Scoala si facultatile din ziua de azi nu au niciun rol... data viitoare cand vrei sa mergi la doctor, cand vei avea nevoie de un veterinar, cand vei vrea sa suni la politie, cand vei vrea sa suni la pompieri, cand vei avea nevoie de un avocat, cand vei avea nevoie de un arhitect sa-ti faci o casa, un psiholog sa-ti evaluezi copilul, cand vei avea nevoie de un dentist sa-ti puna o plomba, data viitoare cand vei vrea sa zbori cu avionul in alta tara, poti apela cu incredere la un liber profesionist, fara diploma, care nu sustine sistemul asta malefic.
Iti dai seama ce se bucura userul Superior (AlexGamer2).
Oamenii nu au ce cauta in sistemul public de invatamant.Vor gasi aici doar o falsa educatie, vor gasi instrainare fata de parinti, silirea copiilor de a petrece timpul cu alti elevi cu care nu au nimic in comun.
Anxietatea in randul elevilor exista din cauza scolii si a autoritatii impuse asupra ta inca de cand te duci prima data la varsta de 4 ani, la gradinita.
Scoala nu te invata carte, scoala te minte ca nu poti sa traiesti intr-o mizerie de lume capitalista fara o diploma.Scopul scolii este de a te face un sclav la birou 24/24 si astfel oamenii uita ca au o viata care este frumoasa si NU meritam sa alergam dupa bani.
Scoala te invata sa faci bani.Atat.Te invata ca nu poti trai daca nu castigi multi bani si denigreaza complet muncitorii, care lucreaza din greu si onorabil sa isi intretina familia.
Scoala iti impune sa citesti si sa repeti, nu te invata adevarata practica care necesita in viata si nu te invata nimic interesant.
Te minte la istorie si te manipuleaza pana la incercarea de modelare a personalitatii.Te transforma intr-un pupincurist si te pregateste pentru sclavagismul modern.
Omul poate sa invete singur.
daca a fost dat la scoala, trebuie sa o paraseasca, sa invete singur si solutia este home-schooling-ul pentru copii.Nu se poate in Romania, atunci ne mutam intr-un stat unde home-schooling-ul este legal.
Sa-ti trimiti copiii la scoala inseamna a le termina viata.
"Scoala te invata sa faci bani."
Macar asta de ne-ar invata.
Școala este o instituție și merită respectată. Ea ajută la formarea personalității individului. Îl educă să devină un cetățean responsabil. În școală se învață respectul față de ceilalți, te învață cum să îți exprimi punctul de vedere. Cititul și scrisul ajută la dezvoltarea creierului.
Aceste practici nu au dăunat nimănui și în plus nu sunt interzise niciunei categorii de vârstă. Cititul reprezintă singura modalitate de îmbogățire a vocabularului. De asemenea, la școală se învață și se practică elaborarea textelor. Astfel persoanele cu care interacționezi în mediul online îți vor înțelege mesajul.
Înțeleg că acum e "la modă" să nu se dea 2 bani pe școală. Dar această mentalitate este GREȘITĂ! Pentru cei care cred că astăzi metodele vechi de predare mai sunt recomandate de către pedagogici greșesc din nou. Cei care o mai practică sunt cei care nu au vocația de a fi profesori.
Situația învățământului românesc este cauzată de modul în care este guvernată țara. Și se vede cum e condusă astăzi România (fac referire la coaliția de guvernare). Dar cum s-a ajuns în această situație? Prin manipulare, prin minciună și false promisiuni. Crezute bineînțeles, deoarcece ne doare capul să analizăm textele pe care le citim în presă. Pentru că nu avem habar de faptul că statul de drept e pus în pericol. Că am chiulit de la orele de cultură civică și istorie unde se învață multe lucruri folositoare. De exemplu, să se facă diferența dintre o guvernare liberală și una care vrea să acapareze puterea pentru n ani. Sunt multe de spus. Dar nu uitați că educația este cel mai important sector al societății. Ceea ce se întâmplă la noi este din nepăsare și din lașitate.
Încă ceva, cunoștințele dobândite îți oferă libertate și ele sunt singurele care rămân de-a lungul vieții. Oamenii ne părăsesc, banii îi câștigăm, dar îi și pierdem, iar bunurile sunt perisabile.
Școala te învață să înveți, să știi să cauți informația pe lângă multe alte lucruri. Elevul trebuie să experimenteze interacționarea cu persoane diferite. Ea chiar îl pregătește pentru viață. De exemplu, existența orarului și a duratei orelor de curs îl obișnuiește cu ideea de program. Se învață organizarea timpului (va ști să își organizeze la un moment dat propriul timp liber). Statul departe de părinți nu îi dăunează. Oricum stă la școală maxim opt ore (dacă are și alte activități). Doar nu va sta cu mama și cu tata până la 40 de ani. Cum adică a-l trimite pe copil la școală înseamnă a-i distruge viața? Și unde scrie că doar în România unii copii râd de alții? Și în Occident se întâmplă la fel. S-au făcut o multitudine de filme pe acest subiect.
Https://www.tpu.ro/......partament/
Fix userul de mai sus a pus intrebarea.
Clar e nevoie si de scoala.
Are relevanţă, cum să nu? În clasele primare se pun bazele, în gimnaziu studiezi toate domeniile după care la liceu alegi ce domeniu aprofundezi. Apoi la facultate faci doar acel domeniu ales.
Că o duci tu bine chiar fără liceu nu e o regulă. Poate tu faci ceva ce nu necesită studii superioare. Însă, când vine vorba de domenii mai serioase (medicină, IT, educaţie, etc.) ai mai mare încredere în cel care are studii superioare decât în cel care zice că se pricepe.
Acum 100 ani majoritatea copiilor făceau vreo 4 clase. Ce și-ar fi dorit părinţii să-și vadă copiii la școală. Astăzi se plâng copiii că de ce învaţă cultură generală la școală când ei vor să se facă ceva ce nu necesită așa ceva...
IT-ul nu prea. Diploma nu valoreaza mai nimic, mai ales in ziua de astazi. E bine s-o ai, normal, dar hartia in sine e doar utila pentru cartea de munca si nimic mai mult. Pe majoritatea angajatorilor ii doare fix in pix ca ai facut tu Automatica dar unul de la Drept care iti da clasa pentru ca in timpul facultatii mai mult o freca, asa ca s-a reprofilat (cu timpul liber pe care-l avea fata de timpul scump si pretios de la Politehnica in care duci permanent un regim nesanatos de invatat daca vrei macar sa promovezi).
Medicina / activitatea didactica nu se poate altfel decat prin scoala. E altceva aici.
Insa orice ITist iti poate confirma ca scoala nu te invata ca lumea toate cele necesare. Doar iti face o structura ca sa ai o baza pentru a porni mai departe in diverse sub-ramuri. Practic iti da cu lingurita din fiecare, dar in realitate ajungi sa nu stii mai nimic ca si experienta de lucru. Pana si la master se mai pierde vremea desi abia acolo se face ceva mai specializat cu adevarat.
Tot studiul individual sau la alte cursuri extra-curriculare te vor ajuta cu adevarat in cariera.
Facultatile sunt fabrici de diplome, nu de specialisti. Prin urmare si o loterie.
Stiu si eu programatori care au spus ca au invatat mai multe intr-o firma de IT decat la facultate. De fapt asa e in orice domeniu. Dar eu cred ca prima data trebuie sa stii foarte bine teoria, apoi practica.
Mentalitatea din Romania este gresita. Toti vor ca dupa facultate sa fie specialisti in respectivul domeniu, pe cand doar atunci incepi sa capeti experienta.
Tocmai ca teoria e prea multa si e un sistem gresit din start.
Trebuie orientat invatamantul cat mai mult pe practica.
Cu teoria (invechita) plictisesti lumea si isi va pierde interesul.
Si sunt pustani care sunt cu mult inainte pe felie pana sa inceapa facultatea. Tine cont si de asta.
Dupa parerea mea.doar clasele1-8,sunt folositoare, in primii 4 ani de studiu inveti chestii elementare,adunarea,scaderea, impartirea si inmultirea, scrierea de mana, mai inveti si despre cum sa iti dezvolti creativitatea, inveti cum sa te integrezi intr-un grup.cu copii de varsta ta cu care probabil o sa fi prieten cu ei si peste 20 de ani, inveti cum sa vorbesti cu oameni mai mari decat tine, diverse.
In clasele5-8,lucrurile devin mai altfel, inveti cum sa te adaptezi dupa noi reguli, mai inveti despre diverse lucruri utile, nu chiar tot ce se invata atunci o sa te si ajute asa.mult.
Pe la clasele7-8,cam asa incepe sa ti se formeze caracterul tau, in anii astia apar schimbari care pe unii o sa iti marcheze pe.viata,mai mult sau mai putin.
Conteaza si ce inveti acasa.
Ma rog, scoala are si lucruri bune dar are si multe probleme care ar putea fi rezolvate dar necesita timp, pe noi practica ne omoara, abia peste vrei 10 ani o sa putem realiza schimbarile aste pe.care cu totii ni le dorim.
Ai si tu dreptatea ta, nici eu n-am o perioada asa marfă pe. timpul gimnaziului, nici acum in liceu nu e mai bine dar asta nu inseamna neaparat ca daca eu sau tu am avut experiente neplacute la scoala, o sa aiba si altii, depinde si in ce scoli te. duci.
Oricum peste tot e la fel.
Aceeasi bosorogi plictisiti care vor sa iasa mai repede la.pensie,aceeasi profesori handicapati care bat copii, aceeasi copii delicventi.