Cu siguranță ne pot îmbolnăvi și nu doar mental. De asta e bine sa nu purtam ura sau dușmănie pe cineva. Cel mai bine e sa ne îndepărtăm de astfel de persoane. Întotdeauna ar trebui sa ne punem pe primul loc, să ne gândim la bunăstarea și sănătatea noastră.
Cu toții merita o șansă. Eu întotdeauna acord o șansă, doar una singura. Poate că și eu merita la fel. Cei care iasă din inchisoare sunt consiliați și ținuți sub control. Dacă greșesc din nou, sunt din nou pedepsiți. Acum, depinde și de fiecare situație în parte. Sunt ucigași ( care o fac din plăcere ) și sunt oameni care au doar un singur antecedent, poate omorând accidental. Logic că cel care a omorât accidental are mai multe șanse să fie iertat.
Nu răspundem la ura cu ura. Nu aplicam aceeași pedeapsa pentru că asta ar însemna să fim ca ei. Incercam sa ii ajutam, dar nu toată lumea se lasă ajutat și nu totul depinde de noi.
Cine te-a supărat onur? Pai uite că Marius Csampar nu mai comite crime și a comis vreo 6, de frica pușcăriei unii stau cuminți alții se reîntorc înapoi. Depinde de la caz la caz cu unii. Sunt oameni mai răi în libertate în unele cazuri decât cei de la închisoare și mai sunt și respectați când ei au fapte antisociale.
Doamne Dumnezeule ferește cine sa ma supere?
Nam voie sa pun intrebare)
Casampar este total altceva... El se și laudă cu faptele lui m-am uitat la interviul lui omul n-are nicio remușcare n-are nicio treabă repertoare care îi punea întrebări îi tremura vocea) și normal când ai în fața ta un asemenea om îngheață sangele în tine ca om
Eu eram curios de ce sant lăsați în libertatea întrebarea este una care definește persoana clar care comite fapta și asa mai departe...
Nu mai face el ce a făcut stai liniștit, nu putem generaliza nu toți o sa facă ce au mai făcut că știu și ei cât de grea e pușcăria sunt conștienți restul care fac aceleași fapte sunt inconștienți nu îi ajută nici inteligenta prea mult. Pai se lauda dar uite că nu mai face prostii merge la munca măturător și sta pe tiktok nu mai omoară pe nimeni și mulți l-au provocat rău de tot pe tiktok și nu sa răzbunat. Crede-mă că sunt oameni în libertate mai periculoși in unele cazuri decât cei din închisoare care au ajuns acolo pentru furt, oameni în libertate care vor deveni criminali, care sunt psihopati și sociopați, care nu par deloc nebuni sau cu probleme.
Eu nu vorbesc aiurea merg pe logica.
Că așa sunt legile la noi scriu o carte, mai muncesc acolo, stau liniștiti pentru buna purtare și că scriu cărți și că lucrează li se reduc din pedepse.
Eu nu sunt de acord cu ei sa fie liber deloc. Nu ma simt deloc în siguranță când știe în libertate este un " om" care a comis o crimă sau mai multe păi deja el sta închis acolo cu toate specile bolnave mintale ce-mi garantează mie ca ăla de acolo mai iese "om""sănătoas"? Nui și normal ca o sa iasă de acolo cu mai multe sechele mai multe apucături? Normal că va ieși de acolo mai bolnav mai rău...
Ei scrie cărți să-le treacă timpul. eu nu cred un gram că ăla dacă scrie un roman o carte într-o închisoare gata este "sănătos" și dați drumul printre oamenii...
Eu nu pot avea milă și niciun sentiment pentru un om care a comis o crimă un viol pedofilie pe ăștia eu nu-i mai văd consider deloc oameni decât niște "oamenii " bolnavi grav rău de tot care clar cu siguranță o vor comite din noi. Eu nu sunt de acord sa fie închis și după liber. Sa fie închis pe viață așa ar fi corect si normal nu? Păi nu a loat viață unui om criminalul ăla? Ce naiba sa mai caute printre oamenii?
Păi asta și zic ca frustrare gelozia poate îmbolnăvi omul normal îl poate aduce în stare să-și piardă sănătate mintală. Mă bucur că abați o gândire o minte sănătosă și a-ți răspuns la întrebare cu soluția Adevărată.
Eu ma refeream la "oamenii" care au ca intenție faptele lor cu voință bună știință conștientă rațiune psihologie psihic mental mintal... fapte lor cum spuneți și Dumneavoastră că dezumanizați ăștia fac vrând din plăcere la ei ma refeream.
Corect. Sa fie închiși pe viață, dar cum nu se întâmplă așa nu avem decât să îi evitam dacă nu putem altfel. Nu sunt demni de mila nimănui mai ales cei care continuă să comită aceleași fapte, dar cumva trebuie sa le dam o șansă sau după cum spuneam, sa îi evitam.
Eu consider cel mai corect si de lege și normal ca un criminal pedofil violator proxeneți. Sa nu mai iasă în viața lor din ochișorii să-le de pe viață faptele în unele țări sănt legile astea la noi se dă cu maxim 2 ani și dacă este "băiat" Bun le dă drumul și întru an. Deci asta însemnând că orice fapte ai face în românia tot om rămâi și scapi...
Și eu as vrea asta dar nu noi suntem la putere noi nu avem nici o putere nu putem să facem nimic.
Nu este dar așa e la noi boss scrii o carte și ti se reduce din pedeapsa așa e Romania nu o poți schimba nu ai cum, astea sunt legile iar noi nu le putem schimba că suntem prea mici.
E o țară de rahat asta e trebuie sa te obișnuiești cu ideea că nimic nu se va schimba că așa sunt conducătorii noștri ei au aplicat legile astea.
Eu sunt de acord cu Dumneavoastră Doamnă până într-o anumită privință. Si asta find recit aicia în scrie cuvintele adresate mie."cumva trebuie sa le dam o șansă sau după cum spuneam, sa îi evitam.
Păi aicia este și problema Doamnă că noi cumva facem ceva și bunătatea asta consider eu prea exagerată deja față de ei cum? Si la ce ma refer? Va explic acum Doamnă
Le dăm un pat le dăm condiți o cameră de dormit le dăm și de mâncare să nu crape apoi ce facem? Îi lăsăm din noi în societate ei ajungând în închisorile alea mult mai bolnavi la o adică Care din ei? Stă cu un coleg de cameră "nevinovat""normal""sănătos " cu discernământ în aceași celulă de închisoare săi mai consider eu vreodată pe ăștia oamenii? Eu consider că deja au parte de milă din partea noastră după faptele lor comise. crime violuri contrabandă cu droguri proxeneți pedofilii. Ce altă mila să mai am eu față de ăștia? Decât o scârbă imensă
Bă frate și ce scrie mă în cartea aia de ajungă ăștia toți guru după ce au ca fapte crime și violuri de unde atâta revelație frate? atâta :înțelepciune"pei mă După ce ajungi sa iei viața unui om vrând cu bună intenție și după îți iei un caiet cu pix și gata ajungi săte auto desemnezi "om" printe oamenii " că ai făcut-o la nervi" sau dracu știe ce motive își mai caută criminalul să se scoată bine în fața la oamenii "ca nu el era de vină "
Păi dacă eu ma "obișnuiesc" cu idea ca un criminal la mine în țară că eu "oricum n-am ce face" și sa acceptă că? asta se acceptă la noi? Uite cum alte țări frumos și corect în privința lor procedează pe măsură faptelor lor si sunt total de acord cu ei.toți criminal proxeneți traficanți de droguri proxeneți sănt închiși în închisori pentru tot deauan eu de ce să accept asta dacă ei n-au impus-o s-o acceptă pentru legea o dă ei stataul corpul cum de altfel ar putea exista o asemenea lege pentru ei? Criminali având milă de Criminali dând legi de maxim 2 închiși după le dă drumul în societate cu bonita curată ai înțeles? Se acceptă pentru ca ne este impusă sa acceptă și noi ce facem? Luăm de bine și asta e atâta să putu la noi...
Nu știu frate nu e tara mea așa sunt românii hoți, ei zic de țigani că sunt hoți dar multi romani sunt mai țigani decât țiganii! Și eu gândesc ca tine dar asta e!
Da acum sunt mai rău decât supărat sănt scârbit de sistemul ăsta în care trebuie să acceptă forați impus de legile lor în are sănt în favoarea lor în care ei sa nu aibă de pierdut și de câștigat cu legi stupide și pline măgari pline de corupție pline de nelegi ne este impus sa avem mila de criminali și emaptie când ei nu simt nimic pentru oameni și doar își fac de cap fără ca niciunul dintre ei sa suporte consecințe faptelor lor acordându-le condiți și bine înțeles după ce sănt încarcerați toți își iau un caiet si un pix și își trec "regretele" acolo acceptă ca astfel un criminal că poate și el avea o viață normală chiar dacă a comis "săracul" o crimă.
N-are nicio treaba frate cine este română și cine este țigan suntem oamenii cu toți asta trebuie sa înțelegem cu Adevărat suntem oamenii.
Sa nu fim rasiști că nu avem de ce frate. Asta o fac alți noi sa nu ne luăm după toți bolnavi mintali. Sa fim oamenii săne înțelegem între noi ca oamenii nu animalele...
Păi le câte nelegiuiri au legalizat ei ca până și cei care vine din urma lor să nu ajungă nici unul sigur dintre ei condamnați prin pușcărie nemernici ăștia nenorociți pentru faptele lor murdare inumane Dezumanzate. Crezi că ar mai fi loc de vreun interlop în țară la noi să-și conducă afacerilor lor liniștiți făcându-și de cap toți dacă nu erau ei în spatele lor? Normal ca toți stau la aceași masă și când vine vremea se achită toți între ei prin sume care noi și 2 vieții dacă am muncit zi de zi și sâmbăta și duminică n-am avea nici sfertul din averile lor " cinstite" cum crezi ca funcționează organizație de neleguitori? Prin afacerile lor fără de lege și legi impuse scoase la imprimantă pe bandă rulantă de ei cum crezi ca ar sta în picioare toate măgăriile lor? Bine înțeles că cu dezumanizați că ei. Ca doar nu-l vor lua pe un cetățean cu frica de Dumnezeu vor ști ca nu vor putea fura corupe nimic cu el așa că-l vor da jos și-l vor pune la conducere pe ăla care știe să fure si iese spune președinte și prim miniștri care "luptă " săraci de ei pentru legile " cetățeanului" cu mici și bere iar când vine vorba să facă pentru țară ceva vor mitui toate televiziunile să-le citească după pronostic întrebările ca să nu-și dea " seama poporul " cine este la conducere. Cum sa nu fi scârbit când vezi atâta teatru ieftin și ne dreptate... trebuie sa fi un om fără discernământ și cu probleme grave de sănătate mintale să nu vezi ce se întâmplă la noi în țară. Când hoți tâlhări criminali proxeneți au mai multe legi și beneficieză de orice doar fiindcă au banii din mizerile lor. Și alți când muncesc cinstiți de dimineață până seara în condiți vai de mama nostră suntem luați peste picior și nise râde în față...cum sa nu merită ăștia împușcați? MERİTĂ
___Enzo întreabă: