anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Întrebarea se aplică și fetelor/femeilor cât și băieților/bărbaților, dar mă voi adresa la genul masculin ca să nu pun mereu bară /.

Să zicem că ești în perioada liceului, prin 2011 și ești prieten cu un coleg de liceu care nu e în aceași clasă cu tine. Ești prieten apropiat, vă vizitați, vă spuneți secrete, ce-i drept mai mult tu lui, el fiind mai rezervat.
Într-o perioadă se duce vestea unui hacker care sparge parolele conturilor de Facebook/Hi5 sau YM a câtorva colegi din liceu, dându-se drept ei și distrându-se.
Mini-hackerul anonim nu o face din răutate sau frustrare, ci ca un fel de glumă, gen se dă o elevă căreia i-a spart parola și trimite mesaj unui băiat tot din acel liceu unde îi spune că-l iubește și alte chestii siropoase ca mai apoi să testeze reacția în real, de la distanță, a celor 2.
Observi că prietenul tău petrece timpul pauzelor cu un alt prieten cu care tu nu ai tangențe.
Observi că îsi zic uneori chestii la ureche sau râd "pe înfundate", ferindu-se să nu fie auziți.
Când îți întrebi prietenul ce-i cu acele gesturi, el îți spune că doar glumește cu acel prieten, nimic altceva.
Să zicem că prietenul tău îți face cunoștință cu amicul lui și realizezi că acesta e foarte timid, închistat și că nu ați fi compatibili.
Ei bine, afli că acel "hacker" era de fapt prietenul tău, în complicitate cu celălalt prieten al său, prietenul tău fiind "capul" operațiunii, dându-i o parte dintre parole amicului timid ca să intre și el pe acele conturi ale "victimelor".

Ei bine, cum te-ai simți?
De ce crezi că prietenul tău nu ți-a spus și ție ceea ce făcea dar a avut mai multă încredere în amicul timid?

Răspuns Câştigător
| Nirvanaaa a răspuns:

Poate pentru ca el era mai timid și s-a gandit ca sunt șanse de 100% sa nu spună nimănui. Poate nu mi-a spus pentru ca nu am aceeași fire ca respectivul și ar fi crezut ca as spune cuiva. Bine clar nu m-as simți. Încrederea aparent nu era reciproca.

3 răspunsuri:
| Hammurabi a răspuns:

Nu m-aș simți în nici un fel.
Nu am "concurat" niciodată pe prietenii.
Să știi că gelozia nu se manifestă doar în relații de dragoste.
Și asta e tot gelozie. Într-o relație de prietenie.

Nu poți și nu e normal să-ți condiționezi prietenul în ceea ce face, doar pe baza relației de prietenie. (de fapt nu e normal pe nici o bază)

| Lioana a răspuns:

M-as simti bine ca nu m-a implicat in fapta rea pe care a facut-o. M-as fi simtit prost daca mi-ar fi spus si ar fi trebuit sa pastrez un secret atat de mizerabil.
Motivul pentru care nu mi-a spus nu ar fi relevant pentru mine. Oricum si daca mi-ar fi spus si daca nu, m-as indeparta de el si l-as tine la distanta. E un tip periculos. Daca a putut face asta altora ar fi putut sa mi-o faca si mie. Nu as avea încredere sa-mi spun secretele unui astfel de tip.

| sparklingqueen a răspuns:

Salut,nu am stat sa citesc tot paragraful, dar am inteles ideea.Eu personal m-as simti prost si as avea o ura pe ambii indivizi.Eu cred ca prietenul meu nu mi-a spus mie de planul lui, dar i-a spus prietenului timid deoarece era mai secretos si ca in mare parte el este un prieten fals si categoric nu ține la tine.