| FreddieM a întrebat:

Opinii despre diaspora romaneasca? Si-au abandonat tara? Au decis corect? Voi cum ati face daca ar trebui sa luati asa o decizie?

11 răspunsuri:
suntserios
| suntserios a răspuns:

Fiecare isi ia propriile decizii si traieste cu ele. Nu vad de ce mi as da eu cu parerea despre unde locuieste si munceste X sau Y.

| FreddieM explică (pentru suntserios):

Explic mai bine sensul intrebarii. Ce ai face daca ai fi pus in fata situatiei sa alegi sa pleci din tara, (sa zicem ca apare o oportunitate) evident pentru imbunatatirea calitatii vietii tale. Sper ca e clar acum.

suntserios
| suntserios a răspuns (pentru FreddieM):

As pleca. Am si fost plecat. Acum sunt inapoi iar. Iar cineva care traieste aici cu minimul pe economie sigur ar pleca si nu s ar mai intoarce daca ar avea posibilitatea. De aia sunt 5 milioane de romani plecati.

| FreddieM explică (pentru suntserios):

Mersi pentru raspuns.

| Celcestietot a răspuns:

Nu este corect. In loc sa vina in tara cu toții și să facă o schimbare în bine prin diferite mijloace și să rămână definitiv ei au ales să plece. Nici nu mi se pare corect că au dreptul la vot atâta timp cât nu sunt în tara. Cum poți tu vota ceva ce nu este al tău? De ce te implici dacă tu nu trăiești cu noi? Fug de responsabilitate și se întorc când le este mai bine, nu îndura cu noi tot și cum am spus, nu vin toți ca să schimbe ceva in bine. Spun de majoritatea. Ori ești cu noi până la capăt, ori împotriva noastră.

| mentholinks a răspuns (pentru Celcestietot):

Habar nu ai câte milioane de români supraviețuiesc în tara doar fiindcă sunt susținuți financiar de rudele plecate la munca în străinătate, în special bătrâni și copiii. Normal ca tu dacă ești prost stai și înduri. Și nu mai zi de voi, care voi? Tu nu vezi ca și pe internet va disprețuiți unul pe altul? Ma îndoiesc ca ai măcar un prieten cu care sa pleci la război dacă mâine se da alarma. De curiozitate, tu măcar ai fost la protest pe 10 August?

| Celcestietot a răspuns (pentru mentholinks):

Aha, deci eu sunt prost? Ști la ce m-am referit prin voi, nu te mai face că nu ști. Te îndoiești cât vrei că am prieteni, că îți spun, că nu, tot cu numărul ăla rămân, deci nu vad de ce te interesează de mine. Nu mă întreba pe mine daca am fost la protest, întreabă-te pe tine dacă ai fost. Ești unul dintre aia plecați sigur și te-ai simțit ofensat, săraaacul de tine. Pun pariu că ai plecat ca lașul din țară laughing!

Eu m-am referit cand ai zis "de ce te implici daca tu nu traiesti cu noi?" si "nu indura cu noi". Nu la noi din diaspora ci la voi care traiti in tara m-am referit. Dar ma rog, e grea tare logica pentru unii.

Tot tu nu ai înțeles. Îți dai seama că la noi cei din țară m-am referit. Doar nu spuneam și Romania că era de la sine înțeles. Nu ai crezut bine. Nu îți mai adresa cuvinte de jignire singur...

Pfff, man eu am inteles tot ce ai zis si la cine te-ai referit. Tu nu stii jargonul sau argoul sau cum naiba se cheama. Cand am zis "Si nu mai zi de voi, care voi?" este o constructie retorica nu ca nu am inteles la cine te-ai referit ci ca tu te-ai exprimat cu "noi" ca si cum voi a-ti fi ceva, sau a-ti avea vreo putere ori voi, "noi" in cazul tau nu exista pentru ca sunteti toti dezbinati, se vede de pe luna asta.

Bine ca esti tu unit cu aia de la tine din tara tradatorule... ai fugit ca lasul si acum te iei si de noi. Plina este istoria de oameni ca tine...