S-a făcut așa ceva și la noi, ba chiar am participat ca voluntar pentru că sunt nevăzător din naștere. În principal pot să confirm unele lucruri, lumea era destul de confuză, și a trebuit să explicăm de mai multe ori unde se află farfuriile, tacâmurile, etc, dar totul a decurs perfect și oamenii au rămas impresionați. Desigur, experiența mea e foarte diferită de a celor care văd pentru simplul fapt că aceasta este realitatea în care trăiesc și mi se pare normal să aranjez și să servesc masa pe întuneric, că doar o fac în fiecare zi.
Pentru cineva care vede e normal să fie impresionat, să aprecieze faptul că are doi ochi care funcționează perfect și care îi transmit în fiecare secundă un flux de informație pe care nici măcar nu mi-l pot imagina, însă pentru mine lumina, culorile, nu sunt decât niște concepte abstracte, așa că astfel de afirmații nu au același impact asupra mea.
Sunt de acord cu concluziile de la sfarsitul povestirii daca te nasti sanatos nu ai nici un motiv sa fii nefericit, chiar daca soarta ti-e potrivnica ai toate mijloacele la indemina sa-ti schimbi soarta-deoarece-daca esti sanatos poti munci, daca poti munci poti cistiga bani, daca poti cistiga bani poti deveni independent, iar a fi independent inseamna a fi liber.
Şi ce poate fi mai de preţ decât libertatea... Să ne bucurăm că o avem.
Folosesc un cititor de ecran care, cu ajutorul unei voci sintetice, îmi transmite informația prezentă pe ecran. Dacă ești curios poți să-l încerci: https://www.nvaccess.org/download/