anonim_4396
Întrebare recomandată | anonim_4396 a întrebat:

Întrebări adresate veganilor.
Ce v-a motivat să deveniți vegani? De cât timp sunteți vegani? Dețineți animale de companie? Ați avut vreo problemă de sănătate în urma acestui stil de viață? Aveți vreun blogger/youtuber vegan preferat?
Haideți să ne împărtășim poveștile și să ne facem cât mai mulți prieteni. ◔◡◔

20 răspunsuri:
| syd2 a răspuns:

Cred ca am devenit astfel, din pricipii ca nu-mi place sa omor animale, de asemenea nu-mi place cum arata carnea, e hidoasa.

| Drimmero a răspuns:

Stai sa vezi multe dezbateri pe tema asta, eu unul nu sunt vegan, nici nu am nimic cu cei care sunt/

| UnBroken2016 a răspuns (pentru Drimmero):

Stai sa vada cineva in partìcular intrebarea, cand se pune pe scris romane, mori si nu termini de citit laughing

| Drimmero a răspuns (pentru UnBroken2016):

NoName sa-si faca aparitia!

Intai isi fac aparitia voturile negative, abia dupa si postul legat de "religia" ei.

Tipa e ok, are ea conceptiile diferite, dar chiar o duce scufita rolling on the floor)

Aha. Stai sa vezi ce o "duce scufita" cu prima ocazie cand ai o parere diferita de ea si incepe sa te faca in toate felurile, mai vorbim dupa laughing. Desigur, acum nu mai e ca acum 4 ani, doar da voturi in prostie.

Am avut dispute cu ea pe teme homo/vegane, ma jignea subtil, dar crezi ca eram afectat? Din contra, imi plac ironiile fine, dar sa nu fie venite de la natarai. Tu esti in razboi cu ea/

Razboiul contra prostilor nu poate fi castigat niciodata, de aia nici nu ma omor. Doar fac misto.

NOname
| NOname a răspuns:

"Ce v-a motivat să deveniți vegani?"

Motive sunt multiple. Dar principalul, care m-a şi motivat să nu derapez, este faptul că nu vreau să fiu cauza suferinţei nenecesare unor fiinţe nevinovate (dacă ar fi fost vorba doar de sănătatea mea, probabil aş fi tentată să trişez uneori sau chiar să-mi bag de tot picioarele în ea de sănătate, dar când mă gândesc la câte vieţi sunt în joc, vieţi care nu sunt ale mele, nu îmi pot permite să fiu atât de inconştientă). Documentarele ca Earthlings (2005), Cowspiracy: The Sustainability Secret (2014), Food Choices, Blackfish (2013), Food, Inc. (2008), Racing Extinction (2015), Forks Over Knives (2011), etc. le explică mai bine.

"De cât timp sunteți vegani?"

Nu de suficient de mult, spre ruşinea mea.

"Dețineți animale de companie?"

Nu. Dar am prieteni non-umani.

"Ați avut vreo problemă de sănătate în urma acestui stil de viață?"

Nu, din contră. Mă simt excelent şi pe zi ce trece din ce în ce mai bine.

"Aveți vreun blogger/youtuber vegan preferat?"

Nu ştiu dacă preferat, dar am vizionat aproape toate postările lui Emily de la Bite Size Vegan. Îmi place că încearcă să pună accent pe educaţie şi chiar am aflat multe chestii noi datorită ei.
http://www.youtube.com/user/BiteSizeVegan

Tu?

Asa si eu, nu ma bag in dispute cu speranta ca voi schimba ceva, la mine totul se bazeaza pe mistocareala si caterinca, chiar ma amuza disputele altora pe mine, dar e foarte nasol cand nataraii chiar pun suflet si chiar isi storc gandirea, iar eu amuzandu-ma pe seama bietilor!

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru NOname):

Mă bucur că ești vegană. Dacă iubim câinii și pisicile, de ce să-i mâncăm pe ceilalți? Eu sunt vegană de aproximativ doi ani și sunt sătulă să fiu întrebată de unde îmi iau proteinele. Mă simt mai energică și plină de viață. Îmi pare rău că ne axăm pe războaie și uităm să prețuim ceea ce avem. Am ajuns să fim controlați de alții.
Îți recomand vlogul Brianei. https://www.youtube.com/user/BriLovesPetite

NOname
| NOname a răspuns (pentru anonim_4396):

Mulţumesc. Deşi după primele 5 minute îmi dau seama că nu e genul de blog uşor de urmărit - prea multe ispite culinare şi nu sunt chiar atât de masochistă.hee hee

| DasKönigreichPreußen a răspuns (pentru Drimmero):

Direct razboi ca in sectiunea de comentarii de pe Youtube

| Drimmero a răspuns (pentru DasKönigreichPreußen):

Acolo e si mai si/

| weirdfirefly00 a răspuns:

Eu nu am nevoie de dezbateri pentru ca biologic vorbind omul trebuie sa manance si ceva carne, nu suntem ierbivori si cred ca e foarte greu sa ai o dieta echilibrata fara sa mananci si ceva carne. Acum nu sariti pe mine, nici eu nu ma dau in vant dupa carne. Ceva studii mi-au aratat daca am si inteles eu bine ca organismul proceseaza altfel niste proteine animale de care cred ca e nevoie intr-o oarecare masura, nu avem tubul digestiv adaptat doar pentru plante. De asemenea ma amuza putin motivul invocat de unii vegetarieni pentru care ei nu mananca animale pentru ca vai, de ce sa omori animale. frate, pe planeta exista specii multiple si exista ceva care se numeste lant trofic, este normal ca animalele sa se manance intre ele sa fie ierbivore carnivore omnivore, mi se pare o gandire stupida asta sa nu mananci carne sa eviti moartea animalelor. Poti zice intr-adevar poate ca cumva nu iti face placere asta, dar e alta treaba, discutabil. De asemenea, nu cred ca se va imprieteni cineva la discutia asta ca o sa se certe intre ei big grin

anonim_4396

Hei, dar tu ce mancare mai " procesata " iti cumperi din magazin? Adica mananci iaurturile, deserturile sau bei laptele pentru vegani? Mi-a zis cineva ca nu-s ok iaurturile alea pentru vegani, si intr-adevar nu arata prea stralucit la ingrediente si habar nu am cu ce as putea sa mananc musli de dimineata laughing

NOname

Laptele vegan îmi fac singură, iaurturile din comerţ încă n-am încercat, dar îmi iau uneori maioneză vegană, pateuri vegane, tofu şi alte mezeluri 100% vegetale. Sunt destul de ok, zic eu, deşi cu greu le-aş numi sănătoase (fiind şi ele pline de conservanţi), de aceea încerc să le consum cât mai rar.

anonim_4396

Multumesc mult pentru raspuns kiss

NOname

Cu drag.