Parerea mea cu care poate multi n-o sa fie de acord este ca ar trebui sa se desfasoare COMPLET online si o sa explic de ce.
Chiar daca-i pui tu jumate la scoala, jumate acasa, doar reduci cu un procent infim sansa de raspandire a virusului. Ce-o sa faci? Le interzici sa socializeze in pauza? Stii cum e la liceu, baieti se mai ia la "tranta", alea alea, se joaca, se apropie, etc. Ce-o sa faci, ii pui sa stea cu masca 7 ore pe zi?
Daca tot am vazut, fortati de imprejurarea asta, ca se poate face online scoala, de ce sa nu mergem pe varianta asta? Cu ce ii ajuta ca stau in banci la scoala? Dureri de spate? Mers prin frig iarna poate zeci de kilometrii cu autobuzu pana la scoala? Trezit la ore 5 dimineata sa ajungi la 7-8 la scoala? Ajuns tot la fel cu 2 ore mai tarziu acasa? Carat ( si aici ma refer la aia mai mici ) ghiozdane de 10 KG? Cu 10 manuale si 10 caiete + mai stiu eu ce?
Oricum cei care nu dau 2 bani pe scoala nu o sa dea in continuare chiar daca e online chiar daca e fizic.
De ce toata treaba asta, ca nu se descurca profa/profu X care mai are 1 an si iese la pensie cu tehnologia? Asta e, sa aduca altii mai tineri si mai capabili.
Toate disciplinele se pot preda online, si romana si matematica, si biologia, si ce vrei tu. Pana si sportul daca iti pui in cap, ca pana la urma poate sa faca niste gimnastica pe care o face in sala si in camera si sa-l vezi prin webcam. Oricum la liceu majoritatea nu fac nimic la sport, face cine vrea.
Daca ai avea program de 8 ore pe zi si nu ai avea cu cine sa iti lasi copilul de 4 ani o sa afli si scopul mersului la gradinita sa desenezi un soare si sa dormi cu mucii pe banca.
Ai multa dreptate, sunt complet de acord cu tine. O alta problema ar fi ca un copil este obligat sa stea cu masca 6-7 ore pe zi..si exista persoane care chiar au o problema cu sistemul respirator, de exemplu eu. Imaginati-va ca eu, cu probleme mici, respir FARA masca asa cum respirati voi cu masca, la mine este un chin sa stau doar jumatate de ora in lidl cu masca..si ei vor sa stau 6 ore pe zi, 7 daca se pune si transportul.
Sincer cred ca va fi foarte diferit, deoarece vom fi obligati sa pastram distanta sociala cica, vom purta masca, vom avea si mai mult de invatat, datorita orelor pierdute.
Este nevoie de socializare, nu putem sta la nesfarsit ascunsi unii de altii, vazandu-ne doar in monitoare. Deciziile extreme sunt luate pentru conspirationistii care, culmea, se cred superiori nerespectand masuri de igiena/precautie. Sunt convins ca in fiecare scoala vor fi cativa care vin cu ideile parintilor care acasa vorbesc doar despre cum Bill Gates a creat virusul intr-un laborator ca sa monteze antene 5G, iar noi suntem inchisi in case si fortati sa purtam botnita.
Trebuie sa fim moderati. Nu mai este loc pentru imbranceli in pauza, pentru aglomerari si petreceri. Dar nici nu este cazul sa evitam contactul fizic cu orice persoana.
Realizati ca sunt atatea persoane care au astm sau alte probleme respiratorii? Sunt doctori sau oameni obisnuiti. E drept, nu e comod sa stai cu masca, dar nu se sufoca nimeni.
Am si eu probleme respiratorii mici, si nu mi se pare un chin sa stau 1-2 ore cu masca (se poate da jos 5 minute, in aer liber, o pauza).
Sunt persoane carora le place sa exagereze. Cazurile in care oamenii au probleme cu respiratul din cauza mastii sunt rare si se pot evita prin precautie.
Dar in ultimele luni parca toata lumea are probleme cu plamanii, au fost operati si in trecut au respirat doar prin tuburi. Asa mi se pare cand ii vad cu "nu rezist, nu mai pot sa stau cu masca, ma sufoc".
Poti vorbi cu colegii sa stai intr-o banca de pe ultimul rand. Nu stiu ce va stresati atat cu mastile, nu e ca si cum profesorii ne vor obliga sa tinem masca fix 50 de minute la ei la ora.
KosmYnTDR întreabă: