| DracuIa a întrebat:

Mi se pare mie sau engleza si alte limbi suna mai intelgibile decat lb romana?
Ce va vine in minte cand auziti un roman ca vorbeste prin strainatate?
Adica deja parca "as stii la ce sa te astepti" la ce anume se refera?
Mie unul imi vin in minte aceste atributii: saraci, egoisti, barfitori, profitori, hoti, ingamfati, mandrii, orgoliosi, atotstiutori, bagatori de seama etc)
Ma refer la modul de exprimare, de exemplu intre engleza britanica si engleza americana, cea britanica mi se pare putin mai directa si oarecum "dura" sa zic asa, putin la accent. Iar cea americana e mai cool sau calma sa zic asa, insa engleza western mi se pare si mai directa decat cea britanica
De ce multi cand vad alti romani prin straintate, incerca sa se tina mai buni decat ei inloc sa se ajute reciproc, ei nu stiu cum sa se comporte ca de la egal la egal.
Multi stiu doar sa fure sau sa profite de pe alti angajati de pe ii vad mai ingamfati cu alti romani iar cu strainii sunt lapte si miere de ce oare? Sa fie invidia? Neajunsul? ce oare?

5 răspunsuri:
| MuatafaonurContInchisDeTot a răspuns:

Răutate prostia invidia lăcomia Românul.

| dullcat a răspuns:

Daca esti de alta nationalitate, probabil ca nu ti se pare logica.Dar daca ai invatat la limba romana, nu inteleg sensul primei intrebari.

O limba ti se pare mai inteligibila in functie de locul in care te-ai nascut tu si mai ales de influente si/sau origini.Nu degeaba romanii care pleaca in strainatate inteleg foarte bine italiana, o intuiesc, astfel ca sunt doua limbi romanice, cu origine latina.E valabil si pentru spaniola, franceza, etc. Te-ai obisnuit tu cu engleza peste tot, ai ceva contra poporului roman in general, iar acum postezi aici un mini rant din care nu se intelege care e intrebarea principala.

Adica deja parca "as stii la ce sa te astepti" la ce anume se refera? - Aici m-ai pierdut.

| dullcat a răspuns:

Zici de caracterul inteligibil, pe urma faci asa o caracterizare generala a romanilor, obosita, plina de stereotipuri, apoi zici de accent, care tine de fonetica, apoi de discriminare bazata pe nationalitate?

Pentru ultima idee, cred ca e destul de clar si de la sine inteles, ca anumite minoritati ne-au facut un portret extrem de urat in afara, deci mai avem nevoie de vreo 50-100 de ani pana ca acesta sa fie sters din memoria colectiva.

Răspuns utilizator avertizat
Răspuns utilizator avertizat