la elevi, mi-au mai înmuiat și mie inima și chiar am învățat și eu să, măcar dacă nu o și simt ca ei, măcar să o mimez pe fericirea asta. Deși cu elevii sincer, chiar nu mimez, ușor, ușor, mă învață și pe mine elevii să zâmbesc și să trăiesc cu un mic spirit de euforie.
Cutia am devorat-o eu.
Dar lor le-am dat ciocolatele primite de ei. )
În final, fiecare și-a mâncat cadoul lui. )
Bere nu au cerut, dar de Crăciun mă rugau să-i las să pună petarde. Le-am zis că nu. Ș-așa, îmi pocnesc zilnic urechile cu petardele alea făcute din hârtie.
)
Bine ai facut. La multi ani pentru1 martie sa ai o primavara frumoasa si linistita alaturi de prichindei
"în final l-o găsit noua învățătoare și l-o luat ea."
Te-ai dat de gol că ești moldoveancă
Pentru 1 martie, cea mai bună opțiune ar fi să oferi cadouri echitabile tuturor elevilor, indiferent de sex. De exemplu, tu poți oferi fiecărui elev câte un pix frumos și o cutie de bomboane. Aceasta este o opțiune mai convenabilă și mai potrivită decât să oferi mărțișoare fetelor și bomboane întregii clase. De asemenea, poți oferi și veselă și suporturi pentru pixuri, astfel încât elevii să poată să-și păstreze pixurile în mod corespunzător
Deci sunteți din Moldova?
Și deci chiar e adevărată tradiția că în Moldova fetele dau băieților mărțișoare?
Le-am spus și eu elevilor asta că tot așa auzeam și noi ca elevi, la școală, dar nu am întâlnit pe nimeni din regiunea Moldova care să-mi pocestească dacă este reală treaba asta.
Dar acum am aflat.
Oricum nu le-am mai luat nimic în final, dar le-am dat ciocolatele aduse de ei. Sper să reușesc totuși să le fac un cadou la următorul salariu, deci cum salariul vine pe 14, după 8 martie, acum. Oricum va fi mai frumos așa, decât musai cu ocazia sărbătorii. Le voi lua ceva cu ambele ocazii (martie-Paște).
Dar cum poate cineva să-și calculeze anii vieții dacă e născut pe 29 februarie?
De serbat ca de serbat, dar el cum își calculează vârsta dacă 29 feb. nu există an de an?
Really?! ) Tu asta înțelegi din două întrebări total distincte?
Că vreau să fac bani dând pixuri elevilor ca să ce, părinții îmi dă șpaga babană?! :/ ) Aș vrea eu, măcar dacă ar fi așa, dacă asta îmi dă o casă, why not
) dar din nu știu ce motiv bogăția nu trage la mine
) cred că God chiar vrea să-mi salveze sufletul, așa că ce-o zice "Las-o p-aia să-i dăm mai puțin, să nu i să urce la cap și să devină arogantă și să facă ilegalități și deci să nu și piardă sufletul." Ori asta, ori God chiar nu există și eu nu sunt făcută să fiu bogată.
Doamne câtă imaginație aveți, TPUași ) Nu mai știți cum să le mai fabricați, ideile.
)
De fapt, sunt sudistă.
Și nu am niciun moldovean în familie.
Nu știu cât vor fi ai mei, elevi de ordonați chiar și așa, dar e un sfat fain și chiar o să mă gândesc la ceva de genul. Acum aștept următorul salariu, cum nu le-am mai luat nimic deocamdată. Iar banii deja sunt pe ducă și mai am și o amendă de plată.
" AlexandraMariaStancu : părinții îmi dă șpaga babană?!"
așa greuț raționezi? iți trebuie o săptămână să articulezi - in scris - două-trei cuvinte (și alea anapoda cu iz de analfabet!)
Spuneai de demisie, fă-le un bine multora și ține-te de cuvânt
Aaa? Ce să articulez?
Și de ce te iei de mine ce ți-am făcut până la urmă?
Și mi-am tot dat demisia, acum e rândul să lucru' și eu.
Și de ce pnm mă faci, femeie, analfabetă? Știu baza gramaticii iar unde nu știu încă cercetez și studiez.
Dar fii sinceră, dintr-un motiv sau altul nu mă suporți? Și de obicei asta s-o întâmplat mult cu bărbățeii pe aici
au fost câțiva care mi-au stat ca un ghimpe în coastă
Chipurile că aș fi mironosiță și enervantă și altele.
Dar cu o fată chiar nu m-am răfuit niciodată interesantă abordare
P.S. Nu uita, dragă Sierra, că mie îmi plac și fetele dar mai ales am o slăbiciune pentru cei care se iau de mine/cei mai răuți. Poate sunt sado-masochistă, cine știe. Dar sigur îmi plac oamenii ăștia, deci ai grijă că dacă o tot ții așa, e posibil să te chem la alt fel de răfuială.
) Și nu-mi pasă că nu mă placi, devin super ambițioasă când mie îmi place ceva.
)
"acum e rândul să lucru' și eu. Și de ce pnm mă faci, femeie, analfabetă?"
de fapt te inscrii singură in definiția asta
Te-aș înjura, dar nu mă lasă inima.
Dar când spui unui om că e prost sau greșește, mai spui și cu ce greșește. Deci când spui că sunt analfabetă, dai exemplu de 2-3 scrieri de-ale mele scrise greșit.
But, nu merge așa, nu-mi spui doar unde am greșit, spui și forma corectă știută de tine.
"AlexandraMariaStancu: acum e rândul să lucru' și eu... asta s-o întâmplat mult cu bărbățeii pe aici "
lectură plăcută!
Eu nu te-aș injura
" AlexandraMariaStancu; Dacă nu spui și cu ce am greșit jur că-ți dau block. "
gata, ai epuizat argumentele? OK, drum (laș) bun
DenX5400342 întreabă: