| Superior a întrebat:

Iubirea fata de nevasta/iubita este sau macar poate fi aceeasi ca cea fata de mama/tata/frate/surioara/prieteni?

14 răspunsuri:
| Drimmero a răspuns:

Sunt 2 tipuri diferite de iubiri.

| Superior explică (pentru Drimmero):

Care e mai puternica? Care e mai profunda? Personal, imi place sa cred ca ambele sunt la fel.

| Cheo0S a răspuns:

E aceeasi.

Una e iubirea si alta e atractia.
La fel cum iubirea si atractia nu sunt aceleasi cu increderea si respectul.

| Cheo0S a răspuns (pentru Superior):

Ar trebui sa muti intrebarea la categoria filozofie

| Superior explică (pentru Cheo0S):

Ce e aia atractie? Atractia duce la iubire? Sau atractia se transforma in iubire?

| Drimmero a răspuns (pentru Superior):

Cred ca astea sunt in functie de fazele in care te afli, cand esti copil iubirea asta fata de familie e mai intensa, cu ea traiesti pana atunci, te maresti, te maturizezi emotional si ajungi sa descoperi si alt tip de iubire, fireste ca iubirea fata de familie va avea un loc in fiecare din noi indiferent de etapa vietii in care ne aflam, te cam nasti cu ea, pe celelalte le cam dobandesti.

| AnemonaP a răspuns:

Cum s-a spus si mai jos, sunt doua tipuri diferite de iubire. Niciodată iubirea fata de partenerul de viața nu poate fi aceeași ca si iubirea fata de familie/prieteni. Ambele sunt foarte puternice dar normal ca cea fata de partener sa fie cea mai puternica, acolo exista intimitate, uniune etc.

| Superior explică (pentru AnemonaP):

Si asta nu face omul o fiinta josnica, ipocrita?

| AnemonaP a răspuns (pentru Superior):

Nu, de ce sa fie așa?

| AdeLeu a răspuns:

Niciodată. Una e pentru mama/tata/frate, alta pentru copil, alta pentru prieteni și mai ales, alta pentru soț/soție. Fiecare iubire e diferită și are gradul ei de intensitate. Nu-i poți iubi pe toți egal.

| FreddieM a răspuns (pentru Superior):

E clar ca nu ai iubita/nevasta.
Dar te vei atașa enorm de aleasa inimii tale, va deveni numărul 1 în viata ta. Treptat va suplini și nevoia ta de iubire materna. Mai crește oleaca și vei înțelege.
Cheers

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Nu prea. Se numesc toate iubire, din generalizare șchioapă. Pentru iubită se numește pasiune.

| rwosa a răspuns:

Nu

| oglindasultanului a răspuns:

Rare-s balantele astea, de obicei fura "rolul/locu".