"am si niste bani ...si problema e ca nu stiu ce sa mai fac cu ei?"
hai pe bune? Dă-i la săraci (dacă te dau afară din casă)
Cred că de la frunte ți se trage...
https://www.tpu.ro/......t-destept/
Continui sa-i strangi la saltea, eu asa as face si cand se iveste vreo ocazie de investitie in ceva sau vrei sa-ti cumperi ceva scump sau domane fereste se intampla vreun necaz sa ai de unde sa scoti.
Vezi ca nici sa faci misto nu esti in stare, lasa meseria asta la altul care se pricepe.
Daca-mi fac un H pe frunte aterizeaza elicopterele Uite ca 6 ani mai tarziu acea frunte mare m-a adus aici Tu probabil ai fruntea mica ))
Am si la saltea, am si in stock market, am si in aur, ma gandeam sa-mi iau niste rolex-uri ca alea isi pastreaza valoarea in timp
"Uite ca 6 ani mai tarziu acea frunte mare m-a adus aici " - asta a fost ținta ta, să pui intrebări pe TPU?
Bună gluma - gândindu-ne și la profunzimea intrebării tale
Tocmai ce mă minunasem (de profunzimea intrebării) cu vreo două rânduri mai jos
Tu vorbesti serios sau vrei sa faci misto de aia care te-au luat peste picior cu sala?
Baga-i in educatie. Fa cursuri, facultati, investeste intr-o activitate din care sa-ti faca placere si alti bani. Ca intr-un final sa devii patron, si sa iti vina banii din munca mai putina. Odata ce ai realizat asta, o sa ai timp sa faci tot ce vrei tu, cand vrei tu si cum vrei tu fara sa depinzi de locul de munca
Tocmai am spus ca am deja mai mult de cat pot cheltui, de ce mi-as pierde 4 ani in facultati?
"hai pe bune? Dă-i la săraci (dacă te dau afară din casă)"
La ce saraci?
Banii niciodată nu sunt prea mulți. Miliardarii lumii nu gândesc niciodată asa. Mereu sunt haine de brand, bijuterii, călătorii în lumea asta mare, ieșiri la restaurante, locuri exclusiviste. Dar daca nu ți place risipa pe lux, pur și simplu ii lași sa se strângă, investești în lucruri care îți plac, poate îți iei casa la curte, cu piscina de exemplu dar poți face și acte caritabile, sunt ONG uri care se ocupa atât de oameni cu probleme cât și de animalule care au nevoie de ajutor.
E doar o varianta. poti opta pentru o investitie intr-o activitate profitabila, din care poti iesi patron daca nu doresti sa aprofundezi educatia. Scopul tau nu e ca in final sa muncesti mai putin si sa primesti mai multi bani? Degeaba ai multi bani daca jumatate din zi ti-o petreci la munca si un sfert ti-l petreci facand necesitatile tale biologice si gospodaresti.
"Degeaba ai multi bani daca jumatate din zi ti-o petreci la munca si un sfert ti-l petreci facand necesitatile tale biologice si gospodaresti."
Pai oricum scopul nu ar trebui sa fie sa fii free, trebuie sa muncesti in continuare, mereu mai multa munca e bine primita.
O persoana care munceste e disciplinata.
Ii păstrezi pentru zile mai negre, doar nu vrei sa ii dai la altul străin nu?
Chiar, de ce să facă omul facultăți, să fie educat, când poate să fie prost, dar cu bani.Ca idolii lui.
In 2024 cred ca avem destula informatie la dispozitie si GRATIS, cu care sa te educi si sa fii mai educat decat 99% din populatie.
Atat timp cat ai deja o cariera si castigi bani, sa faci o facultate mi se pare o pierdere de timp, si cel mai bine investesti in ceva curs IMPORTANT, UTIL si APLICABIL in viata de zi cu zi ex: Nutritie, Gatit, Auto, Abilități tehnologice de bază, o limba straina, etc...
De ce eu care sunt pe nutritie si sport sa fac o facultate in arhitectura cand pe mine ma doare-n paispe de arhitectura? Daca vrei sa ai succes ia decizii inteligente si aplicabile, ca ajungi unul dintre restul prostilor cu 3 facultati si 12 ani pierduti din viata care lucreaza prin horeca.
Clar, eu aș desființa școala de tot și să învățăm de pe net totul.
Oricum, ca să fii admis la o facultate trebuie să fii nițel mai puțin prost ca alții, la 3 și mai și. Pierdere de timp.
Prea multa munca, duce la o degradare a corpului mai rapida. Daca muncesti mai mult nu inseamna automat ca esti la fel de disciplinat. Ci pur si simplu tu asta faci, pentru ca nu stii altceva ce sa faci cu viata ta. Am avut in viata mea multe persoane care traiau in extreme diferite. Unii earu lenesi "all the way up" si depresivi. Si depinzand de cazuri, chiar si saraci. Altii erau muncitori "workaholic". Munceau de dimineata pana seara, aveau bani, dar se bucurau de viata foarte putin sau chiar deloc. Degeaba isi cumparau toale scumpe, masini, case si bijuterii, daca ramaneau acasa la sotie unde se babardea cu jumatate de bloc, si ala era la munca de-si rupea carca in el. Scopul in viata este sa-ti petreci timpul lucrand atat cat este nevoie cat sa nu te urci pe pereti de depresie si plictiseala, si restul sa te bucuri de viata pe care o ai in pana mea. Nimeni in lumea asta nu vrea sa munceasca 12/24 sau sa stea a lene acasa si sa se scobeasca in buric pana moare.
Omul din cate vezi si-a impus inconstient o limita. El asta crede cu adevarat ca e apogeul vietii lui. Sa aibe toale scumpe, masini, parfumuri si restul timpului sa munceasca. El nu are in minte sa viziteze lumea in care a fost el nascut, nu are interes pentru a cunoaste chestii. Efectiv el in mintea lui si-a trait viata si nu stie ce sa faca cu banii pe care i-a strans si pe care ii face. Un om cu adevarat educat si care isi traieste viata la maxim, nu are dilema asta. O sa dau un exemplu foarte nasol, dar na, e un exemplu. Pana si Andrew Tate care a avut bani multi tare, nu a avut dilema asta. El a vizitat lumea, a investit si a facut chestii noi mereu si isi traia viata la maxim. Nu il vedeai intins pe canapea plangand cu muntele de bani langa el.
Degeaba ai un munte te carti langa tine daca nu le intelegi. De aia exista scoli. Dupa mintea ta, scolile ar trebui desfintate toate ca si asa avem internet. Ideologia asta da nastere la analfabeti functionali. Adica de oameni care stiu sa citeasca dar nu inteleg ce citesc ei acolo. Chiar din pacate pana si la facultate am colegi care citesc pe de rost o lectie, o recita in fata profesorului, si cand sunt intrebati din ea, habar nu au ce au citit. Pentru ca nu inteleg efectiv intelesul cuvintelor.
Mai sunt și bogați în depresie, că degeaba ai toți banii dacă tu ești bolnav, nu te iubește nimeni cu adevărat, nici măcar un câine, dacă ești prost și nu poți purta o conversație cu un om educat, pe care îl admiri, nu înțelegi morala unui film sau ce se întâmplă pe lumea asta.Dar să fii atât de prost încât să nu știi ce să faci cu banii, mai rar. Dacă nu vrei să îi donezi unora nevoiași sau bolnavi, pentru că sufletul tău e putred, aruncă-i, dă-le foc. Oricum erau irosiți pe o asemenea persoană.
"degeaba ai toți banii dacă tu ești bolnav, nu te iubește nimeni cu adevărat"
O spui de parcă daca ai bani esti un om rau care nu e demn de iubire mai bine sa plangi in Urus decat in Passat crede-mă.
", nu înțelegi morala unui film sau ce se întâmplă pe lumea asta"
Nu ai nevoie de facultati sa intelegi un film, atat timp cat nu ai un retard mintal si ai cel putin 8 clase, o duci bine si trăiești fără probleme.