Mai sunt si altele, numai ca la tine, atitudinea predominanta e de a ucide din fasa orice tentativa de conversatie.
Mai exista posibilitatea in care tu sa nu-l primesti. Daca nu-l cunosti, e ok, se aplica pentru data viitoare.
Crezi, ai discutat tu cu mine sa stii ca asa e? Nu, imi plac conversatiile, chiar foarte mult. Nu imi plac discutiile goale, vorbele aruncate de dragul de a vorbi. E o diferenta.
Si ce facem noi aici tot vorbe goale se numesc.Nu prea cred ca o sa-ti foloseasca la ceva.Bine, poate doar sa-ti promovezi blogul.Singurul lucru aflat de pe blogul tau, e ca am avut dreptate cand nu le-am urat nimic astora care stranuta, tusesc, se ineaca bla.Ca tot ma trimiteau unii sa citesc dresajul bunelor maniere.
O discutie pe care o provoc nu inseama ca trebuie sa-mi foloseasca neaparat mie la ceva. E bine, avand in vedere ca am doar doua articole pe blogul ala, daca unul ti-a fost de folos inseamna procentaj de 50%.
Cam antisocială atitudinea articolului. Multe lucruri se spun din politețe, e un cod social deja stabilit, nu sunt lucruri „știute doar de ei". De exemplu, ce ți se pare așa deranjant în „oh, dar nu trebuia să te deranjezi să îmi cumperi ceva"?
Pe lângă faptul că e antisocială, mai e și robotică. Atunci când vorbeai de descălțat, ei bine, nu ai realizat că există oameni și mai puțin deciși, dar, mai ales, că nu suntem la un examen să facem totul „corect". Iar dacă discuțiile ți se par penibile sau neinteresante, încearcă să îți spui mai subtiluț părerea precum „Morții cu morții și viii cu viii, să se odihnească în pace și să îi lăsăm și noi, am venit să ne simțim bine, hai mai bine să vorbim despre ceva mai plăcut, să nu ne întristăm". Aa, sau nu comentezi și faci altceva în timpul ăla.
În ceea ce privește bătrânii, sunt bătrâni și, cum ai specificat și tu, nu au același acces la informații ca noi. Și ce e rau dacă fac un compliment copilului? Și tu poți fi impresionat când cineva face un truc simplu de dans în momentul în care nu ai tangențe cu dansul.
Concluziile mele: 1. Oamenii sunt diferiți, respectă chestia asta și accept-o sau nu mai primi pe nimeni abia cunoscut la tine acasă.
2. Nu dă bine să fii antisocial și „100% rigid în eficiență", cum spuneam, oamenii sunt diferiți și nicidecum perfecți.
3. Dacă cineva te complimentează, ia-o ca atare, o face pentru că are maniere, e ca un automatism.
Eu zic sa mai citesti inca o data articolul, poate de data asta il si intelegi. Era vorba de exagerarile oamenilor despre asta era vorba.
Daca tot te-ai chinuit sa scrii atat, n-ar fi trebuit sa accepti parerea mea conform punctelor 1 si 2 scrise de tine? Zic si eu. Faci exact ce ma acuzi pe mine ca am facut: pus la zid, cu pretentia ca tu esti mai subtila.
Am înțeles din prima ce vrei să spui, și, da, îmi mențin părerea. Nu sunt niște exagerări care merită criticate, în opinia mea umilă.
Și nu e vorba că nu îți accept părerea, o respect, dar nu sunt de acord cu ea și am argumentat de ce. Așa cum nici tu nu ești de acord cu obiceiurile respective și ai explicat motivele.
Daca erai cu mine la momentul respectiv, poate aveai alta opinie ce sa zic. Nu te cunosc, dar sunt sigur ca ai cel putin 2-3 chestii care te enerveaza maxim si foarte usor.
In alta ordine de idei, articolul este scris la maxim 10 min dupa ce a plecat persoana respectiva, cand clocoteam efectiv de nervi. Ma mir doar ca am scris mai urat de atat, nu stiu cum am reusit sa ma abtin.
Nustiucesanune întreabă: