O muzică "de fundal" (clasică, ambientală...) merge bine (ajută, relaxează), dar dacă este prea bună, prea intensă, mă absoarbe şi îmi pune concentrarea pe altceva în dificultate.
Nu as putea sa citesc sau sa fac ceva fara sa ascult muzica, ma ajuta mult.
Nu, nu ascult. Mă încurcă.
Îmi place să fie linişte când mă concentrez la ceva.
Pot chiar și să dorm cu muzica.
Mă relaxează, mă simt altfel când pe fundal se aude un zgomot...
Baftă!
Cand citesc ceva care cere atentie, o opresc, nu ma pot concentra si daca citesc fara sa inteleg, n-are rost, in rest nu.
Temele mi le fac cu muzică, citesc cu muzică(nu online), pe calculator sau laptop nu pot fără muzică.Pe mine nu mă încurcă ba chiar mă ajută,
Nu pot scrie nici măcar o frază cu muzică (ma iales dacă are și evrsuri și nu-i doar instrumental). Mă distrage grav.
Îmi asez mai bine gândurile pe o coloană sonoră, dar nu pot citi sau scrie cu muzică.
De cele mai multe ori obişnuiesc, dar muzica să nu fie ritmată, zgomotoasă, etc.
Uneori muzica ma face sa ma relaxez si sa ma concentrez mai bine la ceea ce am de facut. Dar depinde si de gen...
De obicei da, dar pot si fara. Ceea ce nu pot face deloc fara muzica e sa invat.
Obisnuiesc sa fac multe lucruri ascultand muzica.Ma pot concentra mai bine. Daca nu ascult muzica seara nu pot sa adorm.
Pe mine mă încurcă, nu mai înțeleg nimic din ce citesc.Nu mă pot concentra la mai multe lucruri deodată.
Depinde si de ce fac, in unele cazuri ma ajuta iar in altele ma incurca. Spre exemplu nu pot invata daca ascult muzica insa imi pot face temele si la citit depinde de ce carte citesc. Atunci cand fac ceva prin casa mereu ascult muzica.
Majoritatea ascultam muzica facand altceva in paralel. Fiecare cum e obisnuit, cum ii place.
Muzica nu incurca niciodata din punctul meu de vedere. Ori ai nevoie de liniste, ori nu si gata. In rest, muzica serioasa sa fie.
Pe mine de exemplu ma relaxeaza ...probabil pebtru ca muzica pe care o ascult nu este cu prea multa voce
Obisnuiesc sa ascult muzica cand ma relaxez,cand citesc vreun articol, sau forum, pentru ca poate îmbunătăţi IQ-ul verbal, poate fi un ajutor în tratarea bolilor de inimă, evocă culori în minte şi chiar te ajută să vezi în jurul tău feţe vesele. Orice fan al muzicii ştie ce putere uluitoare poate avea muzica atât asupra gândurilor cât şi asupra emoţiilor. Insa cand citesc ceva si trebuie sa ma concetrez, prefer linistea, ca sa pot asimila cele mai ascunse sensuri ale cuvintelor.