Ti-am dat eronat pentru ca, exact ca si Zoica, presupui niste lucruri aiurea despre oameni pe care nu ii cunosti. Nu stii ce-i in mintea noastra si ce facem noi, doar arunci cu vorbe ca sa te aflii in treaba pentru ca tu nu concepi faptul ca unora le pasa de anumite lucruri pe care tu nu dai doi bani. Faptul ca ne sensibilizeaza o chestie din asta, nu ne face indiferenti la altele. La mine in oras sunt mult mai multi caini necajiti pe strazi decat copii, si copiii de care stiu ca sunt intr-o situatie proasta m-am interesat mereu si le-am dat mancare, haine ce au ramas mici in perfecta stare, in fiecare an mi-am donat manualele si am facut pachete de Craciun pentru ei si niste copii de la un spital din zona unde sunt multi de 5-6 ani cu pneumonie.
Dar e usor sa arunci cu vorbe aiurea si sa judeci niste oameni cand nu stii nimic despre ei, e cel mai usor lucru din lume, crede-ma, ca nu esti superior cu nimic, as putea face si eu asta, si toata lumea de aici, dar unde s-ar ajunge?
Un om sensibil e sensibil cam la tot, nu pe categorii, nu inteleg de unde ati scos teoria asta si nici nu ma intereseaza. Oamenii pe care ii cunosc eu si sunt ca mine reactioneaza la fel si la un caine ranit si la un om
Săracul animal...
Nici eu nu pot să trec nepăsătoare în astfel de situații. Cum de pot alții nu știu, nu mă întreba. E bine că măcar tu ai fost de față și ai făcut ce ai putut, ca să îl ajuți. Sper să se facă bine. Ține-mă la curent!
Când vezi o javră pe stradă lași orice să o faci bine?
Depinde de javră. Dacă aș da peste una ca tine, probabil m-aș întreba de două ori, dacă chiar merită.
))) sunt o javră pentru că nu duc la veterinar maidanezi, javre, de pe stradă?))))))
Https://www.cronicipebune.ro/......ega-image/
Tu ești asta?
Și de ce mi-ai dat nefolositor când am cerut un text din legea oricărei țări așa-zis civilizate în care legea te obligă să chemi autoritățile când lovești o javră pe carosabil?:D
Hai cu legeeea!=))
Nu trebuie sa duci nicio javra la vet, dar nici sa te porti ca LoveSleep cu persoanele care o fac. Cred ca a dormit prea mult si i s-a atrofiat creierul. Ma asteptam de la persoane ca voi ca macar cu oamenii sa vorbeasca frumos, dar nu e vorba de caini si pisici aici, e vorba pur si simplu ca sunteti lipsiti de empatie si educatie
Citește întrebarea. De ce ar trebui să-mi pese mie de câinii bolnavi de pe stradă?) Pentru ce să am empatie?
Asa e viata in tarile sarace, prin africa vezi cum il prinde de maini pe unu si i le taie, apoi picioarele si il lasa sa moara
Felicitari pentru initiativa luata, asa oameni ca tine, mai rar...
Traim vremuri grele si de rahat unde empatia dispare si se inmulteste prostia
Nu inteleg de ce sunt majoritatea oamenilor atat de nepasatori si rāi.
daca eu ca dumnezeu nu inteleg dar voi creatia mea, din 4000 de ani din experienta am ajuns la concluzia ca omul e rau, asta e natura lui, dar cred ca e si vorba si de educatie, empatie, si caini sunt creatia mea
Ce ai patit de acum crezi ca esti Jesus?
Ma ofensezi, pls eu nu am nici un fiu, eu sunt eu in afara de mine nu e nimeni, nici un mantuitor, vezi draga mea ca deseara e sabatul, la noapte nu faci prosti
Aha, deci vrei sa fi numai tu in centrul atentiei.
Maine e sambata.
Crestino deseara e sabatul pana sambata la apus, da vreau sa ma bage o fata in seama sa numai fiu virgin )))))))))))
Aha. Te pot ajuta.
Vrei sa sun la un bordel?
Eu vreau o zeita nu o muritoare
Mai ai si pretentii la zeite.
Nu vrei sa mergi la " te iubesc de nu te vezi" de pe antena stars? Poate asa iti gasesti fata visurilor ❤.
Gasesc o evraica virgina acolo?
Nu acolo. Mai intai mergi la emisiune, iti spui povestea trista, te vad fetele, iar daca ii place la una de tine, va veni sa te cunoasca.
))))))))))) povestea trista, daca vreau va distrug pe toti, daca i place, daca prind o virgina o violez platesc 50 de euro la tatal ei si ea e obligata sa se marite cu mine in caz contrar merita moartea cu pietre
„Dacă un bărbat întâlneşte o fată fecioară nelogodită şi o forţează să se culce cu el şi este descoperit, bărbatul care s-a culcat cu ea, să plătească tatălui fetei cincizeci de şecheli de argint. Ea să rămână soţia lui, pentru că a necinstit-o, iar el nu va putea s-o izgonească toată viaţa lui." (Deuteronom 22:28-29)
Nu stiu cine deuteronom asta, pare un pokemon deci nu asculta de un pokemon!
Am gasit cartea care imi trebuia- Enciclopedia Bibliei; shechelul a fost, cel putin pana in sec 7 ien masura de greutate, un shechel=11 grame. 50 de shecheli de argint, adica o mina, inseamna, simplu, 550 g argint. Eu cred ca oamenii astia isi ''vindeau'' fetele, ginerele dadea bani tatalui. Suma era la latitudine lor sa o stabileasca, dar daca e vorba de un violator, pe care il castoresti fortat, nu stai sa parlamentezi cu el; plateste un pret fix. Si faptul ca nu poate divorta e bine gandit; pai ce face, fuge de raspundere? Ce rost are sa fii sever si sa il omori, sa zicem, fata ramane fata batrana; oricum nimeni nu s-ar baga de buna voie in situatia in care nu poate divorta.
Pai, fara educatie se ajunge in final la dezumanizare
Cum sa nu, la noi se modifica mereu, toate in favoarea deputatilor
Interesant
Da am greseli mari, una dintre ele fiind creatia umana
Voi spune ceva care probabil te va soca si iti va da lumea peste cap... Tu nu esti Dumnezeu. Toata copilaria ta a fost o minciuna Ray. Revino cu picioarele pe pamant
Dar sunt pe pamant, daca eram in cer aruncam un traznet sa imi prezinti prezenta
Aici ai dat cu bata-n balta, e o vietate, respira acelasi aer cu tine, nu poti sa-l accidentezi si sa-l lasi acolo, intr-o tara civilizata, cel care dadea peste un caine, o pisica cobora din masina si ii acorda in functie de situatie ( daca e mort sau doar accidentat) cele cuvenite.
Nu poti da vina pe sofer, unele animale sunt ca oamenii, isi pierd vazul/auzul si ajung pe sosea, si inevitabil i-ai lovit, vorbind strict de situatii in care chiar nu mai poti frana la timp.
Bine, mai sunt si maidanezii care ataca, m-am plictisit de cate ori nu s-au dat si la mine, fiind mereu aproape de a ma musca, doar mergand pe strada.
Rau e ca ii lasa liberi, rau e ca ii baga-n adaposturi/
Habar nu ai dar vorbesti. Ciinii nu pot fi eutanasiati dupa cum bate vintul, fiindca legea nu permite. De vina sunt babele care ii hranesc pe maidanezi dar se uita strimb la tine daca le zici sa il ia in casa, sa il vaccineze, castreze, si sa il tina daca tot il iubesc asa de mult. Personal imi plac multe rase de ciini, chiar si unii maidanezi, dar ma lasa rece soarta celor fara stapin. Sint prea multi oameni care o duc mult mai rau ca maidanezii si la ei nu se gindeste nimeni...
Bun venit in lumea reala.
Sunt multi ce fac asa si cu oameni nu doar cu animale. Oricum bravo pentru ca ai luat atitudine si sper din suflet ca cineva l-a vazut pe soferul acela si o sa primeasca pedeapsa cuvenita.Cum a lovit acum un caine maine poate lovi un om.
Care e pedeapsa cuvenită pentru că lovești un câine care e pe șosea?
Nu cred că putem vorbi de intenție.
Sa zicem ca nu a fost cu intentie (a fost cu masina) si sa mai zicem ca nu putea sa franeze,sau era ocupat sa se uite in telefon cand mergea pe drum si nu vedea cainele ca trecea strada.Da daca l-ai lovit,de ce il lasi in mijlocul drumului sa moara? Pentru asta nu exista pedeapsa? Ca si cum ai da peste un om ce trece neregulamentar,ok vina lui da il lasi sa moara pentru ca a trecut pe unde nu trebuia?
Uite eu cand eram mai mica aveam caini maidanezi in cartier, atunci era ok, frumos, cu iarba, copaci nu plin de parcari de betoane si rahaturi.Si prin toate astea aveam doi caini maidanezi ce erau a cartierului (ursu si olta), erau foarte prietenosi si toti ne jucam cu ei le dadeam de mancare.
Intr-o zi pe Olta in timp ce trecea drumul a lovit-o o masina si a lasat-o sa zaca pana vecini au vazut-o.Au chemat veterinarul dar nu ia mai putut salva labuta si a ramas schioapa. Daca o gaseau mai repede sau soferul ala oprea macar sa cheme pe cineva era bine si sanatoasa, asa nu a mai trait nici mult si s-a dus.
Nuuuu, cum să lași câinele acolo.
Dacă nu e grav rănit, te duci repede cu el la spital și îl internezi.
Dacă e rănit mai grav, suni la 112, și în timpul ăla îi faci respirație gură la gură.
Mai bine nu mai raspunde, ca te faci de c***. Pe bune, dai niste raspunsuri, unde ai crescut? In pestera.
Exista medic veterinar daca nu stiai.
În cazul oamenilor mă obligă legea, că sincer, n-aș opri nici la ăia, dacă-mi sare un bețiv în față sau alte situații de genul.
În cazul animalelor, cine mă obligă?
Ia sună tu la 112 și anunță că ai lovit un câine și cere un veterinar.
In tarile civilizate asa se face, normal. Au politia animalelor care e disponibila oricand si merg oriunde. Dar mna, noi nu ne ajutam nici semenii dapai un animal.
Ai dreptate cu accidentele de masina, daca da o masina peste tine sper sa nu te bage nimeni in seama.
Dă-mi te rog un citat din codul rutier al oricărei țări care te obligă să anunți autoritățile când lovești un câîne. Adică da...mi s-ar părea normal să facem amiabilă și să-mi plătească reparația mașinii.
Adica tot cainele sa iti plateasca.
Poti cauta si singur codul rutier daca chiar te intereseaza, desi pari o persoana care nu citeste prea des, doar daca nevoia o cere.
Păi eu știu că...nu există.
Da, să-mi plătească, ce căuta pe șosea? Îl chem și în civil să-mi plătească daune morale
Salutări!
Din punctul meu de vedere nu văd motivul pentru care vă contraziceți, eu cred că cel mai bine Koreanul, salva potaia și cu asta basta, nu făcea o dramă pe TPU, dacă îi place să salveze potăi, bravo lui, e de apreciat.
Adica tot cainele sa iti plateasca )))))))))))))))))))
Coooooooooool
desi amendati caini ca stau pe strazi,si asa se amendeaza vagabonzi,in loc sa se gaseasca o solutie pentru ei,prosti le datea amenzi sa le plateasca cine, nu aveau un loc de munca, nu casa, multa lipsa de ratiune in tara asta, de gandire
Îți dai seama care e nivelul lor, dacă consideră că ești vinovat dacă ai rănit un rahat de câine. Era una pe aici zilele trecute care zicea că ar face o lege că dacă omori un câine, să faci închisoare pe viață. Și a primit o grămadă de voturi bune. Deci dacă îmi apare un câine în față când conduc, și îl lovesc, fac închisoare pe viață.
Și înțeleg că era exagerat, dar pe acolo sunt și ăștia cu nivelul intelectual.
" Adica tot cainele sa iti plateasca. " Lol. Dă-i notă.
,,un rahat de caine''
esti un psihopat sinistru.
Https://stirileprotv.ro/......canul.html
pe unchi-său n-a fost în stare să-l ajute, că nu merita, javrele merită.
Și da, ești vinovat dacă rănești rahatul ăla de câine din plăcere, dar nu dacă-l rănești într-un accident sau nu-l îngrijești, cum visează ăștia.
"Daca vezi magarul vrajmasului tau cazut sub povara lui, sa nu treci pe langa el, ci sa-i ajuti sa ia povara de pe magar." (Exod.23:5)
"Daca vezi ratacindu-se boul sau oaia fratelui tau, sa nu le ocolesti, ci sa le aduci la fratele tau.
Daca fratele tau nu locuieste langa tine si nu-l cunosti, sa iei dobitocul la tine acasa si sa ramana la tine pana ce-l cere fratele tau; si atunci sa i-l dai." (Deuteronom.22:1)
"Daca vezi magarul fratelui tau sau boul lui cazut pe drum, sa nu-l ocolesti, ci sa-i ajuti sa-l ridice." (Deuteronom.22:4)
"Daca intalnesti pe drum un cuib de pasare, intr-un copac sau pe pamant, cu pui sau oua, si mama lor sezand peste pui sau peste oua, sa nu iei si pe mama si pe puii ei, ci sa dai drumul mamei si sa nu iei decat puii, ca sa fii fericit si sa ai zile multe." (Deuteronom.22:6,7)
Oamenii au nevoie de educatie. Ei trebuie sa fie educati sa iubeasca. Pentru ca fara educatie este imposibil ca omul sa-si iubeasca semenii; ce sa mai vorbesc de animale. Ei trebuie sa invete mai intai sa se iubeasca pe ei insisi asa cum ii iubeste Dumnezeu, si apoi vor putea iubi intreaga creatiune.
Pe langă câți copii ai trecut, iarna trecută, care erau îmbrăcați de maxim toamnă, care nu aveau unde să doarmă? Câți ai ajutat?
Ok, da-mi voie sa te lamuresc de ce am dat eronat. In primul rand datorita limbajului tau. Inteleg ca nu esti de acord cu mine dar ce ti-am facut sa imi spui Shut the fu*k up? In al doilea rand tema intrebarii e alta, dar iti voi raspunde la intrebare cu o alta intrebare :" tu cati copii ai ajutat iarna trecuta?".
Probabil ca daca imi intorc privirea sa ajut un caine, de care btw, pe nimeni nu il intereseaza ca e doar un caine, ma interesez si de un copil sa il ajut daca e nevoie de si nu e tot una. Copilul ala are parinti, e in grija cuiva, statul in ziua de azi ii ofera ajutor, primeste alocatie, care daca esti necajit nu e 84 de lei e mai mare, primesti nu stiu ce indemnizatie de la primarie, mai primeste si de la scoala. Sunt organizatii care ii ajuta, le dau haine, mancare, ii ajuta la teme, nu traim in africa. Acum ce sa fac eu daca are parinti incompetenti?
Asa cum ai reactionat si tu la ce am scris eu, bine spus. Ultima parte vi se potriveste.
Amneiss, cainele nu dezvolta o mentalitate de milog, nu renunta la scoala ca sa il ajute lumea, nu crede ca ajutorul i se cuvine. Asa ca, in pricipiu, daca ai de ales intre a ajuta un caine sau un copil, ajuta cainele.
Te-ai murdarit de engleza pe bot. Nu-i vina ei, sau a altcuiva ca romanasii sunt puturosi, si fac copii din flori, ca sa ii "creasca" cu ajutorul de la stat, pentru ca ei nu se pot duce la munca. Mai bine ajut un caine, decat un puradel de pe strada. Faci copii, iti asumi responsabilitatea, daca stii ca nu ai bani sa il cresti, nu il mai faci si gata. Dar na, romanii stiu un singur lucru, sa bea, sa comenteze, si sa ****. Si dupa se intreaba lumea de ce-s atatia copiii in orfelinate. Tu ai ajutat pe cineva? Nu cred. Romanul mereu a stiut doar sa judece pe altii, doar sa comenteze, dar nu a putut lua niciodata initiativa. Bravo ei. A facut ceva bun. Atata vreme cat mai sunt si oameni ca ea, tara asta mai are o mica sansa, sa iasa din epoca de piatra.
)) ''mai bine ajut un câine decât un puradel de pe stradă''
)))))))))))))
Deontologi peste tot
Fără cuvinte.
)))
Tu in afara de emoji-uri nu stii sa scrii?
O ultimă întrebare: tu mănânci carne? Că și acolo au fost animale chinuite...
Copile, tu știi să faci diferența între o întrebare și o presupunere?
Și oricum, nici măcar nu vorbeam cu tine. Ești de toată jena.
Oameni ca ea? Ca și unchi'miu? 7 câini are, toți adunați de pe stradă. Îi adoră. Dar nu știu ce le dă de mâncare, că nu mai are loc de muncă. El era constructor. Dar dacă îi făcea cuiva o casă, sau ceva la casă, indiferent dacă omul era bogat sau sărac, îl fura atât de mult, încât ăla trebuia să își repare casa după ce era făcută. Unde mai pui că le cerea foarte mulți bani, abia după ce casa era gata. Și e doar un exemplu. E un om de nimic, un gunoi.
"Atata vreme cat mai sunt si oameni ca ea, tara asta mai are o mica sansa, sa iasa din epoca de piatra."
Serios? Cu oameni din ăștia mai avem o șansă? Sau cu oameni ca tine? Nu ai ajuta un puradel, dar unul de la orfelinat ai ajuta? Sau mai mulți. De ăia îți pasă mai mult decât de un câine? Sau e tot așa?
Nu-mi pasă de oamenii normali, care au un câine, sau mai mulți, nu vorbesc de ăia. Eu vorbesc de ăia ca și tipa care a pus întrebarea, oamenii ăștia care suferă pentru niște câini care nu valorează nimic. Oamenii ăștia care le dau de mâncare, le fac cuști, îi iau acasă și se plâng mereu că sunt nedreptățiți, săracii câini. Și nu doar câinii. Iubitorii ăștia înrăiți de animale.
Sunt oameni care au cheltuit mii de euro pentru niște adăposturi de câini. Dar sunt copii în orfelinate care ar avea nevoie de lucruri pentru școală și nu le cumpără nimeni. Unii sunt și bătuți. Și tu ajuți un ra hat de câine și ai pretenția să fii apreciat pentru asta? Și insiști într-una că oamenii nu au suflet, că nu ajută niște animale care nu aduc nici măcar un singur plus omenirii. Majoritatea animalelor au un rol, câinii sunt degeaba.
Și nu veni te rog cu întrebarea "tu câți oameni ai ajutat? El măcar ajută câini, tu nu ajuți nimic". Nu-mi pasă de copiii ăia. Dar eu nu fac aici manifestații gen "ajutați câinii fără stăpân/ cum puteți fi atât de reci și fără suflet?". Penibil.
Cum zicea și unul mai sus. Avem atâtea probleme, ultima grijă a noastră e o javră de pe stradă.
"Nu inteleg de ce sunt majoritatea oamenilor atat de nepasatori si rāi. " Ce bine începe. O întrebare bună, felicitări. A, vorbește de câini? Îmi e rău, merg să vomit.
Mai penibil esti tu, du-te sa vomiti, sa-ti vomiti si matele.
Nu am cerut sa mi se doneze bani sau sa mi se dea un premiu nobel. Am pus o simpla intrebare si am povestit o intamplare, dar nu credeam ca unii sunt atat de disperati. Nu am spus ca vai haideti luatii cainii acasa bla bla, am spus doar ca nu e normal ca daca vezi o vietate in agonie sa treci nepasator.
Da, sunt oameni care abia isi duc traiul, nu le-am cerut lor sa faca asta sau sa se duca la veterinar sa isi cheltuiasca averea, ca nu le place munca si traiesc mai bine din ajutor social. Dar o poza sa o puna pe retelele de socializare, nu cred ca le-ar fi cazut mainile.
Unii sunteti dusi rau.
Si care e problema ta ca se doneaza miliarde cum zici tu la adaposturi, e cumva averea lasata de la taica-tu?
Si majoritatea oamenilor au un rol, aia care stau pe spinarea parintilor, si nu reusesc sa faca nici 12 clase, lichele care asteapta somajul ar trebui omorati.
Ce legatura au copii din orfelinate? Daca lichelele nu au bani sa il creasca pentru ce l-au mai facut? Sa iti spun eu de ce, pentru ca se bazeaza pe alti prosti, asa cum face rahatul de tine si multi altii.
Stiti doar sa comentati, dar nu faceti nici 2 bani.
O poză cu un câine ca să strâng aprecieri sau ce?))
Ai dreptate
Sunt oameni care au cheltuit mii de euro pentru niște adăposturi de câini. Dar sunt copii în orfelinate care ar avea nevoie de lucruri pentru școală și nu le cumpără nimeni. Unii sunt și bătuți. Și tu ajuți un ra hat de câine și ai pretenția să fii apreciat pentru asta? Și insiști într-una că oamenii nu au suflet, că nu ajută niște animale care nu aduc nici măcar un singur plus omenirii. Majoritatea animalelor au un rol, câinii sunt degeaba.
Daca tu crezi ca voi citii tot *** care l-ai scris acolo, te inseli amarnic, tati. Nu, nu as ajuta. Mai degraba ajut un caine, decat un om. Omul e cel mai mare animal, nu un caine. Macar cainele ala se bucura cand te vede ca ii dai de mancare, un om iti da cu piciorul dupa ce l-ai ajutat. Orfelinatele n-ar mai fi pline daca pitipoancele astea nu s-ar mai *** de la 14 ani, daca saraciile astea s-ar duce la munca, inloc sa **** copii in fiecare zi. Scuze, nu am mila pentru asa ceva. Ii problema celor ce fac copiii, nu a noastra. Cel putin cainii de pe strada au o scuza, sunt animale, nu stiu mai bine. Dar omul? Omul poate face diferenta dintre ceva bun si ceva gresit, desigur, asta daca gandeste cu capul de pe umeri, si nu cel din pantaloni. Si mie imi este scarba de "intelijenti" d-astia ca tine, ca stau zilnic pe TPU, si se discuta despre probleme tarii, din spatele monitorului, desigur. Ai o scuza, totusi, pe internet putem fi ce nu putem in viata reala. Nu esti primul, nici ultimul. Internetul este plin de persoane ca tine. Imi aduci aminte de grupurile alea pro LGBT de pe Facebook, care se dau mari in spatele monitorului... sunt la fel ca si tine. Pe net isi fac selfie-uri cu steagul **** pe fata, dar in viata reala, fug ca **** cand arunca cineva cu pietre dupa ei. Cam la fel esti si tu. Stii cum spun americanii "All talk, no game".
Trebuia să-l ajuți pe unchitu ăla care a bătut-o pe nevastă-sa cu ciocanu' și și-a dat foc, nu pe câini
Logica de fier si ne mai mirãm ca sunt pline strazile de cersetori. Cainii ar fi o exceptie.
Ti-am dat eronat pentru ca, exact ca si Zoica, presupui niste lucruri aiurea despre oameni pe care nu ii cunosti. Nu stii ce-i in mintea noastra si ce facem noi, doar arunci cu vorbe ca sa te aflii in treaba pentru ca tu nu concepi faptul ca unora le pasa de anumite lucruri pe care tu nu dai doi bani. Faptul ca ne sensibilizeaza o chestie din asta, nu ne face indiferenti la altele. La mine in oras sunt mult mai multi caini necajiti pe strazi decat copii, si copiii de care stiu ca sunt intr-o situatie proasta m-am interesat mereu si le-am dat mancare, haine ce au ramas mici in perfecta stare, in fiecare an mi-am donat manualele si am facut pachete de Craciun pentru ei si niste copii de la un spital din zona unde sunt multi de 5-6 ani cu pneumonie.
Dar e usor sa arunci cu vorbe aiurea si sa judeci niste oameni cand nu stii nimic despre ei, e cel mai usor lucru din lume, crede-ma, ca nu esti superior cu nimic, as putea face si eu asta, si toata lumea de aici, dar unde s-ar ajunge?
Un om sensibil e sensibil cam la tot, nu pe categorii, nu inteleg de unde ati scos teoria asta si nici nu ma intereseaza. Oamenii pe care ii cunosc eu si sunt ca mine reactioneaza la fel si la un caine ranit si la un om
Asa e omul, dar foarte frumos ai procedat, fie ca Fortuna sa te rasplateasca, si bravo tie.
Amneiss, oamenii sunt nepasatori si rai pentru ca au fost crescuti intr-un mediu plin de prostie. Daca faci un bine sau dai ceva gratis lumea incepe sa te creada un credincios fraier sau persoana de pe urma careia se poate profita.
Daca as fi fost in locul tau l-as fi lasat sa moara din mai multe motive. Primul motiv ar fi fost banii... imi pare rau sa spun asta dar cand vine vorba de resurse consider ca oamenii sunt mai importanti decat animalele.
Al doilea motiv este ca nu pot sa am incredere in animalele de pe strada. Stiu prea bine cat de loiali sunt cainii dar asa ca el exista adaposturi full unde cainii stau in propriile mizerii si se mananca intre ei. Cainii care au fost batuti/atacati/speriati de oameni sunt periculosi. Cainii din padure sunt asemenea unor lupi si trebuie sa-i diferentiem fata de prietenii Shih Tzu pe care ii avem in casa.
In alta ordine de idei este admirabil ce ati facut dar un singur caine nu schimba problema. Pentru asta trebuie sa fie modificata mentalitatea oamenilor. (Pe unde stau eu ai sanse mari sa se ia cainii dupa tine si stau la 15 minute de centrul orasului.)
De ce sunt caini atata timp cat au existat campanii de sterilizare gratuita pentru toti cainii? Simplu, oamenii nu-i duc acolo. Prefera sa plece cu plasele de catei si ii lasa la marginea orasului in spatiile verzi unde se plimba elevi si batrani din cand in cand.
Rar se intampla lucruri de acest gen, deci nu suntem obisnuiti si nu stim cum sa reactionam in astfel de momente.
Cel mai bine ar fi sa se invete in scoala lucruri de acest gen. Ce sa faci daca vezi un om lesinat pe strada, ranit, sau un animal ranit.
Ai putea sa spui ca oamenii sunt nepasatori daca s-ar promova din plin ideea de a ajuta un om in necaz chiar daca nu il cunosti. Dar nu se promoveaza, mai degraba se promoveaza ideea sa nu iti pese de ce fac altii, sa iti vezi de ale tale.
Romanii nu sunt rai, sunt oameni buni si primitori. Dar nu poti compara o societate in care se fac cursuri de prim ajutor, etica, cu o societate in care nu se fac aceste lucruri. Chiar stiu o persoana in varsta care spunea ca i-ar fi placut sa faca in scoala un curs de prim ajutor, pentru ca, in momentul de fata, nu ar sti ce sa faca daca o persoana in fata ei si-ar pierde cunostiinta si ar lesina.
Au reacționat așa deoarece în România este o mentalitate proastă, chiar din epoca de piatra față de animale, adică romanii gândesc că e un singur animal, lasa-l dracu sa moara, noi suntem praf la capitolul asta, sper doar că asta se va schimba cu generația tânără, gen tu, eu și alții ca noi care iubesc animalele, iar în viitor se va schimba ceva, gen înființarea poliției animalelor ca în America, adăposturi noi, corespunzătoare cu condiții foarte bune, gen clădiri și așa mai departe, nu ai de ce sa te superi pe cei care au reacționat așa, pur și simplu au o mentalitate învechită față de lucruri de genul.
De nu stiu cati ani tot astept sa se infiinteze politia animalelor. Nu stiu ce sa zic de generatia tanara, ma cam dezamageste. Daca un copil e educat de mic cu gandirea asta comunista cu greu mai constientizeaza ca de fapt e gresit.
Nu, trebuia să vină ambulanța pentru el
Exista politia animalelor, dar din pacate nu-si fac datoria.Iti spun ca m-am lovit de incompetenta lor.Iti spun numai un exemplu, caine lovit de masina (se afla la 50 km de mine), cineva m-a sunat sa-l ajut, neputand sa ajung repede acolo, am sunat la asociatii din apropiere, pana si la politia animalelor.Asociatiile mi-au spus ca nu au locuri (sau nu mai au activitate),iar politia animalelor,ce crezi ca mi-au spus,nu-i de competenta noastra,sunati la hingheri, tin sa precizez ca era vorba de un caine de rasa (clar avea stapan, dar nimeni nu punea mana sa-l duca la medic sa-i scaneze microcipul). Pana la urma am inchiriat masina si am ajus eu la catel, l-am dus la medic si el a fost tratat, am aflat cine era stapanul (fiindca avea microcip). Acum catelul este bine la casa lui.
Rautate si prostie,asta e explicatia.
Majoritatea oamenilor sunt niste scarbe,nu ajuta pe nimeni si doar fac rau altora.
Asa se comporta si cu oamenii,ii lasa acolo pe jos,trec pe langa ei.
Nu le pasa, ii intereseaza doar de ei,se bucura cand altii sufera,cand altii au mai putin ca ei pentru ca sa se simta ei mai bine,mai bogati,mai puternici.
Accepta ca sunt si oameni de genul,cum nu ti se pare ciudat ca un sarpe musca sa nu ti se para ciudat ca un om rau face rau, ca actioneaza inuman.
Daca nu accepti asta o sa te consumi, o sa iti faci mult rau, nici mie nu mi-a venit sa cred anumite lucruri, am avut in vene 100% ura, dar imi faceam rau si degeaba, nu schimbam nimic.
Fii rece la asa ceva, asa e o mare parte din lumea in care traim, jegoasa.
Nu o lasa sa te consume, usor usor...nu o sa mai iti pese.
Un prost o sa fie prost mereu, iar un om rau o sa fie rau mereu, sunt ca niste specii de animale, cu asta se ocupa.
ți se pare 'spirit civic' să iei maidanezi de pe stradă și să-i duci la veterinar?
Ideea e ca asa se comporta si cu oamenii de multe ori.
A ajutat un caine, e un lucru bun, altii nu ajuta nici cainii nici oamenii, ce parere ai de aia care opuneau?
E vorba de ideea de a ajuta, catusi de putin.
și eu sunt de părere că mai mult l-au chinuit. Veterinarul, pe gratis, sigur nu i-a făcut nimic, dacă chiar l-a dus, că sincer, nu prea cred.
Ideea e buna, felul in care au pus-o in practica...nu stiu.
Nu conteaza doar intentiile.
Si nu cred nici eu ca face veterinarul pe gratis ceva : -?
Crezi ce vrei.
Esti ca si restul.
Adevarat isi spun ca daca ne casatorim te fac zeita mea
Asta e o cerere in casatorie?
Da, dar in mod normal daca isi place de una o violezi si gata, dar na numai pot
A uitat ca acum ceva timp m-a cerut pe mine.
Cee? Asa faci Ray. Alergi dupa doi iepuri? Vezi ca ramai fara nici unul
Din ce tara vi?
Ai asa niste preconceptii dibioase uneori cred ca esti un popā sub acoperire care isi mai scrie din cand in cand ofurile legate de cele sfinte alteori ca esti arab pentru ca ai greseli gramaticale
RAY este femeie; doar vrea sa-si implineasca visul ascuns.
Cee? Si care e visul lui/ei atunci?
Nu il baga nu are bun simt, caracter desi e batran, cica cei in varsta sunt un exemplu
Ofera ramane valabila
Doar sclavi vaginali stau intr o fata
Pai si tu esti in varsta si totusi nu esti un exemplu cum vine asta?
Eu am 28 ala dublu, cica sunt in varsta, sunt in floarea tinereti
Ce repede te oftici
E vreau sa par potent pentru viitoarea mea sotie
Sa ma inviti la nunta.
Da
Prea târziu.
Nu cred ca o sa ne înțelegem. Tu stai prea mult pe TPU și eu am nevoie de atenție...
Esti geloasa rau?
De cat de multa atentie ai nevoie?
Toată
Vrei sa te tin in colivia mea si sa ma uit la tine non stop?
Daca lumea ar avea probleme adevarate nu ar mai avea timp sa dea 2 bani pe un caine de pe strada.
Mi.ar placea sa se rezolve problemele lumii intr-o secunda dar nu se poate si uite asa mergem inainte cu tot cu rautatea si nepasarea, schimbarea incepe de la noi si e normal ca doare cand sufletul iti bubuie de bunatate.
Nu inteleg ce te mirã cu un animal.trec nepasatori si se uita pentru ca nu stãpânesc acel animal.La fel se intâmpla si cu o persoana, azi un prieten o cazut in cap de la o criza, daca nu ii se oferea primul ajutor si nu eram cunoscuti pe lângã putea sa moara pe loc..Altii stateau si se uitau ca nãtângii si strigau sa se cheme o Salvare.
Încep sa cred ca unii dintre voi ați fost intr-o viața anterioară câini.
"Rai","nepăsători","de piatra". Ignorand faptul ca tu descri de fapt perfecțiunea, nu toți care nu leșina când văd un animal ce suferă sunt persoane lipsite de sentimente."ți se rupea sufletul"
Unii au problemele lor proprii.Nu se pot ajuta nici pe ei, nu îi mai interesează un câine.Altii pur si simplu nu vor să se complice.Nu le pasa de un animal oarecare.Nu știi dacă unii dintre acei oameni care treceau "nepăsători" nu cumva fac voluntariat, ajuta săracii, donează bani la orfelinate sau alte lucruri de genul asta, nu-i asa?
Da, un bun samaritean ar fi ajutat câinele.Si e dovada unei proaste educații ca acei copii își băteau joc de câine.Dar atat.Simple constatări. Eventual putina mila combinata cu dezaprobare fata de acei copii/adulti.
Eram sigura ca tu esti Zoica.
Fată deșteaptă.
Salutări!
D-șoară, vezi tu, unii oameni au atâtea probleme, încât ultima lor grijă e o javră de pe stradă..nu spun că acum trebuie să omorâm câini în masă, dar nici să preaslăvim aceste javre.
Oamenii sunt rai
isi vad dor interesul lor
ai suflet bun si felicitari pentru faptele bune
inearca sa ignori rautatea nu te caracterizeaza
Din pacate oamenii nu mai au mila de semenii lor, de animalute nici atat.Am incetat sa incerc sa-i inteleg pe acesti "oamenii",nu ma astept ca toti sa iubeasca animalutele asa cum o fac eu,dar ma rog sa nu le faca rau.Mi-am dorit sa schimb ceva, sa ajut aceste animalute, am incercat la sate sa fac campanii de sterilizare gratuita (te lovesti de oameni inapoiati ce-ti spun ca ei nu isi lasa cainii la "ciopartit").Am intalnit nenumarati stapani iresponsabili, daca animalutul se imbolnaveste sau e ranit, il abandoneaza.Asa cum ai spus si tu,unii considera animalutele drept jucarii de care se pot debarasa cand se plictisesc (sau cand este nevoie sa cheltuie bani pentru ele).Am incetat sa ma lupt cu morile de vant,ajut cat de mult pot animalutele abandonate, incerc sa dau un exemplu oamenilor, daca eu pot, sigur si eu vor putea, doar sa-si doreasca asta.Cat despre adaposturile private,da acestea cer taxa pentru foster,cele de stat nu se pot numi adaposturi,mai degraba lagare.Mi-e nu-mi pasa de cum ma vad altii,sau ce parerea au de faptul ca iubesc animalutele. Daca babele doresc sa te barfeasca pentru ca ai ajutat un suflet, nu au decat, eu TE FELICIT! Ceea ce pentru unii este un simplu animal, pentru mine inseamna un copil blanos, un suflet.
In fine, eu voi incheia subiectul pentru ca nu-mi face placere sa "vorbesc" despre asta. In viitor nu-ti mai da cu parerea despre cineva ce nu-l cunosti. Sau mai bine, nu mai baga familiile altora in argumentele tale idioate, de pe internet. Asa, de bun simt macar.
Deci copiii sunt vinovați că s-au născut dintr-o greșeală a părinților și trebuie să sufere, chiar dacă n-are cine să îi ajute.
Câinii nu, ei trebuie ajutați. Ar trebui să apară și spitale pentru câini
Ha. Abia acum s-a validat. Parintii sunt vinovati, nu copiii. Totusi, nu ma impresioneaza povestea cu "nasterea" din greseala. E trist, da. Dar nu suficient de trist, in cat sa ma faca sa-mi pese. Exista oamenii care ii ajuta, care doneaza fonduri, mancare, haine, jucarii, etc. Dar ar fi si mai multi daca romanul n-ar mai construi bisericuta, peste bisericuta. Daca romanii n-ar mai umple buzunarele preotilor si tiganilor. Nu exista spitale pentru caine, exista clinici, care sunt suficiente. Asta e parerea mea, si mi-o sustin. Mereu am donat centrelor pentru animale, fie mult, sau putin. Am stiut ca am facut ceva bun. Nu am asteptat nimic in schimb, nici nu m-am laudat pe fezbuc ca am facut un act caritabil. Vrei sa donezi copiilor din camine? Nimeni nu te opreste. Exista o multime de fundatii.
Oameni fără suflet. Mă dispera atâta nepăsare. Ar trebui sa se ia măsuri, sa se facă campanii și spitale pentru animale. Daca de ex. găsești un animăluț lovit de mașină duminică nu cred că găsești nicio clinica deschisă. Ar trebui sa se deschidă un spital pentru urgențe
Nu stiu unde o sa ajungem cu asemenea oameni. bine ca ai facut tu ceva bine