| Goddessss a întrebat:

Numai eu mor de ciuda si nervi când sunt in preajma prietenilor mei si se baga altcineva nou cu ei în seama?
Deci înnebunesc...

25 răspunsuri:
| Wr3nch a răspuns:

Nu, dar nici nu e sanatos. Oameni sunt fiinte sociale, si e normal sa vorbeasca cu altii.

| Hammurabi a răspuns:

De ce?
Prietenii nu sunt proprietatea ta privată. N-are nici o logică să fi atât de posesivă.

| RAY a răspuns:

Poarta la tine o arma, clar nu se va apropia de voi, ti teama ca ii pierzi, ai obsesie de abandon, prieteni tai nu sunt jucarile tale cu care te distrezi si le bagi in buzunar, accepta asta, fii si tu mai rationala

| Goddessss explică (pentru RAY):

Nu suport lipitorile sa stii. care vin ca cățeii după tine si iți fura din personalitate si prieteni.
atâta

| NoTurbinaNoGood a răspuns:

Depinde ce fel de oameni ai in jur.
Am avut si eu anturaje care oricand starneau gelozii. Uitau cu cine au iesit, se purtau prea amabil cu altii si apoi se mandreau cu "sociabilitatea" lor.
Prietenii cu care am ramas, sunt mult mai seriosi. Daca formam un grup si se intalnesc cu cineva, fie el si apropiat, vorbesc scurt, apoi se scuza si se despart de persoana respectiva. La fel fac si eu.

| Mayhem666 a răspuns:

De ce mori de ciuda si nervi? Ca incearca si altii sa-si faca prieteni? As intelege daca tu ai fi certata cu persoana respectiva sau nu ai suporta-o dintr-un oarecare motiv, atunci da, asta ar justifica comportamentul tau, dar daca te superi asa degeaba, fara ca macar sa stii de ce, atunci nu vad motivul pentru care ti-ai face nervi. Poti si tu sa incerci sa socializezi cu persoana respectiva.

DoarBogdan
| DoarBogdan a răspuns:

Sigur mai sunt si alte persoane, nu numai tu. Deci daca asta era, atunci poti sta linistita, ca mai sunt si alte persoane.

Iar legat de acele persoane... asta este, se mai intampla.
In schimb, daca "prietenii" tai incep sa socializeze mai mult cu persoanele respective decat cu tine, atunci ar trebui sa te gandesti daca chiar iti sunt prieteni.
Si daca da, atunci ar trebui sa le si multumesti, ca ai vazut ce fel de persoane sunt (:

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Esti posesiva asupra unor fiinte umane care probabil nici nu te satisfac indeajuns, ca daca erai fericita si multumita de ei, nu te simteai asa.

| VoidEternal a răspuns (pentru Goddessss):

Iti fura din personalitate? Cum dumnezeu poate sa-ti fure cineva personalitatea? E ca si cum ai spune ca cineva ti-a furat talentul la handbal.

| Marmote a răspuns:

Da. Ești imatură.

| Goddessss explică (pentru VoidEternal):

Imi copiază gesturile, stilul vestimentar, felul meu de a vorbi si de fi.
crede ma

| Goddessss explică (pentru Marmote):

Asta e

| Mosotti a răspuns:

Si ce treaba ai tu cu ei? Lasa-i dracu sa se bage in seama cu cine vor. Si daca nu iti convine lasa-i dracu si gata.

Tu vrei sa zici ca nu-ti mai dau tie atentie ci aluia nou, atunci nu-s prieteni de fapt.

| Mosotti a răspuns (pentru Goddessss):

Pai ce vina are ala care vine? De vina sunt prietenii tai ca se lasa furati! Si ca pe tine nu dau doi bani.
Ala strain are voie sa incerce.

| Mosotti a răspuns (pentru Mayhem666):

Nu, am inteles de ce moare de ciuda, ca aia il baga pe strain in seama, si uita de el.

| Emma30555 a răspuns:

Poate iti faci si tu prieteni noi in felul asta, dacă ai fi mai deschisa. Eu te inteleg cumva, trebuie să lucrezi un pic la stima de sine, sa nu mai consideri ca ai nevoie atat de tare ca cineva să fie permanent lângă tine.

| Mosotti a răspuns (pentru Emma30555):

Pai ea zice corect ce zice, nu e vb de stima de sine, e vb ca ar fi un refugiu de fapt, adica cand apar altii e lasata pe locu 14, e buna doar cat nu apar altii in peisaj.
Adica e cam abandonata cand vin altii.

Ba da, ai nevoie de niste prieteni care sa nu te tina ca refugiu, ai nevoie de prieteni adevarati langa tine, sigur, nu permanent.

| Emma30555 a răspuns (pentru Mosotti):

Mereu persoană mai slabă din grup mai dependenta de altii e lăsată cumva pentru altii care sunt mai noi, mai siguri pe ei mai sociabili.Nu zic de cazul ei, zic in general. Dacă stai bine cu stima de sine vin oamenii la tine nu alergi tu duoa ei

Nu, nu conteaza cum este persoana, daca e placuta cum se comporta, daca are caracter, are ceva in cap ajunge, nu are legatura cu stima de sine, ca nu stiu altii ce gandesti tu si ce stima de sine ai tu.

Eu nu caut omu de stima de sine, ci dupa caracter, inteligenta si pasiuni si discutii comune, pe faza asta imi aleg prietenii.
Vin oamenii la tine daca esti o persoana placuta, adica vin sau nu vin pentru ce se vede, nu pentru ce nu se vede (stima de sine sau altele).

Stima de sine dacă e scăzută se vede imediat. O persoană care nu are încredere în ea transmite fără să vrea asta. Persoanele care nu au nici o problemă atrag cumva oamenii spre ele. Ideea e ca daca ai probleme de încredere în tine esti si mai retras, mai timid si ai nevoie de mai multă atenție din partea prietenilor. Dacă aceștia își fac alti prieteni te simti trădat, te simti dat la o parte dar poate ca tu nu esti suficient pentru aceștia adica ei sunt diferiti si nu simt nevoia de a sta doar cu tine, asta nu inseamna ca te exclud ci inseamna ca tu trebuie să fi relaxat si fara atenția lor si eventual sa ti fie usor de a socializa cu alte persoane. Si eu am prieteni mai sociabili decât mine, si eu as vrea ca atenția sa fie îndreptată mai mult către mine dar inteleg ca fiecare e diferit si nevoia unei prietene poate fi de a atrage si de a cunoaște persoane noi nu pot fi mereu doar eu in centrul atentiei, si poate si eu as reactiona la fel dacă aș avea o prietena mult mai rezervată decât mine, dar as incerca sa nu o fac să se simtă prost dar asta pot să o fac fiindca empatizez, dacă nu aveam niciodata problema asta si eram mereu foarte sociabilă si cu stima de sine ridicata poate nu realizam ca ea are o problemă de genul acesta

Daca e mai retras si timid, e altceva, eu am zis daca e perfect okey, doar ca nu stie nimeni ce e in capul tau, ca asa daca se vede, e clar. Cum sunt actorii aia de teatru sau altii, chiar daca le vine sa planga, eu isi fac roul perfect de nu te prinzi ce e in capul lor.

Nu e normal sa vrem mereu sa fim in centru atentiei, toti prietenii intre ei isi dau atentie unuia altuia in mod egal.
Insa nu e bine sa fi dat la o parte cand apare altcineva, chiar daca intra si ala in colectiv, importanta prietenilor intre ei pentru fiecare sa fie aceiasi, la asta se refera initiatorul.

Fiecare percepe lucrurile in felul sau. Poti ajuta prietenii sa se integreze sau poti sa nu te gândești la asta. Un om cu empatie dezvoltată vă face asta, unul care nu a trecut prin situații de genul nu va face asta fiindca nu stie ca te afectează

Da, fiecare percepe cum gandeste, ai dreptate. In general prietenii trebuie sa se integreze automat de la sine. Dar na, nu mereu.
Pai nu stie ca te afecteaza insa nici nu se stie daca ii pasa ca te afecteaza, acolo e problema, depinde, ca daca esti om, nu prea faci de la sine chestii care sa te afecteze.

Eu daca sunt cu un prieten, nu-l dau la o parte ca vine un strain din contra, ii zic "okey, pa pa ca am treaba", si merg mai departe cu prietenul.

E corect, e diferența dacă ii pasa sau nu, asta e de fapt întrebarea căci dacă nu știe nu e vina lui. Tu dacă ești cu un prieten dar vine un altul pe care îl admiri foarte mult s-ar putea sa vrei sa interacționezi și cu acela, nu ar fi corect nici din partea prietenului cu care ai venit sa se supere pentru asta, și sa te conditioneze. Ori vorbesti doar cu mine ori nu mai suntem prieteni. De asta zic sa cauți bine adevărul într o situație de genul ca să nu greșești

Normal ca vreau sa interactionez si cu altul, insa impart atentia la ambii, nu-mi neglijez prietenul actual, aici e aici.