| StrongHeart a întrebat:

"Munca e bratara de aur" se aplica si in ziua de azi?

10 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nu.Nu s-a aplicat niciodată. Anumite tipuri de munca sunt "brățara de aur". Foarte putine.Majoritatea sunt brățara de metal ieftin.

Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Din cate stiu zicala era "Meseria este bratara de aur" si este aplicabila si astazi.

| StrongHeart explică (pentru Ioandelasal):

Cum asa? Mai sunt scoli de profesie? Prea putine, suntem o tara de academicieni si intelectuali, nu mai pune nimeni mana pe o mistrie sau o lopata si daca o face se uita toti la el superior, de parca e o rusine sa muncesti.Mi-e scarba de tara asta.

Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns (pentru StrongHeart):

Nu are legatura acest proverb cu faptul ca sunt sau nu scoli profesionale, desi mai sunt. Este adevarat ca nu sunt atatea cat ar trebui, dupa mine ar trebui sa fie cam pentru 50-60% din elevii care termina gimnaziul, dar asta este alta discutie.

| StrongHeart explică (pentru Ioandelasal):

Alta discutie dar e implicita.Nu mai exista marochinarie de exemplu, aproape deloc.

| Celcestietot a răspuns:

Cât de cât, acolo unde este cazul, unde este evident happy.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru Celcestietot):

Suntem prinsi in labirint, intre ce ar trebui sa fie si ce e de fapt.
Si de obicei ce e de fapt ne inspaimanta si ne face sa ne conformam.Nu instig la o revolutie, oamenii sunt tampiti, daca gandesti logic esti blamat in ziua de azi.
Nu sunt nici nostalgic ca nici nu am prins vremea lu Ceausescu si il consider un tiran nenorocit, doar ma mir ce vremuri am ajuns sa traim.Lumea e tampita,o sa renunt la site-ul asta cel mai probabil ca in afara de cativa useri printre care te numeri si tu si care fac ziua altora mai buna fara sa instige la ura, e plin de lichele, de hiene, de jeguri care isi varsa frustrarile.
Ne vor limita libertatile in curand, si toti astia care ma injura si ma fac nebun o sa isi merite soarta. Dumnezeu cu mila!

| Celcestietot a răspuns (pentru anonim_4396):

Un adevăr spus ca la carte. O să mă gândesc la el și în vis. Noapte bună să ai în continuarewinking!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru Celcestietot):

Te salut, prieten drag.

| JicaContra a răspuns:

Meseria e bratara de aur
si se refera la faptul ca STII meserie, NU conteaza cum ai ajuns sa stii