La noi legile antidrog sunt o glumă proastă iar poliția are la dosare de nu știe de care să se apuce. În loc să destructureze rețelele de la rădăcină, de la cei de sus care primesc banii, poliția română aleargă după fiecare consumator amărât. În timp ce se triază cei prinși cu un gram de cei prinși cu două interlopii aduc liniștiți vapoare și avioane pline de droguri. Dacă nu era așa mediatizat cazul nu lua nici măcar atâta, știu personal persoane care au fost prinse cu droguri la ei și au scăpat doar cu o declarație în care au recunoscut că consumă iarbă și aia a fost. Să nu mai zic de miile de colete pline cu droguri care tranzitează și chiar se opresc în românia, coletele trimise prin firme de curierat în europa sunt foarte rar verificate de exemplu, cine e deștept cumpără direct de la olandezi. Să vezi acum val de iarbă în românia după ce legalizează nemții.
Părerea mea e că traficul de droguri nu poate fi oprit, s-a mai încercat un asemenea conservatorism radical și în alte țări, america de exemplu unde se credea că marijuana te face nebun și era ilegală, cu toate astea uite că a continuat să se consume, ba chiar a inspirat și ceva mișcări culturale prin anii 60 70, până s-a decriminalizat și chiar legalizat. O dată cu legalizarea paradoxal dar consumul a scăzut.
Avem destule droguri care se dau la farmacii la liber sau cu scrisoare medicală, o metodă de control și prevenire care să funcționeze cred că se poate găsi și la noi.
Nu mă aștept la nimic însă de la o țară în care copiii de 12 ani cumpără vodcă și țigări de la magazin iar un adult care fumează o țigară mai aromată este deja văzut ca un criminal. Poate dacă ne-am trezi din beție am face și noi niște legi mai cu cap.
Mamaaaaa! Ai scris de zici ca dai examen la Academia de Politie!
So f#ucking true!
Stat mafiot cu zâmbetul pe buze!
Pai DIN ce ma-sa sa facă gaborimea și procurorii vile și Mertane?
Nu din banii negrii de pe c#rve și minore traficate, droguri, arme și taxe de protecție primite de la interlopi sa închidă măcar un ochi!
Exact. Cu dreapta scriu texte conservatoare și legi prin care să interzică drogurile iar cu stânga numără banii făcuți de la drogați. Am vrut mai demult să-l dau în gât pe un fiu de polițist de la mine din zonă care vindea legale stropite cu heroină la copii și poliția m-a trimis la plimbare fără să-mi ia măcar o declarație, cam așa funcționează la noi. Pe la mine prin zonă cel puțin se știe deja unde și când va face poliția razie așa că toată lumea stă liniștită și dosește bine marfa. Fac cam de 2 ori pe an o razie masivă pe la ăia care au făcut prea mulți bani din vândut, îi ține la secție o vreme după care le dă drumu.
El parca a fost pus la maturat străzi *( munca patriotica ) din ce am auzit, ba chiar el a spus-o undeva *( emisiune sau interviu ) nu îmi mai amintesc!
Unde l-ai reclamat pe fiu de Gabor? Tot la " fratii " lui gabori sau la DNA?
Când un gaborel de secție îți dă cu tifla și nu face treaba mergi frăție la DNA!
Nu se duce nimeni la inchisoare pentru asa ceva, mai ales daca nu are antecedente.
Swetlly122 întreabă: