Viata de pe social media este diferita de cea reala, acolo toata lumea "se da" ce nu poate fi pentru admiratie, validare. Ei bine, in viata reala totul este diferit, degeaba isi pune ea poza cu cafeaua de la Starbucks cand ea toata saptamana bea cafea la ibric sau isi pune poza ca mananca icre de sturion cu Moet cand maine mananca teci de fasole ca vine plata la chirie si s-au dus banutii
Da, am obiceiul, doar că la mine este exact invers.
Tot timpul anului sunt în Grecia într-un hotel de 4 stele, iar în vacanță vin în România de unde trimit poze prietenilor din Grecia.
Mai urmeaza sa ne spui ca in toate pozele publicate pe social media trebuie sa fim imbracati in haine ieftine, eventual jerpelite, si e tacamul complet.
In alta ordine de idei, unora le place, sau sunt interesati de gastronomie. Se fac inclusiv vacante/concedii cu profil gastronomic. Deci iarasi, ce problema ai cu farfuriile?! Unele sunt chiar opere de arta. Sau, cel putin contin niste produse alimentare mai neobisnuite. Deci merita facute cunoscute. Poate inspira si pe altii sa le testeze.
Da, doar ca unii mananca si azi, si maine, teci de fasole. E o mare diferenta intre unul care isi permite din cand in cand o aroganta, si unul care nu-si permite niciodata.
Asta este nivelul Romaniei si de asta n-o sa evoluam noi ca societate, ne etalam "arogantele" cand suntem rupti in fund de foame ca sa demonstram lui Cutarescu ce mari magnati si bombardieri suntem pana cand va veni ziua REALA in care vei da cu subsemnatul si iti vei arata adevarata fata si cine esti de fapt, cu ce te ocupi si ce status social ai, si lumea va observa si va spune, "ia uite-l ma si pe asta, ieri isi punea poza cu starbucks la 50 de lei si azi bea cafea de la tonomat", nu zic ca nu e ok sa postezi si tu o vacanta o data pe an pe social media dar la faze din astea deja o dai in penibilitati si in "bombardisme"
Viata de pe retelele de socializare nu e aceeasi cu viata reala, nu va mai luati dupa asta, e o viata inchipuita de astia care posteaza luxul, in realitate sunt la fel de saraci ca multi dintre urmaritori, aici nu vorbesc de vedete, vorbesc de oamenii obisnuiti care brusc mimeaza bogatia. E amuzant cand ii vezi p-astia ca posteaza dintr-un restaurant de prin Dubai...in realitate e mai ieftin la dubai mai ales daca prinzi o oferta d-aia din lunile cu turism mai slab, mai ceva ca se roaga de tine sa vii acolo, e mai scump biletul de avion in Madrid sau Londra, ca idee. Oamenii bogati fac fapte si nu se flexeaza pe Instagram si alte retele de socializare, poate foarte putin, astia care sufera de complexul saraciei fac asta, insa e trist ca la finalul zilei returneaza masinile de lux inchiriate si mananca la all inclusive la promotii low cost...
Deși domnul Holiday are dreptate și orice de fapt, ce există în viață, munca aia a cuiva se vrea a fi promovată și în media daaar aici m-ai atins ) aia cu oamenii care fac poze la mâncare ca să o posteze, mai ales eu care sunt obsedată de a mânca într-una, nici pe gustul meu nu sunt.
Mâncarea e făcută pentru a fi halită nu fotografiată )
Deci mâncați, nu fotografiați! )
Cât de ăia care se laudă cu vacanțe, ăia sunt niște frustrați.
Nu ăia care se plimbă fără a posta, nu, ăia care se duc doar cu un rucsac în spate, ăia sunt aventurieri, ăia sunt Jules Vernii moderni, my dear cat Myersss. Ăia au jos pălăria de la toți. Ăia sunt adevărați nomazi, călători, aventurieri, sunt urmașii oamenilor precum Columb, Marco Polo, Magellan.
Problema Romaniei nu sunt cei care isi permit arogante, ci cei care nu-si permit, indiferent ca le fac, sau nu.
Iar abordarea asta, cum ca toti cei care isi permit sa faca anumite lucruri, vor ajunge mai devreme, sau mai tarziu, in mizerie, e exact cea care ii face pe romani sa fie vai mama lor.
De fapt, in general, cei care azi isi permit azi o cafea de 50 de lei, peste cativa ani isi vor permite una de 100 de lei.
Repet, problema e cu cei care o beau pe aia de 50, desi nu si-o permit. Aia vor ramane mereu vai mama lor.
De ce sa postezi doar poze din o vacanta pe an, daca tu mergi in 5 vacante?!
"De ce sa postezi doar poze din o vacanta pe an, daca tu mergi in 5 vacante?!"
Pentru ca nimanui nu-i pasa cu adevarat ca te duci in 5 vacante, like-ul ala infect si fara valoare pe care il primesti de la neamuri pe Facebook dedesubtul pozelor e facut doar ca sa-ti dea iluzia ca, cuiva ii pasa de tine si de ceea ce faci, daca te duci cu adevarat intr-o vacanta te duci pentru experienta ta proprie, dar ai putea sa transformi asta intr-o afacere daca iti permiti sa calatoresti 5 vacante pe an, de ce nu un canal de vlogging pe Youtube? Putem transforma asta si in ceva productiv, unde lumea poate fi cu adevarat interesata
Cred ca sufera de sindromul saracului care vrea sa para bogat
Eee, nu e la Starbucks atat, e vreo 15-20 lei, dar daca te duci unde trebuie, gasesti si mult mai scumpa.
Pai si e buna macar? Sau o bei doar pentru ca iti permiti
Nu stiu cum e la tine, dar in general, atat eu, cat si familia, sau prietenii apropiati, ne impartasim experientele din vacanta, iar de multe ori mergem pe recomandarile primite.
Acum na, daca la voi e vorba de invidie, ca s-a dus unul, sau altul nu stiu unde, nu e problema mea.
"daca iti permiti sa calatoresti 5 vacante pe an, de ce nu un canal de vlogging pe Youtube?"
Adica sa muncesti si in vacante?! Daca faci vlog de calatorie, iti faci un job din asta, nu mai muncesti si altceva. In plus, ai nevoie de niste abilitati pentru asta, pe care nu are niciun rost sa mi le dezvolt, cand deja am altele care ma ajuta sa pot merge in vacante.
De ce nu-ti faci tu, daca crezi ca merita? Imprumuti cateva mii de euro, cu ce mai ai tu, te apuci de treaba.
"Mai urmeaza sa ne spui ca in toate pozele publicate pe social media trebuie sa fim imbracati in haine ieftine, eventual jerpelite, si e tacamul complet. "
Si care ar fi problema daca te imbraci in haine ieftine? Te simti mai bine intr-un hanorac alb de la H&M care arata fresh decat intr-unul de la Fendi si Gucci care si ala e fake vai de rasa lui, ca majoritatea hainelor de "fita", luate de la tarabele turcesti, se stie de mult ca si vedetele din Romania poarta din alea asa ca nu te mai poti mira.
Eu imi pun pozele pentru ca-mi plac si stau degeaba in aparat altfel, ma uit la ele o data pe an. De ce nu? Plus ca oamenii sunt curiosi si daca nu dai tu niste firimituri, stau si halucineaza despre ce faci cu viata ta
Am patit cand nu eram activa pe Instagram cineva din fostul liceu credea ca nu muncesc si stau acasa si frec menta doar pentru ca nu puneam poze, credea ca n-am de unde pune ca nu ies din casa asa ca pun ca sa vad serpoaicele din liceu cum ma ignora pe strada ca nu mai au de ce sa ma traga de limba daca au cateva hinturi despre ce fac
Ce e emotionant la o poza cu o mancare? Eu ador, la astea ma uit cel mai mult pentru ca ma pasioneaza gatitul si ma inspira
Chiar atat de curiosi sunt oamenii sa te vada? Daca ai 1, 2 mii urmaritori nu inseamna ca esti vedeta, apropo.
Am dat 37 lei pe o cafea in Bucuresti inainte de pandemie, acum cred ca e 50 la cum au bubuit preturile
Nu am zis ca sunt vedeta, probabil nu socializezi deloc de ai impresia ca oamenii barfesc doar vedete. Oamenii sunt curiosi tot timpul ce fac altii din jurul lor, fosti colegi de scoala, munca
Social media de obicei e pentru prieteni, familie, daca nici lor nu le pasa ce faci e trist
De fapt asta e impresia ta, asta crezi tu, desi in realitate nimanui nu-i prea pasa de viata ta, dar in fine, daca asta e parerea mea eu ti-o respect, la urma urmei cine sunt eu sa judec
Daca prin absurd tu ai 2.800 de followeri pe Instagram, cati dintre aia iti sunt familie sau prieteni? Pe unii chiar ii doare in dos de social media si au social media doar ca sa aiba si sa nu fie dati afara din turma
Pai la finalul zilei nimanui nu-i pasa cu adevarat, ii pasa cat de-o barfa, dar pe mine ma scuteesc de discutii inutile
Ai raspunsuri prea bune iti dau funda desi nici nu stiu la ce ajuta
Imi dai instagramul tau atunci? Am niste chestii de verificat
Din 2008 de cănd a apărut Facebook, ul. Am fost in peste 150 de tări și-am zburat peste 100 de mii de km pe an.
La inceput postam foarte multe poze si clipuri pe unde mergem, pănă intr-o zi cănd am realizat că nu fac altceva decăt să editez poze si clipuri pentru niște oamenii pe care nici măcar nu-i cunosc personal.
Așa că in 2017 mi-a șters toate conturile de social media și-am rămas decăt cu un telefon gol, ca pe timpuri.
Viața mea s-a liniștit radical. Călătoresc la fel de mult dar nu mai fac nici o poză,
Din peste 600 de prieteni virtuali, Am doar trei preteni adevărați cu care vorbesc din cănd in cănd.
Cred că pe aceia din întrebarea ta, îi definește la perfect aceasta melodie:
https://youtu.be/F3up1GkthAI
Astia de "rang inalt" de pe platformele de socializare inainte abia aveau ce sa manance, multi erau vai si amar de ei... Si acum incearca sa se simta si ei acceptati si admirati in societate.
Eu nu urmaresc prostii de genul.
MrNuggets întreabă: