| FreddieM a întrebat:

Lucrezi la o biblioteca si trebuie sa sortezi carti in doua sectiuni, fictiune si non-fictiune. Vine randul Bibliei, in care sectiune o vei plasa? Nu ai alte optiuni.
PS: nu stiu daca e buna categoria,, conversatii", aveti alte idei?

8 răspunsuri:
| cristi202 a răspuns:

Dincolo de ceea ce unii cred a fi fictiune, Biblia e o carte istorica, ea prezinta formarea si istoria poporului evreu, istoria vietii lui Isus Hristos, si a perioadei de inceput a bisericii crestine.
Daca e dupa mine, intra la non-fictune, dupa altii, la fictiune, insa la general vorbind, ar intra la ambele categorii.

| Celcestietot a răspuns:

În rândul cărților istorice, pentru că au fost nenumărate descoperiri arheologice care au confirmat cuvintele Bibliei.

| Dorotheea21 a răspuns:

'Claudia', de Diana Wallis Taylor este non fictiune.
Biblia, vorbeste despre sotul ei, printre alte cronici.
Unde o pui? tongue
Pace.

| FreddieM explică (pentru Dorotheea21):

La cartea asta te referi?
https://www.fantasticfiction.com/t/diana-wallis-taylor/
Te rog pe tine sa o pui la sectiunea corecta.
Pace;)

| Dorotheea21 a răspuns (pentru FreddieM):

Nu stiu de ce, la librariile figureaza ca non fictiune. eu am gasit'o la Libraria Delfin, poti verifica.
As vrea sa vad un dezastru, ca o biblioteca amenajata de utilizatorii TPU.

Pace.

| J0B0MAT a răspuns:

Ficțiune, pentru că vorbește despre lucruri fictive. Dacă unii le consideră adevărate, e alegerea fiecăruia. Unii cred că și lumea din Harry Potter e adevărată. Și poate e, cine știe, avem vrăjitori printre noi. Dar la nivel mondial, oficial lucrul ăsta nu a fost dovedit.

Răspuns utilizator avertizat
| cristi202 a răspuns (pentru J0B0MAT):

Aparent, vorbeste despre lucruri fictive. Aparent. Pentru ca sunt greu de crezut pentru noi. Si pentru mine, un credincios de 30 de ani, cu o baza logica si rationala a credintei (nu m-am sfiit niciodata sa pun intrebarea "de ce?", chestia cu arca lui Noe, pare fictiune, nu pot concepe cum au intrat toate animalele acolo. Dar, se intampla in cazul Bibliei ceva interesant. Acolo unde poti verifica daca e sau nu fictiune, descoperi ca, dincolo de ce credeai ca e fictiune, sunt de fapt chestii reale. Eu am trait multe asemenea chestii, cand credeam ca e ceva ce tine de fictiune, pana la proba contrarie. Nu stiu cum a fost cu potopul, nu stiu cum a fost cu multe alte asa zise fictiuni ale Bibliei, dar, acolo unde am putut verifica, s-a dovedit adevarata. Si sunt destule "fictiuni" in Biblie ce pot fi verificate chiar si in ziua de azi de oricine. Ca nu pot eu intelege multe chestii din ea? Asta e altceva. Nici pe vremea lui Jules Verne nu cred ca era cineva care sa creada SF-urile lui ca fiind non-fictiune. Iar azi, se stie ca multe nu mai sunt de domeniul fictiunii, ca sunt izbitor de asemanatoare cu ce stiinta a descoperit. Cam cu astfel de lucruri avem de-a face.