| RAY a întrebat:

Intrebarea e pentru mosoti si alti iubitori de comunism, era o fericire viata in comunism sau o iluzie de fericire? Eu consider ca doar iubirea ar putea fi fericirea pe termen lung

5 răspunsuri:
| DarthNiger a răspuns:

Iar nu mai ai poza de profil? ti-au interzis-o astia de la TPU fiindca le cadea site-ul ori de cate ori intra cineva pe profilul tau?

| RAY explică (pentru DarthNiger):

Am una noua acum pusa

| DarthNiger a răspuns (pentru RAY):

Asta e mai beton

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nu sunt iubitor de comunism, dar simt asa o nostalgie pentru o perioada pe care nici nu am trait-o si mentalitate care de fapt nu ma reprezinta, Dar prin absurditate am o simpatie poate datorita rusoaicelor. Textul e beton e cu subtitrare https://youtu.be/k7TxSDRqdC4
Am dat aia ca sa nu bag o katyusa big grin
Iubirea e o iluzie daca nu ai experimentat-o pana la varsta asta de acu incolo e RIP, ca ne place sau nu. asta e nu avem ce schimba
Uite o katyusa japoneza, sincer nu inteleg de e intitulat asa ca nu are legatura https://youtu.be/vEVq_Bx7_KY

| Mosotti a răspuns:

Socialismul aplicat corect si bine, da, aducea cumva fericire pentru cei de rand, pentru ca e singurul sistem care tine si e pentru omul de rand.
Orice altceva e contra, e doar pentru bogatasi si smecheri.

Nu lua de reper ce a fost la ceausescu ca aia a fost o dictatura tampita, nu ala e socialismul adevarat.

Si la noi pana in 77, cehoslovacia, Ungaria, se traia binisor, lumea avea job-uri, aveau sal cat de cat, se gaseau de toate, aveai utilitati mereu, aveai apartamente de cumparat sau inchiriat la preturi decente (nu ca acum ca dai juma de sal pe o chirie la o garsoniera, aceiasi garsoniera de atunci, atunci dadeai cam a zecea parte din venit).

Aveai invatamant bun si gratuit, pana si manualele ti le dadea gratis si le dadeai la sfarsitul anului inapoi.
Facultata gratuita, aveai cap, invatai, nu ca in SUA ca daca n-ai bani nu inveti.

Dar ca sa mearga si mai bine, trebuie sa nu se amestece politicul in economie, sa existe economie de piata, sa existe concurenta chiar daca-s fabrici de stat.

In schimb liberalismu e un sistem negru din start, si aplicat bine (cum e acum), nu e deloc bun pentru oamenii de rand, prin doctrina el tine cu bogatii si companii, corporatii, banci, patroni.