Este aiurea, intr-adevar, dar problema in Romania este mentalitatea oamenilor. Ca individ nu prea ai mare putere, iar din pacate incultura si nivelul etic si al corectidunii este scazut in foarte multe cazuri, comparativ cu celelalte tari. In Romania, daca vrei sa promovezi cultura, de exemplu, poti incerca sa o promovezi cat vrei, dar nu vor exista prea multi doritori care sa lupte cauzei, comparativ cu ceilalti care vor fi preocupati sa isi faca muschi si sa isi puna acid hialuronic in buze. Asta este un motiv. Alt motiv il constituie spaga si incorectitudnile facute la orice nivel in aproape orice institutie a statului ori nu. Acest sistem corupe. Chiar daca la inceput nu esti de acord cu spaga, tot ajungi sa o dai, pentru ca altfel observi ca nu te poti descurca. Pentru ca pe langa tine sunt multi altii care considera ca a da spaga este ok si ca este singura modalitate de a rezolva ceva in tara asta, atunci tu ca individ nu vei putea face nimic. Asa ca vei da spaga si vei cadea in aceasta gandire, ca esti de acord sau nu cu aceasta practica, nu conteaza, tu stii ca si ceilalti o fac si vrei sa iti rezolvi treburile. Nu vrei sa stai sa astepti cateva luni dupa niste documente pe care altii, le iau in 2 saptamani pentru ca dau niste bani in plus. Tu nu esti mai fraier. Asta este tipul de mentalitate care este prezent cred ca in 90% dintre cazurile pe care le-am intalnit. Este o mentalitate gresita, iar lumea e constienta de asta (in mare parte) insa din cauza faptului ca este intalnita intr-un numar atat de mare, ca individ renunti sa lupti impotriva sistemului, mai ales pentru ca ai impresia ca in jurul tau sunt multe persoane care fac parte din acest sistem si folosesc spaga. Asta este doar un exemplu. Tara noastra are atatea "gauri" la nivelul educatiei, la nivel politic, la absolut toate nivelele incat ar fi imposibil de discutat pe larg despre toate. Insa aceste "gauri" creaza mentalitatile astea, atat de des intalnite, pe care nu prea le poti schimba, daca te afli in minoritate. Asa ca multi se duc in afara unde stiu ca sistemul functioneaza mai bine decat la noi si unde stiu ca mentalitatile nu sunt atat de "stricate" ca ale noastre.
Daca nu suntem uniti, asta e. Poti sa faci proteste pana mori ca tot nu se schimba nimic, trebuie amenintati cu moartea sau impuscati direct unu cate unu si sa vezi cum se schimba totul. Si sa nu imi spui ca ciolenta nu rezolva nimic... Aici ar rezolva totul.
De ce mi.ar pasa de o tara care la randul ei nu ii pasa de mine. eu nu am de mancare dar platesc taxele dar fac naveta cu autobuzul si tiganul care nu face un **** merge cu mercedesul. ce tara de tot rasul.
asa era pe cand eram inca in Romania si evident nu eram eu cine platea dar se intelege ce voiam sa zic. restul a zis cea care a primit funda...
Asa e ai dreptate, din pacate abia traiesti in timp ce ala are vila si ajutor social si cantina gratis
Antipaticu întreabă:
Kiki20098 întreabă: