Am fost la doi psihologi, la un domn și doamna de la școală care s-a priceput mai bine, mi se pare că am avut cinci ședințe. Datorită dânsei mi s-a schimbat și percepția despre femei, aveam o părere foarte aiurea pentru ele în aceea perioadă pentru că am stat cu unele care nu au fost cuminți deloc sau nu înțelegeam când eram refuzat. Nu știu ce vezi tu în a sta în pușcărie pentru unii, în loc tu să fi cel care cheamă poliția și să își facă domni datoria că de asta sunt plătiți din banii noștri, eu zic că nu e bine să stai după gratii mai ales că ai probleme, s-ar putea să ajungi mai rău în perioada în care judecătorii se vor hotărâ, să îți dea pedeapsa, crezi că între patru pereți e bine? Îți spun eu că nu.
Am zis totuși să fac un research, că deja mi s-a luat să las aceeași soluție în ceea privește problema ta, și nu găsesc nicăieri undeva să spui că ai mers la un doctor, terapeut sau psiholog sau nu am citit eu bine?
La psihiatru am fost! El eliberează xanax,psihoterapeuții nu eliberează așa ceva. Tu spui bine ce spui dar nu ai trăit așa ceva ca sa îți dai seama cum mă simt cand lumea se uita atent la mine,se uite atent sa îmi vadă reacțiile,când se uită la mine incep sa tremur rău! Nu zic că se uita intenționat ca eu sa incep sa tremur și să devin agitat,se uită din anumite motive,daca mă știe toti din zona cu capul îți dai seama că se uita,se numește curiozitate! Și dacă nu se uită tot mă rupe orișicum,așa e agorafobia asta! Nu pot nici sa mă angajez e horror,am momente cand de abia pot sa ies până la magazin! E o spaima nedefinită,nejustificată ce o simt când ies afară,sau stau între oameni! Am primit bullying într-o frizerie și nu am ripostat,plus încă câteva probleme serioase! Nu a apărut așa degeaba! Parca îmi vine să îi iau la bătaie pe cei care se uită la mine atent că știu că se uita sa îmi vadă reacțiile,panicile,fricile! Mult timp nu a sesizat nimeni dar m-a dat un moldovean spurcat de gol la toți din zona! El de mult a observat că tremuram,nici nu știu dacă aveam agorafobie pe atunci,dar aveam oricum anxietate sociala. Acum s-a agravat am anxietate generalizata și AGORAFOBIE! Mai sunt câțiva useri pe aici cu așa ceva dar ei nu au curaj să iese ca mine des singuri, eu ies, mă expun de asta lumea m-a luat în vizor! E o chestie și de mentalitate știu, dar în momentele alea nu pot sa mai fiu calm că mă îngheață, mă rupe anxietatea! Știu și eu cum sta treabă dar nu pot sa o controlez! M-am saturat sa lupt cu așa ceva și să mă vadă toți cat sunt eu de bolnav! Deja de 5-7 ani am agorafobia,este enorm sa lupți cu așa ceva, e de departe cel mai chinuitor lucru ce i se poate întâmpla unui om! Sunt un tip masiv dar nu pot sa ii fac față deloc! De pe toate conturile mă plângeam de aceeași problema am ajuns la disperare! Nu sunt sprijinit moral de nimeni de asta părinți nu mai am, locuiesc singur, e tragic. Când mă duc la neamuri in străinătate fug de acolo, nu pot sa stau mult timp între oameni străini! De 3 ori m-am dus de 3 ori am tăiat-o! Când te înveți să stai singur e foarte greu sa mai scapi de așa ceva, da dependenta maxima.
Numai cine înțelege agorafobia poate știi, sau cine a avut așa ceva. Teorie știu și eu, dar practica e fiasco
Ba am trecut și eu prin asta, bine nu am ajuns la psihiatru, dar la psiholog da, și eu am suferit de agorafobie până acum câțiva ani, doamna psiholog a știut ce are de făcut și de atunci am încep să mă vindec treptat și ușor, ușor să nu mai am treabă dacă sunt în preajma oamenilor pentru că știu că în lumea asta sunt și oameni ok. Pe cei agresivi îi evit și nu le bag în seamă defectele pe care ei le găsesc la mine și eu am primit foarte mult bully la viața mea de la grădiniță până am terminat liceul 100% am avut parte de așa ceva, dar nici de părinți nu am fost susținut. Am învățat că lucrurile nu se rezolvă cu violența, că există niște legi care nu permit așa ceva și nici că nu este moral.
După câte ședințe te-ai vindecat de agorafobie? Cat timp te-ai confruntat cu ea? Puteai să ieși afară? Ești norocos! Unul mi-a zis că nu poate ieși nici cu xanax afara din casa, doar in gradina și deja are aproape 2 ani! Eu terminat așa cum sunt cu xanax mai pot ieși! Eu am fost judecat într-o frizerie de mai multi și luat în râs și imediat am devenit agorafobic! Îmi pare rău că nu i-am luat la bătaie, regret și acum! Și dacă făceam pușcărie nu îmi părea rău dar macar sa le rup nasul.
Cunosc persoane după 5 ani de terapie tot așa sunt cu agorafobia, nu pot ieși! Tu nu cred că ai avut așa ceva, după 5 ședințe e imposibil sa scapi de așa ceva!
Ba mai toată lumea a observat că eu mă feream în a ieși oriunde. Efectiv îmi era frică de oameni, mai ales în perioada anilor când am fost la școală.
Ba intră şi la asta că eu am avut teamă de spații deschise şi de aglomerație, când vedeam mai mulți oameni la un loc, evitam zona. Am stat multă vreme izolat.
Daca tu spui
Și ce ți-a zis sa faci sa scapi de ea? Mă gândesc că ți-a zis ceva sa urmezi sa scapi de ea. Asta cu expunerea treptată nu funcționează la mine, am urmat deja acești pași.
De 5 ani de zile numai cu acelasi topic vi deja ne doare capu de cate ori te am auzit, ai repetat subiectu asta de zeci de ori nu cumva sa nu iesi in evidenta, ca ai tu depresie severe, si daca vi pe TPU mereu si te plangi cu ce te ajuta, crezi ca aprobarea si mila altora te va ajuta cu ceva? du te frate si fa sport si termina cu prostiile astea
Eu am avut mare noroc că doamna psiholog a știut, cum să mă ia, încât să nu am nevoie de pastile. Într-adevăr câțiva ani tot așa am suferit de agorafobie, dar nu mai am fost același, nu am mai fost la fel de speriat, nu am mai avut frica aceea. La mine să știi că a funcționat treaba cu expunerea treptată, mai ales când am fost la primul meu loc de muncă, de acolo am devenit din ce în ce mai îndrăzneț, și acum zice mama că îmi este frică de oameni ceea nu este adevărat, eu doar sunt mai selectiv, tocmai ca să evit certurile, supărările, să nu stau cu oameni care cred că nu are rost să leg o prietenie și uite așa am scăpat de treaba asta, acum merg oriunde fără nicio problemă, bine asta nu înseamnă că nu am grijă, mai mă uit ce oameni am jurul meu, dar nu mai mă uit cu frică.
Ăsta este sfatul pe care il dau și eu, nu are rost să vină, să scrie aici și repete același lucru la nesfârșit, oamenii i vor spune ce să facă, doar că trebuie să și pună în practică că sfaturi primește, acum depinde și ii se zice, dar 100% unele din ele chiar vor fi utile. Singurul lucru pe care îl văd eu absolut bun, este să încerce tretat să iasă din casă, eu așa am făcut și eu am suferit de agarofobie aproape 20 de ani. Într-adevăr și sportul a avut o contribuție în ceea ce privește vindecarea mea că am început din perioada liceului.
Eu reușisem sa "sccap" dar colegii ( bătrâni ) s-au comportat urat, jeguri de oameni!