| Inferno a întrebat:

Mai poate un profesor sa isi predea materia la fel de bine in situatie in care cursurile se fac online?

Sunt destul de plictisit, daca nu va descurcati la matematica sau fizica si nu aveti bani de meditator imi puteti trimite un mesaj in privat.

9 răspunsuri:
| mastadont a răspuns:

Bravo inferno, e de lăudat inițiativa ta. Poate că ar trebui să fac și eu același lucru la engleză, română sau franceză, dar timpul nu îmi permite deocamdată.

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Și după aceea ce o să se întâmple, o să îți rezolvi plictiseala? Că eu așa fac. Mă plictisesc de viața asta extrauterină, vorba vine, și intru pe TPU și dau de postări ca aceasta a ta, și îmi mai trece, când văd că alții e mai proști ca mine. Nu vorbesc de tine, ci așa, în general.

DoarBogdan
| DoarBogdan a răspuns:

Sa ii pui si cu picioarele pe nuci, da?


Poate sa predea, un profesor care stie cum sa isi faca treaba, mentine captata atentia.

sadrian46
| sadrian46 a răspuns (pentru DoarBogdan):

Am descoperit ceva foarte interesant. Am fost și eu prof, și mai sunt într-un fel și acum.
Clasic, profesorul predă. Adică toacă, toarnă cu tolcerul în capul elevului.
De personalitatea elevului nu se ține cont absolut deloc.
Știi când este copilul, elevul studentul cel mai creator, când este el mai fericit? Când descoperă EL lumea, nu când îi este predată. Pre- dată, adică dată să o înghită cu lingura, pe nemestecate.
Am văzut pr You Tube cum predau profii americani, cei buni. Provoacă pe elev, student, hai să descoperim, să gândim împreună.
Să i se pară studentului că el a inventat pentru prima dată roata, focul, ecuația de gradul doi. Nu narațiune, ci acțiune și pasiune.

DoarBogdan
| DoarBogdan a răspuns (pentru sadrian46):

Da, frumos si in acelasi timp corect. Doar ca asta nu tine neaparat de profesor. Unii elevi nu mai sunt asa interesati sa descopere aceste lucruri "ce sunt prostiile astea", si lasa asa. Apoi fiecare transmite ideea si imping si pe altii de la spate sa urmeze aceasta "moda".
Parintii la randul lor, in mare parte trimit doar ideea de "invata", atat. Indiferent ce inseamna asta, indiferent ca este la fel cum au facut-o ei sau nu.

Asa ca toate aceste lucruri pot sa "deterioreze" acest sistem si dorinta de a invata. Nu tine numai de profesor. Asa este, un profesor bun, este un profesor bun, care stie cum sa vorebasca cu elevii/studentii. Dar conexiunea dintre elev-profesor cu adevarat de calitate... se regaseste foarte rar.

sadrian46
| sadrian46 a răspuns (pentru DoarBogdan):

Ai văzut cum se întâmplă lucrurile la filmele despre supraviețuire în junglă, pe o insulă pustie? Îi lasă pe -elevi- acolo fără nimic și trebuie până seara să facă rost de mâncare. Nu cornul și laptele la ora zece în pauză. Până seara faci rost de mâncare, sau dormi cu burta goală. Școala acum este superficială. Nevoia și ancorarea în realitate te face să fii conectat.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Pacat ca ma descurc la ambele...m-ar fi tentat sad

| Inferno explică (pentru sadrian46):

Nu din prea multa aroganta ci din pura modestie s-a nascut intrebarea mea.
Parafrazand, doua citate imi vine in minte, unul latinesc: ¬Invatand pe altii, invatam si noi¬, iar al doilea, apartinand lui Albert Einstein: ¬Daca nu poti explica unui copil de sase ani ceva inseamna ca nici tu nu ai inteles acel ceva.¬

| Ineys a răspuns:

N-are nici o treaba ca e online ca e fizic. Un profesor bun o sa poata mereu sa-si predea materia asa cum trebuie.

Chestia asta cu invatamantul online nu e ceva nou. Exista cursuri online, meditatii online, etc etc. Invatamantul online n-a aparut anul asta.

Cei care nu sunt capabili sa-si predea materia online poate ar beneficia pe urma unui mic "upgrade" pentru ca tehnologia avanseaza si noi ramanem in urma. Ei sunt exemplul perfect.

Nu e vina nimanui ca tehnologia a pus gheara pe tot, dar trebuie sa te mobilizezi.
Esti profesor, ai facultate, master poate, esti un om cu pretentii care teoretic are o minte mai dezghetata. Daca tu nu te poti adapta rapid schimbarilor, atunci cine s-o mai faca? Nea Gigi cu 10 clase? Traim intr-o lume dinamica pana la urma.

Întrebări similare