Ti-am dat eronat pentru ca, exact ca si Zoica, presupui niste lucruri aiurea despre oameni pe care nu ii cunosti. Nu stii ce-i in mintea noastra si ce facem noi, doar arunci cu vorbe ca sa te aflii in treaba pentru ca tu nu concepi faptul ca unora le pasa de anumite lucruri pe care tu nu dai doi bani. Faptul ca ne sensibilizeaza o chestie din asta, nu ne face indiferenti la altele. La mine in oras sunt mult mai multi caini necajiti pe strazi decat copii, si copiii de care stiu ca sunt intr-o situatie proasta m-am interesat mereu si le-am dat mancare, haine ce au ramas mici in perfecta stare, in fiecare an mi-am donat manualele si am facut pachete de Craciun pentru ei si niste copii de la un spital din zona unde sunt multi de 5-6 ani cu pneumonie.
Dar e usor sa arunci cu vorbe aiurea si sa judeci niste oameni cand nu stii nimic despre ei, e cel mai usor lucru din lume, crede-ma, ca nu esti superior cu nimic, as putea face si eu asta, si toata lumea de aici, dar unde s-ar ajunge?
Un om sensibil e sensibil cam la tot, nu pe categorii, nu inteleg de unde ati scos teoria asta si nici nu ma intereseaza. Oamenii pe care ii cunosc eu si sunt ca mine reactioneaza la fel si la un caine ranit si la un om
Au reacționat așa deoarece în România este o mentalitate proastă, chiar din epoca de piatra față de animale, adică romanii gândesc că e un singur animal, lasa-l dracu sa moara, noi suntem praf la capitolul asta, sper doar că asta se va schimba cu generația tânără, gen tu, eu și alții ca noi care iubesc animalele, iar în viitor se va schimba ceva, gen înființarea poliției animalelor ca în America, adăposturi noi, corespunzătoare cu condiții foarte bune, gen clădiri și așa mai departe, nu ai de ce sa te superi pe cei care au reacționat așa, pur și simplu au o mentalitate învechită față de lucruri de genul.
De nu stiu cati ani tot astept sa se infiinteze politia animalelor. Nu stiu ce sa zic de generatia tanara, ma cam dezamageste. Daca un copil e educat de mic cu gandirea asta comunista cu greu mai constientizeaza ca de fapt e gresit.
Aici ai dat cu bata-n balta, e o vietate, respira acelasi aer cu tine, nu poti sa-l accidentezi si sa-l lasi acolo, intr-o tara civilizata, cel care dadea peste un caine, o pisica cobora din masina si ii acorda in functie de situatie ( daca e mort sau doar accidentat) cele cuvenite.
Nu poti da vina pe sofer, unele animale sunt ca oamenii, isi pierd vazul/auzul si ajung pe sosea, si inevitabil i-ai lovit, vorbind strict de situatii in care chiar nu mai poti frana la timp.
Bine, mai sunt si maidanezii care ataca, m-am plictisit de cate ori nu s-au dat si la mine, fiind mereu aproape de a ma musca, doar mergand pe strada.
Rau e ca ii lasa liberi, rau e ca ii baga-n adaposturi/
Nu inteleg ce te mirã cu un animal.trec nepasatori si se uita pentru ca nu stãpânesc acel animal.La fel se intâmpla si cu o persoana, azi un prieten o cazut in cap de la o criza, daca nu ii se oferea primul ajutor si nu eram cunoscuti pe lângã putea sa moara pe loc..Altii stateau si se uitau ca nãtângii si strigau sa se cheme o Salvare.
Nu inteleg de ce sunt majoritatea oamenilor atat de nepasatori si rāi.
daca eu ca dumnezeu nu inteleg dar voi creatia mea, din 4000 de ani din experienta am ajuns la concluzia ca omul e rau, asta e natura lui, dar cred ca e si vorba si de educatie, empatie, si caini sunt creatia mea
Ma ofensezi, pls eu nu am nici un fiu, eu sunt eu in afara de mine nu e nimeni, nici un mantuitor, vezi draga mea ca deseara e sabatul, la noapte nu faci prosti
Rautate si prostie,asta e explicatia.
Majoritatea oamenilor sunt niste scarbe,nu ajuta pe nimeni si doar fac rau altora.
Asa se comporta si cu oamenii,ii lasa acolo pe jos,trec pe langa ei.
Nu le pasa, ii intereseaza doar de ei,se bucura cand altii sufera,cand altii au mai putin ca ei pentru ca sa se simta ei mai bine,mai bogati,mai puternici.
Accepta ca sunt si oameni de genul,cum nu ti se pare ciudat ca un sarpe musca sa nu ti se para ciudat ca un om rau face rau, ca actioneaza inuman.
Daca nu accepti asta o sa te consumi, o sa iti faci mult rau, nici mie nu mi-a venit sa cred anumite lucruri, am avut in vene 100% ura, dar imi faceam rau si degeaba, nu schimbam nimic.
Fii rece la asa ceva, asa e o mare parte din lumea in care traim, jegoasa.
Nu o lasa sa te consume, usor usor...nu o sa mai iti pese.
Un prost o sa fie prost mereu, iar un om rau o sa fie rau mereu, sunt ca niste specii de animale, cu asta se ocupa.
Aha, deci vrei sa fi numai tu in centrul atentiei.
Maine e sambata.
Crestino deseara e sabatul pana sambata la apus, da vreau sa ma bage o fata in seama sa numai fiu virgin )))))))))))
Mai ai si pretentii la zeite.
Nu vrei sa mergi la " te iubesc de nu te vezi" de pe antena stars? Poate asa iti gasesti fata visurilor ❤.
Nu acolo. Mai intai mergi la emisiune, iti spui povestea trista, te vad fetele, iar daca ii place la una de tine, va veni sa te cunoasca.
))))))))))) povestea trista, daca vreau va distrug pe toti, daca i place, daca prind o virgina o violez platesc 50 de euro la tatal ei si ea e obligata sa se marite cu mine in caz contrar merita moartea cu pietre
„Dacă un bărbat întâlneşte o fată fecioară nelogodită şi o forţează să se culce cu el şi este descoperit, bărbatul care s-a culcat cu ea, să plătească tatălui fetei cincizeci de şecheli de argint. Ea să rămână soţia lui, pentru că a necinstit-o, iar el nu va putea s-o izgonească toată viaţa lui." (Deuteronom 22:28-29)
Nu stiu cine deuteronom asta, pare un pokemon deci nu asculta de un pokemon!
Rar se intampla lucruri de acest gen, deci nu suntem obisnuiti si nu stim cum sa reactionam in astfel de momente.
Cel mai bine ar fi sa se invete in scoala lucruri de acest gen. Ce sa faci daca vezi un om lesinat pe strada, ranit, sau un animal ranit.
Ai putea sa spui ca oamenii sunt nepasatori daca s-ar promova din plin ideea de a ajuta un om in necaz chiar daca nu il cunosti. Dar nu se promoveaza, mai degraba se promoveaza ideea sa nu iti pese de ce fac altii, sa iti vezi de ale tale.
Romanii nu sunt rai, sunt oameni buni si primitori. Dar nu poti compara o societate in care se fac cursuri de prim ajutor, etica, cu o societate in care nu se fac aceste lucruri. Chiar stiu o persoana in varsta care spunea ca i-ar fi placut sa faca in scoala un curs de prim ajutor, pentru ca, in momentul de fata, nu ar sti ce sa faca daca o persoana in fata ei si-ar pierde cunostiinta si ar lesina.
ți se pare 'spirit civic' să iei maidanezi de pe stradă și să-i duci la veterinar?
Ideea e ca asa se comporta si cu oamenii de multe ori.
A ajutat un caine, e un lucru bun, altii nu ajuta nici cainii nici oamenii, ce parere ai de aia care opuneau?
E vorba de ideea de a ajuta, catusi de putin.
și eu sunt de părere că mai mult l-au chinuit. Veterinarul, pe gratis, sigur nu i-a făcut nimic, dacă chiar l-a dus, că sincer, nu prea cred.
Încep sa cred ca unii dintre voi ați fost intr-o viața anterioară câini.
"Rai","nepăsători","de piatra". Ignorand faptul ca tu descri de fapt perfecțiunea, nu toți care nu leșina când văd un animal ce suferă sunt persoane lipsite de sentimente."ți se rupea sufletul"
Unii au problemele lor proprii.Nu se pot ajuta nici pe ei, nu îi mai interesează un câine.Altii pur si simplu nu vor să se complice.Nu le pasa de un animal oarecare.Nu știi dacă unii dintre acei oameni care treceau "nepăsători" nu cumva fac voluntariat, ajuta săracii, donează bani la orfelinate sau alte lucruri de genul asta, nu-i asa?
Da, un bun samaritean ar fi ajutat câinele.Si e dovada unei proaste educații ca acei copii își băteau joc de câine.Dar atat.Simple constatări. Eventual putina mila combinata cu dezaprobare fata de acei copii/adulti.
Ideea e buna, felul in care au pus-o in practica...nu stiu.
Nu conteaza doar intentiile.
Si nu cred nici eu ca face veterinarul pe gratis ceva : -?
"Daca vezi magarul vrajmasului tau cazut sub povara lui, sa nu treci pe langa el, ci sa-i ajuti sa ia povara de pe magar." (Exod.23:5)
"Daca vezi ratacindu-se boul sau oaia fratelui tau, sa nu le ocolesti, ci sa le aduci la fratele tau.
Daca fratele tau nu locuieste langa tine si nu-l cunosti, sa iei dobitocul la tine acasa si sa ramana la tine pana ce-l cere fratele tau; si atunci sa i-l dai." (Deuteronom.22:1)
"Daca vezi magarul fratelui tau sau boul lui cazut pe drum, sa nu-l ocolesti, ci sa-i ajuti sa-l ridice." (Deuteronom.22:4)
"Daca intalnesti pe drum un cuib de pasare, intr-un copac sau pe pamant, cu pui sau oua, si mama lor sezand peste pui sau peste oua, sa nu iei si pe mama si pe puii ei, ci sa dai drumul mamei si sa nu iei decat puii, ca sa fii fericit si sa ai zile multe." (Deuteronom.22:6,7)
Oamenii au nevoie de educatie. Ei trebuie sa fie educati sa iubeasca. Pentru ca fara educatie este imposibil ca omul sa-si iubeasca semenii; ce sa mai vorbesc de animale. Ei trebuie sa invete mai intai sa se iubeasca pe ei insisi asa cum ii iubeste Dumnezeu, si apoi vor putea iubi intreaga creatiune.
Exista politia animalelor, dar din pacate nu-si fac datoria.Iti spun ca m-am lovit de incompetenta lor.Iti spun numai un exemplu, caine lovit de masina (se afla la 50 km de mine), cineva m-a sunat sa-l ajut, neputand sa ajung repede acolo, am sunat la asociatii din apropiere, pana si la politia animalelor.Asociatiile mi-au spus ca nu au locuri (sau nu mai au activitate),iar politia animalelor,ce crezi ca mi-au spus,nu-i de competenta noastra,sunati la hingheri, tin sa precizez ca era vorba de un caine de rasa (clar avea stapan, dar nimeni nu punea mana sa-l duca la medic sa-i scaneze microcipul). Pana la urma am inchiriat masina si am ajus eu la catel, l-am dus la medic si el a fost tratat, am aflat cine era stapanul (fiindca avea microcip). Acum catelul este bine la casa lui.
gabyxgdbgz întreabă: