| MirceaCal a întrebat:

Nu vi se pare ca romanii se plang aiurea de saracie? Masini scumpe peste tot, vad familii in care fiecare are masina personala, in fiecare weekend e blocata valea prahovei, statiunile unde sunt preturi mai mari decat daca calatoresti in afara sunt pline an de an. Unde e saracia?

6 răspunsuri:
suntserios
| suntserios a răspuns:

Asta mă întreb și eu, dar am realizat că ce fac românii nu e bogăție, e lipsa de educație financiară. Practic românii sparg banii aia putini pe mașini și vacante fara sens.

| NoTurbinaNoGood a răspuns:

Saracia e in randul oamenilor simpli, care lucreaza 8 ore pe zi si vor sa isi acopere nevoile din asta.
Cei care traiesc in lux sunt din alte categorii. Fie muncesc pe rupte in strainatate si fac economie in viata de zi cu zi, pentru aparente inselatoare, fie au o meserie grea, bine rasplatita si in Romania (medic, lautar, constructor), fie sunt parte dintr-un lant lung al coruptilor, care traiesc bine pe banii "nostri".
Sunt multi care conduc masini de lux, dar marea parte a populatiei lucreaza pe salariu mic, si trebuie sa isi imparta foarte atent banii, pentru a acoperi toate nevoile.
Cel mai tare cred ca se plang oamenii inutili, care au crezut ca scoala le va asigura un trai bun. S-au zbatut pentru nota 6 in facultati precum relatii publice, biologie, geografie sau litere, iar acum asteapta sa fie platiti pentru... nimic productiv.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nu pune în aceași oală famiile de bani gata alături de cele defavorizate.winking

| Nirvanaaa a răspuns:

Pai sărăcia nu e la ei.
Intr-o societate sunt mai multe categorii de oameni. Nu toți își permit diverse lucruri. Și când oamenii aceia muncesc, dar totuși de abia se descurca cu banii asta o putem numi sărăcie și au tot dreptul sa se plângă ca-s plătiți prost.

| goguPatent a răspuns (pentru anonim_4396):

Adica tu vrei sa ne spui ca in Romania doar familiile de bani gata isi permit o masina si o vacanta?

| MirceaCal explică (pentru anonim_4396):

Romania e o tara de oameni de bani gata? Pentru ca eu am o tesla, un ferarri, un mercedes si vreo 3 BMW-uri pe strada mea si acum sunt la sat pe o strada ingusta nu in centrul orasului. De ce vile am langa mine nu mai zicc