Săracii se îmbracă cu brand-uri sa dea impresia CA sunt BOGATI! RATE la tot felul de prostii *( haine, telefoane, vacante )!
Patronul firmei de securitate cu care colaborez în Belgia conduce un Mitsubishi PHEV de vreo 4 ani, zboară la economy pe avioane in vacante dar are vagoane de €€€! Iar hainele de pe el însumate nu trec de 150 €!
Crezi că-și permită ei banii ăia? Normal că-și fac figurile majoritate din Adolescenților pe munca părinților...ia să vedem dacă ar munci ei pe banii ăia o lună de zile 8 ore lucrătoare pe zi în fiecarea zi din săptămână de luni până vineri ar mai da ei atâția banii pe niște atenți și validări. Problema este la părinți lor i-au crescut greșit ei nau discernământul necesare să-și dau seama că nu merită atâția bani niște Jordani...
A fii frugal este o calitate, nu este un defect. Totusi cand eram tanar si eu cheltuiam bani multi pe haine pentru a fii " la moda". Spre exemplu prin 2009-2010 am dat vreo 300 si ceva de ron pe o pereche de air maxuri '93. O suma uriasa pentru mine la aceea vreme, era practic aproape jumatate din salariul meu . Acum imi cumpar cele mai ieftine haine si cea mai ieftina incaltaminte. Nu imi pasa de branduri pentru ca stiu ca moda si brandurile sunt doar un mare brainwash. La fel ca machiajele. Nu am inteles niciodata de ce femeile cheltuiesc foarte multi bani pe ceva inutil cum ar fi machiajul. Orice femeie poate sa fie frumoasa daca este fit si ingrijita. Sean strikland lupatatorul din ufc este notriu pentru hainele ieftine pe care le poarta. Se imbraca doar de la wallmart care este un fel de kaufland de la noi. Eminem este notoriu pentru faptul ca poarta haine foarte ieftine in raport cu veniturile sale.
Oamenii cheltuiesc sume uriase de bani pentru haine pentru ca au fost spalati pe creier ca daca nu au acele haine nu sunt suficienti de buni si suficient de valorosi pentru societate.
Eu...si daca as fi miliardar in €, tot nu as da mai mult de 100 € pe o pereche de botine sau pe una de blugi, si de asemenea nu as da mai mult de 30K € pe o masina.
In loc sa imi iau jordan care nu stiu ce vad toti atat de wow la ei mai bine ma duc la adidas, daca stai cu ochii pe magazin gasesti si la 300 de lei originali si mult mai faini, dar asta mai mult cand e de iesit in oras, nu vad o problema sa porti tenesi sau adidasi cu plasa fara vreun brand anume pe ei cand iesi pe afara, astea sunt impresii de copii mici care se imbraca pe banii parintilor, stramba din nas la fake-uri da sa ii iei intr-o zi 8 ore la munca ar iesi plangand de dureri de picioare si de spate, prea li s-a dat nas, cand eram mic ne imbracam tot cartierul din piata si nu mai avea nimeni treaba cu nimeni.
Pai converse si new balance sunt aceeasi tenesi la 300 de mii de purtam noi cand eram mici doar ca au fost branduiti.
Da imi amintesc, uite un exemplu iti las mai jos din decathlon, acum un an am dat 100 de lei pe ei, vad ca i-au ieftinit, alerg 6 zile pe saptamana, cred ca am alergati cu adidasi astia intr-un an 1000 km lejer daca nu mai mult, nici o ruptura, nimic dezlipit, si pe asfalt, si pe gheata, arata ca noi, sa fiu nebun sa dau 700 lei de o pereche de incaltaminte.
https://www.decathlon.ro/......R-p-337693
Copiii în general nu cunosc valoarea banului, iar dacă sunt din familii de bani gata, mai mereu îi vor cheltui pe fițe.Un om normal, evident că va ști să prioritizeze cheltuielile importante, gen mâncare, facturi, casă, sănătate, familie.
___Enzo întreabă: