Pentru ca vorba aia cine se aseamănă se aduna sau ca avem sânge latin în vene și admiram hoți, criminali, mafioți, drogați, în orice caz ne place necunoscutul și oameni care fentează legea, daca stai și te gândești strămoși noștri erau smecheri, nici un filozof nu era star sau vedeta cum nici azi nu este, noi apreciem eroi care sunt criminali dar le facem sfinți
Eu cred ca e ceva genetic care se trage tot din ancestralitate si care conta la supravietuire.
Poate suna asa "vreau sa fiu ca ala care e eligibil pentru perpetuare, sa fiu barbat capabil ca sa pot avea femei si sa ma reproduc".
Adica vrei dreptul la reproducere de fapt.
Ptr ca atunci forta era totul, aparai familia, teritoriul si resursele pe care vroiau sa ti le ia alti barbati.
Nu prea e aia cu cine se aseamana se aduna, cam toti barbatii vor femei misto, iar in spate sta "sa am femei sanatoase si fertile ca sa ma reproduc", iar ca sa aiba asa ceva, trebuie sa emita ceva agresivitate chiar daca nu o pun poate niciodata in practica, sa emita ca e capabil la o adica daca situatia o cere.
Ptr ca legile atractiei nu s-au schimbat fata de de mult.
Ca azi m-am tot gandit, am mai intrebat rude, prieteni, si cam la concluzia asta s-a ajuns.
I-am zis lui RAY acum la ce concluzie am ajuns, e o admiratie instinctiva fara legatura cu intelectul sau educatia, si am zis ce parere am eu adica de ce e asa.
Si tocilarii aia destepti, tu ce parere ai? Ei zic ca nu ii intereseaza, dar saliveaza la fete misto sa fie si ei iubiti, doriti, ssexati, placuti, si stiu ca nu ii duce nici fizicu, nici ce emite fizicul.
Si-ar dori ei sa fie ca aia, sau daca nu chiar asa, macar sa fie ca un barbat fortos care emite puternice trasaturi masculine si f orice frumusete.
Ca degeaba invata el si fac si dreg, daca sentimental e gol inauntru, mai ales cand stie ca si daca sta una cu el, sta din interes, si tot cu ala smecheru se f.
Ar da oricand capu ala pe atractie.
Ptr ca ala fortos oricum se descurca in viata chiar daca nu are chiar banii tocilarului, dar are parte de iubire si admiratie care ii umple sufletul.
Eu nu stiu asta, niciodata masculii alfa nu au disparut, pentru ca ei dominau mereu.
Si acum sunt masculi alfa, sunt barbati bine, frumosi, smecheri, tupeisti, buni la bataie.
Si daca e asa, de 10000 de ani, dar noi vb aici pentru perioada de cu mult inainte, ca de acolo vin instinctele si legea atractiei.
Acum smardoiala e la moda și da, nu zice nimeni ca nu e ok sa iei atitudine când ți se face o nedreptate, dar toate astea cu o limita.
Celor de care spui tu nu le pasa de pușcărie pentru ca lor nu le pasa de cazier, pentru ca ei nu muncesc nicăieri ca să ii afecteze.Iar în pușcărie se simt ca acasă pentru ca sunt cu cei asemeni lor.
Ca sa nu mai spunem de lipsa de educație.O data ce ție nu îți pasa de nimeni și de nimic, nu îți pasa ca faci oameni sa sufere doar ca să pari tu smecher nu prea poți sa spui ca ai cei 7 ani de acasă sau ca ești întreg la minte.
Fiecare face ce vrea.Dar părerea mea e ca toate au o limita, indiferent ca e vorba de cea legala, morala sau a bunului simt.O data ce nu ai o astfel de conștiința, nu ești cu nimic mai presus decât un om bolnav psihic sau un animal.
Normal ca are totul o limita. E clar ca e lipsa de educatie si caracter sa faci rau altora degeaba.
Insa atrage doar capacitatea de a face, NU ca face rau abuziv. Adica ma atrage ce puteau sa faca pentru a ma apara doar. Adica ca prin inzestrarea asta, nu te calca mai nimeni in picioare. Deci poti fi un om ok cu acele capacitati. Deci mare atentie, ca eu la aia ma refer.
Nu e vb de cazier, mie mi-e frica de parnaie pentru conditiile urate de acolo, ca nici mie nu imi pasa, ca nu lucrez, dar nu pot sta acolo cu n insi in camera sa aud toate sforaiturile, sa miros transpirratia alora, vara f cald fara aer condtionat, preturi la magazin duble sau triple si nu as avea bani, mancare oribila de la ei.
Nu calculator, telefon, internet. Doar TV dar care se uita la ce program?!
Nu ai frigider in camera, ai voie doar cumparaturi de 400 lei pe saptamana si atat, si ce iei de 400? Daca preturile sunt f mari.
Unde pui ce iei? Mai ales vara pe caldura aia.
Nu te oprește nimeni sa iei atitudine când ți se face o nedreptate.Indiferent ca ești școlit, sau trăiești printre "smecheri" poți sa pui piciorul în prag când ești neandreptatit.Nu doar interlopi i pot face asta,ci și oameni de rand.
Doar ca ei sunt vestiți pentru ca inspira teama și calca pe cadavre dacă nu le convine ceva sau nu li se cuvine tot,iar aici e diferența.Una e sa nu te lași bătut,sau sa te cerți cu șefi unui supermarket pentru un produs stricat,sau sa tragi la răspundere un cadru didactic pentru copilul tău ce e neandreptatit, si alta e sa fi smardoi, sa vrei totul de-a gata, sa iei de gat pe cine prinzi și din orce etc.
E o diferență, plus o comparație nepotrivita.
Pai nu e chiar asa, pui pe dracu picioru in prag daca esti unu slab fizic si psihic. Te opreste sa pui piciorul in prag, felul pampalau de a fi, si asta si la femei si la barbati.
Dar ai dreptate, smardoi e altceva, care faci rau aiurea, dar cum am zis, nu la asta m-am referit.
Eu numesc smardoi si pe cineva capabil de a pune piciorul in prag si fizic si psihic doar daca situatia o cere.
Pai parintii aia care nu iau masuri cand copiii lor sunt batjocoriti de altii, de profi sau colegi cum sunt? Fraieri.
Nici nu pot lua masuri ca nu-i duce nici psihicu dar nici fizicul.
Nu ii duce psihicul pentru ca se tem ca profa o sa-i faca rau apoi la copil, ca, colegii se vor razbuna, ca vor avea probleme poate cu legea daca intervin fizic (cand alte cai nu merg).
Nu ii duce fizicul sa le rupa gura la o adica daca situatia o cere, pentru ca fizic vor fi invinsi oricand.
Si pateste ca profu ala de istorie din Brasov care a fost luat pe sus si aruncat in tomberon de elevi in bataie de joc.
Asta inseamna sa fi nesmardoi ca si capacitati.
Atitudinea e baza nu fizicul. Daca tu nu te lași călcat în picioare,și dacă ti-o iei te ridici și tot nu lași lucrurile asa atunci cu timpul altfel va sta treaba și cu cei din jur și cu tine ca om.Dar acum nu vorbim ca te iei la harta pentru ca să băgat unu în fata ta, ca asa ar trebui zilnic sa ne batem toți ca orbi. Exista chestii și chestii.
Eu una spre exemplu nu prea mai pot acum sa ma întind cu oricine de-a lungul drumului cum s-ar zice fizic, dar asa cum sunt eu am avut mereu o atitudine ce ii făcea pe oameni sa se gândească de doua ori înainte sa se ia la harta cu mine, și sunt femeie, micuța și slabuta.Dar am abordat o atitudine de neabordat sa zic asa, am o atitudine mai sobra și autoritara de fel și atunci nu își mai permit oameni asa ușor sa agate în mine.Treaba sta și in cum ești tu ca om, ca dacă ești măscăriciul grupului ce permite orce oricand, sau ești mereu speriat de bombe normal sa întâmpini probleme. Poti pur și simplu sa stai în banca ta și în mijlocul sau în spatele mulțimii și sa fi respectat, nu trebuie sa ieși mereu în fata pe smardoiala.
La faza cu copii e un pic mai dificil.Adica ei se mai cearta și se împacă, pentru ca sunt copii.Dar într-adevăr, dacă e batjocorit constat mergi și discuții cu conducerea și părinții intr-un mod civilizat, nu iei pe toată lumea la bătaie cum fac toți retarzii ce își pun mintea cu un copil de 8 ani.
Evident ca, conteaza si atitudinea, insa pentru lepre de multe ori conteaza fizicul adica, ca doar de frica stiu. Nu vb aici de oameni, ca oamenii stiu de respect si ce zici tu, nu de muschi.
Sigur ca poti impune respect oamenilor fara bataie.
Ai zis bine, trebuie sa stai in banca ta si sa nu iesi pe smardoiala aiurea.
Daca copilul meu e batjocorit, fac ce zici tu, discut cu, conducerea si parintii civilizat, si daca nu merge, ce fac? Imi las copilul mai departe batjocorit? Nu, dau cu ei de pereti, si pentru ca sa nu se mai repete, dar si sa plateasca pentru ce au facut pana atunci.
Asta cu datu de pereti e ultima optiune cand nimic din celelalte nu au mers, si cand tu nu esti de vina.
c4nd4leante întreabă:
Elly4all întreabă: