| BucurCristina a întrebat:

Pro sau contra uniri cu Moldova?
Aduceti argumente pro sau argumente contra.
Voi credeti ca ar fi mai bine?

9 răspunsuri:
suntserios
| suntserios a răspuns:

Nu vad absolut niciun beneficiu adus de o eventuala unire pentru Romania. Trecutul e trecut, de aia se numeste istorie.

Romania a avut un parcurs greu sa ajunga in UE si sa aduca economia intr-o stadiu de plutire cat de cat.

O Moldova atasata Romaniei nu ar aduce decat coruptie in plus, saracie in plus, granite mai slabe, niciun plus cultural sau turistic. Si asa partea de Est a Romanie e ceva mai saraca zona din UE, nu e nevoie sa o facem si mai saraca.

iar la urme urmei, singurii cetateni moldoveni care doresc unirea sunt cei care vor un pasaport european pe gratis si cam atat.

| RAY a răspuns:

Neutru,nu ma intereseaza de Romania sau de moldova, ca m-am nascut aici a fost un ghinion sa spun asa, care il prelungesc de 27 de ani si 11 luni si 5 zile si 14 ore si 35 de minute, uitate la unirea germaniei de est cu vestul, multi ani o marca din vest valora cat doua in est, practic o mie de marci era 500 in vest =acelasi preturi,salari mai mici, plus faptul ca sa daramat toata industria in estul germaniei si sa inlocuit cu cea din vest =mai mult ca consum ca si azi multi sunt saraci in partea aia, poti cauta daca stii deutsche armut in deutschland sa vezi ca sunt famili care merg la cantina, si azi e o diferenta mare intre est -vest, si azi multe partide gen stanga exista datorita estului, imagineazati cum e pentru Romania daca pentru Germania care vorba aia Germania de est era bogata si cea vest si tot nu au ajuns la acelasi prag economic, sa fim seriosi

| 393Dan a răspuns:

Tot ce-mi vine in minte e România Mare. Pe parcursul a 2000 de ani tot o dadeam inainte si inapoi. Mai intai cu romanii, pe urma cu turcii, ungurii si rusii, insa in sfarsit tot timpul o scoateam la capat si ne uneam. Asa ca eu inca mai sper ca intr-o buna zi basarabia se va uni inapoi.

| BucurCristina explică (pentru RAY):

Nu a fost chiar un ghinion ca te-ai nascut in Romania, daca te nasteai de exemplu in Anglia erai cu totul alta persoana pentru ca aveai alta copilarie, alte gusturi, pe scurt alta viata mai buna sau mai rea.
Alegerile si trecutul te definesc.
Trebuie sa le accepti fie ca vrei fie ca nu.
Si Romania nu e o tara atat de proasta, doar cei de la conducere sunt.De exemplu toti ne cred hotii pentru ca aratam toata ziua la televizor cum aresteaza hotii si alte furturi.Dar in Italia se fura mult mai mult ca in Romania, dar ei o ascund.

| RAY a răspuns (pentru BucurCristina):

Latini se cam aseamana intre ei

Răspuns utilizator avertizat
| AC4S4 a răspuns:

Contra. Regiunile intracarpatice (Transilvania) au o situatie economica cat de cat decenta si se imbunatateste. In Sud si in Moldova situatia sta ceva mai prost, in Republica Moldova si mai prost. Nu ne-ar ajuta cu nimic, ar fi mai rau.

| OldSoul a răspuns:

Pro!
Sunt fete frumoase in Moldova.

| Bacemi a răspuns (pentru suntserios):

Cam așa văd și eu treaba asta. Nu văd sensul lacrimogenismelor. E târziu pentru așa ceva.