Eu am început să fiu în situația asta în clasa a 10-a ( pe atunci a 11-a era ultima clasă), când corectam cartea de chimie de liceu.
Profesorul de chimie m-a felicitat dar mi-a spus așa.
Vei face facultate, vei avea multe cursuri. Ca să poți termina facultatea, să nu te încurci, blochezi în amănunte.
Un scriitor celebru R.M. Pirsig, în cartea autobiografică - Zen sau arta întreținerii motocicletei - povestește că din același motiv el nu a putut termina facultatea de chimie.
Eu după terminarea facultății nu am reușit să fac un doctorat din același motiv
=====
Deja pun la indoiala daca eu personal am capacitatea mentala sa invat ceva.
=====
Să nu gândești așa, defectul dtale este din supradotare, ai capacitate intelectuală prea mare.
=====
Profesorii, daca vin la cursuri, fac niste exercitii cu noi precum ar face cu niste copii mici. Ori ne trateaza ca pe niste infantili, ori turuie in termeni care nu i-am auzit vreodata citind de pe o foaie fara sa ofere timp sa procesare.
=====
Așa este dar aceia. și din păcate aproape toți nu sunt profesori adevărați ci tolcere de Heidelberg, de turnat știința în capul studenților papagali.
Citește referitor la asta și nuvela mea.
https://dosarelexsikix.blogspot.com/......olcer.html
Așa că, acum ești în invățământul superior românesc (nici în altă parte situația nu e mai brează) în care studentul întră papagal și iese sticlete de copypaste.
Ce să faci ca să scapi și să termini?
În fiecare lecție și temă există ( cel puțin eu sper din tot sufletul asta) o idee majoră și un schelet de argumentație ( din nou, speranță aproape deșartă). Caută-le pe astea două, sau aranjează rapid dta materialul, cât de cât, să fie comestibil. Te strădui așa. să iei o notă de trecere.
Dacă ești la o facultate tehnică, dacă îți place matematică, te ajut să iei premiul Nobel, pe gratis.
Multumesc, chiar m-ai facut sa ma simt inteleasa. Mai ales prin nuvela. Pe mine m-a dezamagit cumplit cum functioneaza lucrurile. Un vesnic taca- taca- taca care se transmite. Zici ca suntem educati sa fim un soi de scribi mediocrii. Sunt la psihologie, dezavantajul e ca in fiecare carte dai de contraziceri si puncte de vedere diferite. O sa incerc, de fapt nu o sa incerc, ci o sa fac ceea ce mi-ai recomandat. Poate faptul ca organizez informatia o sa-mi ofere satisfactie si pentru lamuriri o sa caut materiale in engleza, ei tind sa fie mai concisi, iar faptul ca utilizez mai multe surse (scrise, vizuale si auditive) e posibil sa ma ajute sa fac legaturi mai bine inchegate. In principiu trebuie sa lucrez foarte mult la emotiile ce ma napadesc. Ma ia asa o dezbadejde care ma paralizeaza si imi vine sa renunt. Ma ajuta cand nu ma simt singura in ecuatie. Cand mai am indoieli o sa mai citesc nuvela ta.
Te trec pe lista mea neagră (așa-i zic eu) și mai vorbim.
Când termini facultatea, că am ceva penrtru tine pus de o parte?
anonim_4396 întreabă:
Emilia19 întreabă: