Asta m-am intrebat si eu...cred ca foarte multi, acum toti sunt ocupati cu drogurile, sexul, fumatul ....asta le cam tulbura viata
La adolescenţi se poartă sensibilitatea exagerată, nervozitatea...
Din păcate, în ziua de astăzi tineretul se confruntă cu problemele de care, în mod normal, ar trebui să se îngrijească adulţii.
Se ştie dintotdeauna că un copil tinde să facă ceea ce face un adult, motiv pentru care copiilor le place când sunt nevoiţi să treacă peste diferite hopuri. Mi se pare normal, se simt maturi.
Copilul modern suferă cu precădere din cauză că nu şi-a găsit jumătatea până la vârstă de 15 ani, dar înainte nu se întâlnea aşa ceva decât în aşezările rurale, unde chiar şi acum se mai practică măritarea fetelor de la vârste fragede cu un individ ales de către părinţi.
În fine, nu vreau să generalizez prosteşte. Sunt adolescenţi care suferă cu adevărat, au toate motivele să se plângă de soartă şi nu-şi mai doresc să trăiască.
Alţii se simt marginalizaţi, li se pare că nu sunt înţeleşi de societate, familie, prieteni etc.
Aveam aceeasi idee la 15 ani si am continuat sa ma gandesc la sinucidere si sa imi doresc asta pana la 19 ani (am avut si cateva tentative), cand am reusit sa imi schimb perspectiva si sa gasesc cateva lucruri pentru care sa traiesc. Sunt multe persoane in aceeasi situatie, desi multi nu vorbesc despre asta deschis cu oricine (uneori cu nimeni) pentru ca inca e considerat un subiect tabu si destul de sensibil. Daca esti in aceeasi situatie, ar fi bine sa cauti ajutor pentru a rezolva problema, oricat de grava sau imposibil de rezolvat ar parea. Exista intotdeauna o solutie, chiar daca ajungi intr-un punct in care nu mai reusesti sa vezi nicio solutie.
Http://www.youtube.com/watch?v=ej7afkypUsc
Dacă te gândeşti la sinucidere, dă-mi adresa ta, căci vreau să-ţi fac nişte vănătăi.
Trăieşte-ţi viaţa şi nu mai fi aşa de egoistă!
Prea multi. oricum nu cred ca exista motiv plauzibil, sunt multi oameni ce traiesc rau si totusi nu fac asta,
viata e numai una din cate stim, asa ca trebuie traita din plin
Ce legatura are cu educatia? vrei sa zici de intelect? cati au fost olipici si nu au fost gasiti spanzurati
Scapa usor de viata si durere. e aiurea. ce sa zic de africa ar trebui toti sa se sinucida? la ce viata de **** au.si acolo nu sunt chiar asa de multi care vor sa o faca. vezi copii la 4 ani care fac drumuri de 20 km dus intors sa aduca apa, si astia vor sa moara ca nu "au dat o limba" la 15 ani. ma refer la cei idioti ca nu au iubiti/e sau ca ia parasit "jumatatea" la 14 ani, sau ca nu au prieteni. e aiurea. pana la prima prietena la 16 ani nici nu stiam ce e ala ciclu menstrual la fete, si multe altele, dar asta e motiv sa fii depres ca nu ai avut "iubita". asta e, altii au 20 pana la varsta aia, altii sunt virgini pana la 30 de ani. acum ce sa faca sa se sinucida toti? ce naiba.
Se pare ca eu nu am genul asta de "probleme" ci o problema de sanatate din nastere, nu pot merge bine, alerga, merge prea mult etc... si nu stiu ce sa mai incerc ca sa o rezolv, nu mai rezist...
Ce solutie? Ce solutie? Doctorii imi zic ca nu am nici o sansa iar eu nu pot sa accept asa ceva, trebuie sa ma vindec
Sunt destul de multi atunci cam incep liceul, vin tigarile, drogurile, bautura incep sa fie stresati, raman corigenti, repetenti, parintii nu mai arunca bani pe ei, si atunci incep tentativele de sinucidere sau de obicei dupa o relatie proasta sau agresiune in familie.
Buna, si eu am 15 ani si din pacate am avut aceeasi problema, poate inca o mai am. Eu totusi nu am avut curajul sa trec la chestii mai drastice pentru ca inca exista cateva lucruri mici si inutile care poate pentru altii nu au valoare dar atat timp cat ma fac fericita pe mine, nu conteaza parerea celorlalti.
Sfatul meu este sa nu te mai gandesti la lumea asta trista si distrusa (de oameni) ci sa te concentrezi pe lucrurile care te fac intr-adevar fericita, traiesti cu fericirea altilor? Nu! Ei bine conteaza ca tu sa fii fericita, lasa-i pe ceilalti sa zica ce vor.
Nu stiu dar sper ca te-am putut ajuta, o zi buna si nu te mai gandi la probleme pentru ca inca esti tanara si o sa ai timp sa le rezolvi! Si nu uita, maine ar putea fi mai rau asa ca nu te descuraja la prima problema pe care trebuie sa o infrunti!
P.S.: Si eu sunt ca tine, daca vrei sa mai vorbim lasa-mi un mesaj!
Succes!
anonim_4396 întreabă:
Marbella188 întreabă:
Iiuoanaaa întreabă: