anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Omul fara un statut(necasatorit,fara munca) mai are si el cateva drepturi inca aplicabile in caz de ceva rau se abate asupra lui sau au devenit mai mult "condamnari" si sanctiuni din care vrea sau nu sa le indure? Omul acesta merita sa fie stigmatizat continuu din toate partile,atat social,familial si legal?(neangajabil din cauza tiparelor de angajare; in schimb primesc pe altii mai slabi ca el; n-are dreptul sa mai reclame unde are probleme caci altii il vor pune jos agresiv,etc.) De ce e privit ca un om rau doar pentru ca nu a atins aceste obiective ca restul? De ce nu exista beneficii exterioare care sa-l scoata din probleme? De ce tot se pune pret pe tipare care sunt depasite? Nu toti suntem la fel,nu toti gandim si reactionam la fel,nu avem acelasi grad de inteligenta si adaptare. Aceasta categorie e tratata permanent rau,dar politicienii si alti "raufacatori mascati" sau nemascati nu-s considerati "murdari" deloc, ei sunt impecabili permanent. Vi se pare normal?

23 răspunsuri:
| lpavel a răspuns:

Inca nu am auzit de la nimeni ca fiind necasatorit si fara un loc de munca legal (adica angajat cu carte de munca) sa nu aiba acelasi drepturi ca si unul casatorit!
Nu stiu ce te face sa crezi asta dar eu personal si inca foarte multi prieteni, cunoscuti de ai mei NU sunt casatoriti fie barbati sau femei si inca nu am auzit pe nimeni sa se planga ca n-ar avea acelasi drepturi ca altii. Ba dinpotriva astfel de persoane au intaietate pentru ca nu se leaga de familie, pot face ore suplimentare sau pot merge in delegatie foarte usor, nu e ca pentru cei cu familie...
Iar cine condamna persoanele necasatorite de fapt ii invidiaza ca ei sunt libertini, pot face ce vor in viata lor iar ei nu pot ca-s legate de familii. Totul pleaca de la frustrarea acelora care au familii... Nu zic ca nu ar fi bine sa ai familia ta dar oricum ar fi sunt parti bune dar si rele in ambele tabere numai ca cei singuri nu-i ataca niciodata pe cei cu familii. Se mai poate vorbi mult despre asta dar n-as termina dovezile pro si contra niciodata! deci eu zic ca fiecare sa fie multumit cu viata lui si sa nu puna la suflet gura lumii!

| Violleta2022 a răspuns:

Trebuie specificat clar daca cel fara munca este bolnav sau este santaos, fiindca este o diferenta enorma intre beneficiile acordate unuia care-i in incapacitatea de munca si ajutorul banesc oferit unuia care nu vrea sa-si ia de munca si gaseste subterfugii, ca sa nu munceasca, dar vrea aceleasi beneficii ca cel incapabil sa munceasca.

Aceste ajutoare si beneficii banesti se platesc din taxele celor care muncesc din greu si nu este normal sa le oferim trantorilor aceste beneficii.
Ma repet, am vorbit numai de cei sanatosi fizic si mental, care pot muncii dar nu vor, dar cer ajutor si beneficii de la stat, ca sa trandaveasca mai departe acasa, pe banii proveniti de la oamenii cinstiti care munceasc.

| Mosotti a răspuns (pentru Violleta2022):

Nu e frumos sa judecam, nu cunosti viata lui ca sa judeci. Eu banui ca nu stie sa faca mare lucru, altfel se putea angaja. Din moment ce zice "neangajabil", inseamna ca a vrut sa se angajeze.
Ajutoarele alea se dau pentru oamenii bolnavi in general considerati inapti de munca de catre comisia medicala si aia de handicap. Dar nu cred ca este cazul lui.

Sau e bolnav si nu ne zice de rusine, nu stim. Nu ai observat? "sa scoata oameni ca mine din probleme".
Si poate se simte stigmatizat cum multi oameni cu probleme sunt. Insa in cazul asta trebuia sa fie pensionat si sa ia si handicap adica 1800 lei lunar cum sunt eu, bine, eu is cu tulb bipolara, am avut internari din 2001, e altceva. Dar nu m-am pensionat de atunci ca, credeam ca-mi revin, m-am pensionat acum.
Ca eu is programator, nu aveam de ce sa nu lucrez la o adica. Na, 10 ani m-am luptat cu medicu sa scap incercand n tratamente, degeaba.
El..sa ne zica ce problema are mai bine.

Lenea e simptomul unei boli psihice, un sanatos nu poate fi lenes nici daca doreste, nu se simte bine asa. Trebuia sa stii asta (ai o varsta totusi).

Dar pe mine nu ma desconsidera nimeni, imi cunosc situatia, ma apreciaza ca om cum ma comport, ce am in cap.
Iti zic eu ca e bolnav, altfel nu are cum, 99, 9 % din cei sanatosi vor sa lucre.

| Mosotti a răspuns:

Daca te invarti in anturaj tampit, normal ca patesti asa ceva.
De ce, de ce, de ce, de tampiti ce-s oamenii, de aia.
Te pun jos ca le permiti, de aia.

De ce ar exista beneficii exterioare sa scoata din probleme oameni ca tine? Pe cine intereseaza? Nu am vrut noi liberalism? Doctrina lor e ca omu de rand nu conteaza.

Si politicienii sunt urati de cam toti, ca se stie ca trag de la oameni fara sa faca nimic, aia chiar au doar probleme de caracter.
Nu is deloc impecabili cum zici tu.
Cam 95 % din oameni ii desconsidera dar lor nu le pasa! Asta e diferenta intre tine si ei.
Ei ne ignora.

Uite, nici eu nu lucrez, nu am prietena, dar eu sunt bolnav la cap si sunt pensionat, dar nu ma pune nimeni la zid, ca eu nu ma invart printre nenorociti, iar cine a zis ceva, i-am ignorat cum fac politicienii. Cea mai urata e ignoranta stiind ca esti nevinovat tu. Bine..eu am surse de venit din alte parti, dar astia nu stiu, n-am zis, astia stiu ca nu lucrez si ca-s pensionat cu 1800 lei lunar, atat. Dar ma apreciaza pentru cum sunt eu, cum gandesc, cum ma port, ce am in cap.

Si tine cont ca un prieten de al meu are 7000 lei net salariu, altul 17000 ca e programator, si tot asa, deci puteau sa se p pe mine cu 1800 si cu capu si fara nici un rost.

Tu esti fraier, pui botu la astia. De ce, de ce? Ca iti pasa prea mult de ce zic ei.
Pe mine m-a durut in basketi de statut. Si nici n-as fi vrut, ca pentru statutu` ala, sa vin seara acasa mort de oboseala, sincer niet.

Nu uita ca-s oameni de f sus care organizeaza razboaie, criminali infecti, si aia isi desconsiderati dar le pasa? Nu.
Adica tu esti mai fraier ca, criminalii aia oribili? Aia merita desconsiderati, nu tu.

Cine nu ma place asa, sa se duca cu racheta pe luna, nu ma intereseaza.
De aia nici n-am zis ca am alte surse serioase de venit (chirii). Sa vad care-i om si care nu. Doar familia si ANAF stiu de asta, nici macar rudele.

| Mosotti a răspuns (pentru lpavel):

Nu, el se refera la altceva mai mult de desconsiderarea oamenilor, adica cum il vad oamenii care-l judeca dupa bani si statut, ca dupa aia cu casatoreala nu are treaba, nu zice cineva ceva neaparat.

Dar el se invarte printre jigodii, eu am stiut sa-mi aleg prietenii si anturajul, am explicat lui Violeta, daca vrei citeste acolo, sa nu repet si tie.

Se refera la dreptul de a fi considerat ca orice om de catre ceilalti.

Tot la Violeta am zis si de ce nu exista ajutor de la autoritati sa scoata oameni ca el din probleme.

| Violleta2022 a răspuns (pentru Mosotti):

La scoala, cand ni se da o problema de rezolvat, trebuie sa ne folosesti creierul ca sa judecam datele problemei in asa fel incat s-a o intelegem logic si sa-i gasim rezolvarea.
In viata este cam acelasi lucru, ti se da o problema de viata cu date sumare, furnizate de cineva, care uneori tine ascuns adevarul sau evita cu buna stiinta sa spuna totul, dar noi nu avem de unde stii cu certitudine, asa ca, judecam acea problema doar dupa datele furnizate si dupa cum ne taie capul, propunem o solutie.
Fiecare isi spune parerea aici, dar in final este decizia celui care a pus problema pe forum, sa ia raspunsul care-i place si care-i convine si sa-l aplice la el.

Cealalata categegorie, a omulului bolnav, care are scutire medicala si beneficii/gratuitati in urma unor inspectii medicale anuale, nu vorbim de aceasta categorie, care sunt cu adevarat bolnavi pentru ca userul nu a mentionat nicaieri ca acea persoana ar fi una bolnava.
Vorbim de trantori, de cei care vor beneficii fara sa munceasca si care considera ca li se cuvin, fiindca nu au chef sa se trezeasca dimineata, sau nu vor sa munceasca pe 2000 lei.
Situatia asta este deja des intalnita in tara, chiar si ici pe forum avem asemenea trantori care stau acasa, pe spinarea parintilor sau pe pensia bunicilor, fiind intretinuti de acestia.

| Violleta2022 a răspuns:

Vad ca mentionezi ceva de "condamnari" si sanctiuni care l-au stigmatizat... oare este un ex-puscarias, sau un om cu dosar penal, violent ori cu probleme mentale?

De ce spui ca nu este preferat la angajare, desi el crede ca-i mai "tare" decat sunt altii?

Detaliille furnizate aici sunt atat de vagi si ambigue, ca lasa loc la speculatii si fiecare intelege altceva, raspunzand gresit daca nu clarifici ce probleme are acea persoana si de ce a fost stigamtizata, sau ar putea fi stigmatizata.

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru Mosotti):

Cand ti se pune presiune o perioada de timp din partea apropiatilor si deja se simte ca un abuz pentru a obtine aceste obiective sau macar una din ele, ca "trebuie sa faci ceva","o sa ajungi vai de capul tau" iar sansele de refacere sunt aproape zero in ultimi ani si in prezent, din pricina unor sisteme prost gandite si depasite in anumite sectoare, facute in asa fel incat sa iesi mereu in pierdere, nu castigat, cu toate mijloacele disponibile si incercate de cateva ori, e destul de tragic(nu ca acum 30-40 de ani in urma, cand totul era extrem de dificil de indeplinit si obtinut). Mai ai sanse de a reconstrui pierderile in prezent, dar sunt sanse foarte putine si unele din ele riscante. Invatarea va fi tot mai grea iar sansele ca pana si refacerea asta sa nu-ti aduca o schimbare majora. Stai mereu cu grija ca nu cumva pana si aia singura solutie de criza sa nu te abandoneze si sa pierzi tot.

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru Violleta2022):

Nu e preferat la angajare din scuze continue precum "lipsa de experienta" sau ca "ar fi indicata efectuarea unor cursuri profesionale", el avand studii superioare si cateva luni experienta la un fost loc de munca. Nici cursul profesional nu-l scoate din problema, incercand sa caute pe baza cursurilor si e in continuare ignorat. In schimb, cei cu 8 clase sunt primiti, ei neavand macar un liceu sau un minim de experienta pe piata muncii?!
Alta piedica ar fi ca atunci cand are ceva de zis, sa se impuna cumva fata de cei din familie intr-o discutie sau conflict anume(nu cu violenta desigur), e amenintat ca va fi dat afara din casa si e perfect legal s-o faca. De ce condamnarea asta doar pentru ca are ceva de zis chiar daca n-are munca si nu e casatorit?
Exemplu de "Nu se ofera alte beneficii" : cursuri la pret rezonabil, majoritatea depasind 1000-2000 RON, cele gratis sunt doar pacaleli iar cele ieftine n-au fost conform asteptarilor si de unde 2000 RON+ pentru acel curs daca n-are de munca? De unde sa plateasca pentru un curs de calitate care sa-i asigure un alt job si mai de calitate mai tarziu?
Nici la munca de gunoier,casier sau lucrator comercial, ospatar, cele mai usor de obtinut,sa nu fie macar primit la interviu,cu CV-ul trimis?!
Nu e vorba de vreun puscarias,e vorba de un individ care cauta sa fie primit la munca,dar e ignorat. Mersul la interviu a devenit o raritate,dara-mi-te angajarea si lucrul pe perioada nedeterminata?
Unde nu se pricepe la un job anume,e de inteles, ca nu toti trebuie sa le stim pe toate dinainte dar ni se ofera sansa sa invatam din mers intr-un final, ceea ce a devenit mai mult o forma de optimism toxic(realitatea nu sta deloc asa, nepotismul si furtul sunt la putere).
Acum intelegi situatia? Daca nu, o sa mai argumentez pe parcurs.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Are, da. Are dreptul de a munci și a se căsătorii atâta timp cât e in putere și are cu cine.

| Mosotti a răspuns (pentru Violleta2022):

Ai dreptate 95 % in ce ai zis.
Tu ai realizat ce ai vrut ca ai avut bibilica sanatoasa, altfel aveai si tu probleme. O sa zici "pai am vrut sa fac ceva, am avut ambitie, am luptat", pai vrutul ala, ambitia, dorinta de lupta vin dintr-un creier sanatos, si din lipsa si de blocaje psihologice care dau niste dereglari de te doare capul.

Dar eu consider totusi ca trantoreala este tot semn de boala cumva, fie psihiatrica fie psihologica, chiar daca nu pare.
Pai eu stiu ca toti colegii mei de facultate desi parintii cam aveau bani (ca era fac privata si aveau masini din aia si din aia), chiar doreau sa se mute sa fie pe picioarele lor.

Nu vroiau beneficii fara sa faca ceva, nu se simteau bine asa!
Aici este problema, tocmai ca vrei sa nu faci nimic este problema.
Deci nu era vb ca parintii puteau sa-i tina f bine.
De aia am zis ca desi useru nu a zis ca are probleme, poate are.
Ca.tu vezi ca nu vrea sa faca, dar nu gandim "de ce nu vrea? De ce vrea mocangeala? De ce se simte bine asa?".

Eu cred ca astia nu au boli psihiatrice ca nu prea se incadreaza intr-una, au blocaje psihologice cumva, care si astea vin din copilarie din diverse cauze.
Ar fi si depresie cronica, dar asta inseamna ca nu vrea nici sa faca ceva placut. Acuma nu stiu cum e la el, ca depresia care ia dorinta, vointa, motivatia o ia la orice, nu te bucuri nici de realizari, nici de placeri, dar nu e depresia indeajuns de sus ca sa nu vrei sa mai traiesti, asa ca, ca sa traiesti aplatizat emotional, vrei resurse.

Daca nu, terapia este solutia, si va simti de la sine sa faca ceva chiar daca ar putea avea de sus ceva.
Deci chestia e mai complexa decat pare la suprafata.
Si aia (dar asta se stie) care nu vor sa se desprinda de parinti au blocaje psihologice.

| Mosotti a răspuns (pentru anonim_4396):

Pai explica mai bine ce probleme ai, ca nu ai zis mai nimic, spune de ce ai ajuns in situatia asta, de ce nu ai facut nimic, zici de probleme dar nu zici care, ce pierderi, de ce ai ajuns la pierderi?

Care solutie de criza mai ai?
Ca fara astea nu putem intelege situatia.

De ce aia mai slabi sunt angajati si tu care te consideri mai bun nu? Au intrat pe pile si tu nu ai pile, sau?
Somaju e sub 1 % parca, cam e de munca.
Ai probleme de sanatate?

De ce nu ai invatat la timp?
Sunt multe date pe care ar trebui sa le dai. Fara povestea ca lumea, nu intelegem nimic.
Ca pana la sistem, sa vedem ce probleme ai tu. Ca multi in acelasi sistem nu au probleme, adica 98 %.
Inseamna ca problema e la tine cumva.

anonim_4396

Sunt 446.600 de someri in acest moment. Problema este ca sistemul de recrutare e facut in asa fel incat sa nu ai sanse. Am auzit la stiri ca nu vor sa mai scoata concursuri de angajare(cele cu dosar si proba scrisa+practica) si cauta sa concedieze mai multi. In 2021, 500.000 de romani si-au dat demisia(intr-un an). Deci,cum explici asta? Se cauta sa ajungi cat mai repede pe strazi,sunt numai imbecili si imbecile pe posturi de lucru bine platite si n-au habar de nimic,sunt mai mult de decor(pilele). Cat despre blocaje psihologice,nu stiu la ce te referi. Ce a fost rau sa se spele,ce a fost bun si frumos sa ramana acolo iar ce va fi sa fie ales cu grija si pus in aplicare corect,fara a se mai pierde timpul. Exista solutii in mediul online foarte putine, doar ca mai am de lucru,nu se face totul peste noapte, ci treptat. Sunt sanse, doar ca riscurile sunt mari, spre deosebire de alte sanse standard. Prietenul meu a spus ca societatea este buba, jidanii care fura, noi toti suntem in minoritate. Eu spun din cele observate ca indiferent de cat de multe studii ai si vrei sa-ti faci un viitor, mereu se va gasi un nod in papura la angajare sau concediere cand esti angajat, sa te plateasca putin pe 9-10 ore de munca extenuante. Candva studiile te aduceau departe,iti asigura locul de munca,in zilele noastre sunt direct hartie igienica,le ai degeaba,numai sunt de actualitate. Alti ani de studii numai poti efectua, ca exista limite : timpul, energia si varsta. Asta clar nu poti contesta, e realitatea pura. Hai sa nu mai invinovatim victimele, putem face asta macar o data? Te gandesti ca poate intr-adevar chiar asa este si nu cum explici? Tiparele astea de argumente 99.99% le spun si atat. Restul de 1% sunt izolati sau argumentele acestea nu le au in minte. Mai mult ce sa spun, sansele de ati cladi un viitor sigur in zilele noastre sunt ca sansele de a castiga la loto de doua ori la rand.

anonim_4396

Era vorba despre mine. Am luat-o pe ocolite din motive diverse. Crezi ca oricine-si permite sa faca consultatii pe banda neasigurat medical fiind? Ai idee cati bani iti ia pentru o simpla consultatie, dara-mi-te analize sau mai mult, internari? De ce toti bagati solutia cu terapia? Cine v-a spalat pe creier in halul asta? 99% din populatia globului asta recomanda pentru orice rahat! Exista alternative si refuzati sa le spuneti,considerati ca sunteti inteligenti daca trimiteti la doctor pentru orice nimic. Cazurile urgente intr-adevar trebuie vazute de un doctor(ex: sufera de Alzheimer si prezinta un oarece pericol pentru el si ceilalti,e schizofrenic si face scandal aproape zilnic, numai stie pe ce lume e si cine, etc)-astea sunt de mers la doctor si spital. Pentru ceva care se poate rezolva si treptat fara consultatii sunt, dar nu vreti sa le spuneti, ca ar fi prea ridicol sau cica n-ar fi utile. Mai ganditi-va. Deci da, aceeasi mentalitate si pe 2023... N-am rezolvat nimic. O sa sterg din mintea mea tot ce nu mai lucreaza pentru mine si gata.

Eu doar am intrebat, nu am acuzat, chiar i-am zis Violetei ca nu a facut bine ca a acuzat.

Azi in autobuz am auzit ca romanii sunt nemultumiti de orele de lucru suplimentare si de salariile mai mici, deci cam ai dreptate.

Ce pregatire ai?

Eu mi-am platit singur asig medicala, era 150 lei lunar pe 2023, bine, am avut de unde plati, ca nici eu nu muncesc cum am zis.
Dar acum nu mai platesc nimic ca am certif de handicap.

Eu am dat o parere, nu am zis ca sigur asa este aia cu psihologia, ca am avut aici asa.
Psihologu nu e doctor, dar daca nu ai probleme, este okey.
Parintii te sustin financiar? Ca daca da, ai rabdare totusi, nu te mai grabi asa cu angajatul, stai cuminte, cauti si pana la urma poate gasesti.
Ca nici asa sa lucri pe nimic nu e okey, si sa mai faci si ore suplimentare sa nu mai ai viata.

Daca e sa ne luam dupa cati someri zici ca sunt, inseamna ca e mult mai mult decat procentul mintit de ei ca e f mic.
Deci au mintit.

Trebuia sa zici de la inceput toate astea, si imi era mai clar totul.

| nicolaedragos4843 a răspuns (pentru Mosotti):

Dar cum se face ca eu iau anxiar cu 7 ore inainte sa ma culc si a avut efect si pe timp de noapte? adica inainte ma mai trezeam acum am dormit foarte bine, e un lucru foarte bun, dar cum de la mine are efect asa de lung?

anonim_4396

Nu mai sunt de actualitate studiile, cursul profesional aceeasi poveste cu lipsa experientei, avand certificat, la alte posturi de lucru pun limita de varsta deja(pana in 25 de ani) ceea ce automat mi se inchid si mai multe usi decat erau inchise pana acum. Da,varsta pe care o am nu mai ofera oportunitati,ofera usi inchise mai mult. Asta e,ma orientez catre artistic si/sau OnlyFans(posibil,cu toate ca e extrem de riscant,chiar daca arat bine). Artistic am experienta. Si daca nici acolo n-as avea la o adica de angajare pe acest domeniu,nu e panica, exista internet(cu toate ca nu m-a ajutat de cand il folosesc,in mare parte m-a dezamagit, a furat sperante,nu gasesc mai de nici unele care vreau, am nevoie sau im place, oricat de mult as cauta, am suferit mult pe partea asta asadar internetul il tratez altfel acum), exista plata online, recomandari de la apropiati in de-ale site-urilor...

Inseamna ca daca nu ai facut ceva pana la 25 de ani, ai avut o meserie care nu prea are cautare cred.
Poate faci un videochat daca arati bine, de ce nu? Cel putin deocamdata, faci ceva bani daca se gaseste si pentru tine, sunt barbati care faci asta.

anonim_4396

Mai nou vizitatorii cauta metode de acces la continut fara sa plateasca continutul creatorului deci nu stiu ce sa zic daca se va merita. Pot face continut frumos si fara echipamente ultraprofesionale. E nevoie si de avocat care sa penalizeze pe cei care s-ar folosi de pozele mele in scopuri rele...N-am sanii cat capul si fundul cat televizorul, am o forma subtire atletica, costumatii si altele, care sigur ar aduce mult succes financiar doar ca am o problema cu algoritmul : imi ascunde vizibilitatea.

Pai stiam ca cine face videochat castiga, cam toti! Nu e chiar asa, poti sa incerci si vezi macar ce si cum.
Ptr ca, clientii vor si contact privat cu tine acolo pe net sa le faci nu stiu ce fantezii cumva.
Ca asa daca se uitau la general si atata, se desfiinta videochatul ca nu mai mergea.
Nu trebuie sa ai sanii cat capul si fundu cat TV-ul, sunt femei de orice fel, barbatii prefera diverse tipuri de femei.

Sunt si aia care se uita asa aiurea, dar nu cont aia.
Te angajeaza ala care are afacerea si vezi cum iese.

Nu am zis ca asta este ceva stabil si de viitor, dar pe moment te-ar ajuta.
Si sa ti se rupa de ce zic altii, tu iti vezi de treaba ta, ca nu iti dau ei sanse la angajare si bani la o adica.
E o meserie legala, se plateste impozit, e okey, muncesti, nu furi, ca e si asta o munca de fapt.

Astia care condamna asta is incuiati la minte.
Eu daca as avea o gagica care face asta nu m-ar deranja, ca doar nu se culca cu aia.
Meseria e meserie, restul e restul.

Sau sa-ti dea altii sanse de angajare atunci! Sa-i vad.
Mie prin 2010-2012 mi s-a propus asta ca aratam bine ca faceam sala, dar fiind anxios am refuzat, dar faceam asta clar la 33 de ani, n-as fi avut treaba.

Deci ramane sa te gandesti ce doresti sa faci, tu alegi.

anonim_4396

De acord cu tine. Ar mai fi inca o problema : cardul. Nu am. Si daca e sa-mi creez unul, ce spun la banca cand cer sa deschid contul? Pentru prestari de servicii OnlyFans? E cam dubios.

Nu te intreaba nimeni de ce faci contul, zici ca vrei card sa cumperi cu el oriunde, dar nu te intreaba.
Si daca ai zice prin absurd ca prestari servcii din alea, e ceva legal, nu e dubios, nu e ceva ilegal.

Întrebări similare