| Johnelomarcelo a întrebat:

Nu am abilități sociale, nu știu să-mi fac prieteni, nu știu cum să țin o conversație. Când încerc să vorbesc cu cineva încep cu "salut",
Și persoana respectivă la fel, dupa aia nu mai știu absolut nimic ce să vorbesc. Ce să fac?

5 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

E greu să îți găsești un prieten adevărat. Trebuie să găsești pe cineva care să te accepte așa cum ești și să nu te judece.

suntserios
| suntserios a răspuns:

Pai daca nu mai stii ce sa zici in continuare inseamna ca nu ai nimic in comun cu respectivul, de ce sa te mai chinui?

| Johnelomarcelo explică (pentru suntserios):

Pentru ca vreau sa fiu prieten cu acea persoana pentru ca toti sunt in același grup vreau sa pot intra în acest grup

| StoicAnalysis a răspuns:

Incearca sa gasesti ceva despre acea persoana. Ce ii place sa faca? Ce aveti in comun? etc.
Ce vrei tu sa faci, e ceva de domeniul unei persoane carismatice peste medie. Gen sa abordezi necunoscuti. Gaseste ceva despre acea persoana si intreab-o despre asta cand mai vrei sa intri in vorba. Gen: Salut, am auzit ca iti place sa mergi la sala, imi poti recomanda niste exercitii pentru spate? sau ceva de genul. Si de acolo, conversatia ar trebui sa mearga de la sine, atata timp cat nu dai raspunsuri seci care nu mentin conversatia. Cheia pentru o conversatie este sa gasesti lucruri comune pe care le faceti sau le vizionati. Daca nu cunosti deloc persoana, sau sunteti total diferiti, atunci nu prea ai cum sa te bagi in seama cu acea persoana, pentru ca nu esti pe aceeasi lungime de unda cu el.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Citeste "Arta de a conversa eficient" scrisa de Dale Carnegie.