| irina192837 a întrebat:

O sa va povestesc din umila mea experienta la psiholog, am facut 7 exercitii pe care le-am practicat zilnic, mereu, si rezultatul? Stari de depresie si anxietate si asta dupa cat? Dupa 2 ani de zile si ceva +cabane +alimentatie +sport + am intrat si in alte terapii pentru cateva luni, eu zic ca merita daca nu ai ce face cu banii, din curiozitate, cand intrebi un terapeut si iti raspunde in scarba "cauta in interior nu in exterior"=inseamna ca putin ii pasa de tine sau gresesc eu? De unde spanac sa stiu eu exercitii el trebuie sa le dea.

Răspuns Câştigător
| Fantaspirit a răspuns:

Psihologii sunt oameni din popor nu medici + că ei nu au experimentat așa ceva pe pielea lor ei știu doar teorie multa și cum sa te dezlege sau sa îți dezlege portofelul. Din ce am observat eu,odată ce te îmbolnăvești de o anxietate recurenta,depresie recurenta așa ramai pe viață cu ea indiferent că iei tratament și mergi la psiholog nu o sa mai redevii niciodată la fel,ramai cu sechele și dacă te vindeci in cazuri rare,tot medicamentația e mai buna nu te vindeca dar funcționezi ca un om normal te poți bucura de viață. Degeaba iei tratament daca nu ai prieteni,nu ieși în oraș, călătorii cu prietenii,cu gașca,mai o iubita,mai o relație,situatie financiara ok,relație ok cu părinții cu familia de abia în contextul asta poți scăpa de depresie și anxietate,așa dacă ești lupul singuratic nu te baga nimeni in seama,nu ai relații,iubita,oameni de încredere cu care sa mai schimbi o vorbă,nu ieși din zona de confort nu poți să învingi bolile astea,și ce am sesizat eu este că, când te confrunți cu așa ceva lumea te privește ca și cum ai fi nebun,irecuperabil și te marginalizează,deci nici lumea nu prea îți permite să ieși din zona ta crepusculară că te ia la mișto,nu te ia în serios, dar depinde că mai sunt și oameni ok, dar mai rar.
Nu ai cum sa scapi de așa ceva complet, ori ce ai face, nu contează poți să te duci și la 100 de medici că tot așa ramai,cam prin sinucidere scapi sau dacă ai personalitate,ești foarte sociabil, extravertit,inteligent,dezinvolt, atunci lumea nu mai e atenta la ce ptoblene ai trec peste nici nu observă,dar când ești și retras,tăcut,timid,ești condamnat la moarte,adică de anxietate nu o scapi nici în veci fiindcă e chestia și de mentalitate și de traume multe,care psihologii nu le pot vindeca.
Tot ce poți să faci tu este sa devii cea mai buna versiune a ta,sa mergi la sala, sa te dezvolți pe plan de cariera,financiar sa fii văzut altfel de oameni,așa îți recapeți și încrederea.
Anxietatea ta este de netratat,daca nu ai fost la psihiatru și să urmezi tratament anxiolitic atunci mai ai o șansă,cu psihologii nu și nici o șansă,foarte mulți sunt foarte slabi pregătiți,vorbesc mult și prost,ramai și bolnav și fără bani,nu te sfii și mergi fără nici o rușine la psihiatru,lupta daca vrei sa fii sănătos, daca te complaci o sa ramai așa, nimănui nu ii pasa de tine, de viață ta, tu ești singurul care te poți salva

5 răspunsuri:
| irina192837 explică (pentru Fantaspirit):

Psihologul mananca banii la prosti.

| RAY a răspuns:

Câteodată nimic nu te ajuta și ajungi sa te gândești la sinucidere, e greu sa ai depresie, anexitate și pe nimeni în jurul tău, ce sa facă și acel pshiolog e și el om, încearcă sa iți ocupi timpul da sens vieți tale, uita de gândurile astea, te gândești la prea multe

| irina192837 explică (pentru RAY):

Prietene,ray iti spun eu se face cu medicamentatie, iar de la psiholog iei 1-2 exercitii si atat nu ii dai sute de lei ca oricum ala nu e medic si mai freaca si menta de pomana.

| Drimmero a răspuns:

Psihologul n-are pregatirea necesara sa trateze afectiuni mintale, alea sunt diagnosticate si tratate la psihiatru, el e medic, nu psihologii care sunt doar niste prieteni cu care discuti contracost, majoritatea iti dau niste sfaturi pe care ti le poti da si singur sau ti le poate da oricine altcineva caruia ii pasa de persoana ta, doar ca te ajuta pe gratis si poate mai eficient.

| Fantaspirit a răspuns (pentru irina192837):

Uneori primești aici pe TPU sfaturi mai utile decât la unii psihologiwinking