Omul atata timp cat nu face o infractiune e ok, pedofili simt atractie involuntara adica nu ei doresc asa ceva, desi a fi pedofil nu inseamna ca trebuie sa fi pedepsit si ceea ce urmeaza sa faci, parerea mea castrarea ar fi un lucru foarte bun de aplicat pe ei lear scapa de atractia asta si gata
In loc sa-i bage in puscarie,, ii incurajeaza subtil... Germania a inceput sa dezamageasca pe unele compartimente.
Inchisorile sunt supra popolate amice . Nu mai are pe unde sa ii bage
Cele din Romania sunt goale,, oricand merge un transfer, nu intra politicienii aici,, dar mai bine ar intra distrusii astia.
Nu mai stiu unde citisem ca cei care violeaza erau castrati si pedofilii direct pe scaunelul elctric. Eu cred ca asa era mai bine dar din pacate multe tari nu au pedeapsa cu moartea. Prosti de prosti.
Lumea din ziua de azi e mai toleranta si iarta multe,, dar din pacate iarta toate nenorocirile si lucrurile aproape nesemnificative sunt pedepsite mai aspru. Prin tarile musulmane li se taia mana hotilor, si tot acolo era pedeapsa cu moartea( cumva sunt de acord,, pentru criminalii in serie si toti psihopatii). Multi oameni aleg din diferite viciuri sa ajunge dupa gratii, nu pot sa inteleg de unde atata prostie ce zace in capul lor, pentru ce sa-ti risti libertatea?
"Man nu e chiar granita asa mica, ce naiba tu violezi toate fetele care le placi avem ratiune de a gandi, frici, rusine etc " Nu, dar daca el sau alt barbat are mult chef de sex, gaseste el una sa faca asa ceva, fie prost1tuata sau alea din club dar la un pedofil nu merge asta.
Uite eu n-am violat nici o fata inca si am 27 de ani si e orasul plin de fete frumoase si nici nu as face asa ceva, ca uni fac e treaba lor, cred ca multi pedofili poate nici nu sunt si o fac din alte motive sau boli mentale cine stie, ai dreptate pedofilul nu se poate descarca sa spun asa atunci solutia e castrarea iar dorinta dispare simplu
Una foarte bună. Probabil prin asta și numărul agresiunilor va scădea. Nu pedofilia în sine este o infracțiune ci agresiunea. Un pedofil este predispus la așa ceva într-o oarecare măsură, deci ar fi un câștig în ambele părți(că tot vorbeam de pedofili în răspunsurile mele anterioare).
"Și ție îți plac femeile dar asta nu înseamnă că devii violator".
Sigur că nu. Dar dacă ai bmv și o tipă se urcă la tine în mașină o să faci sex cu ea.
Te-ai prins de metafore, nu?
Și da, exact. Pedofilia e doar o boală, merită primiți în societate cu brațele intinse.
Au fost mulți criminali în serie care ucideau pentru că nu se puteau abține. E doar o boală, de ce să intre la închisoare? Hai să-i strângem pe toti undeva și să-i ajutăm.
Poate strecurăm și niște oameni și copii, să vedem dacă mușcă.
Pe criteriul asta desfiintam puscariile si il lasam pe criminal in pace pentru ca nu e vina lui, e doar o gandire a lui ce vrea s-o puna in practica. Se ajunge prea de tot,, copile agresate de psihopati care ajung pana la urma o victima sigura. Nu pot sa tolerez asa ceva, tin cu dreptatea si nu as putea sa le tin partea astora niciodata
Nu toți pedofilii sunt bolnavi. E mai mult o deviație. Unul care nu se poate abține și face o asemenea infracțiune e bolnav însă un om are stăpânire de sine că asta ne deosebește de animale. Una e să îți placă ceva și alta e că dacă îți place pentru a ajunge acolo ești în stare să distrugi o viață.
Iar cu femeile dacă nu ai bmw? Înseamnă că o violezi?
Gandeste-te că esti pedofil. Stai in parc, vezi un copil. Te duci la el, îl întrebi cum e la scoala, ii zambesti, ii dai o acadea. A doua zi la fel, a 3-a zi la fel. Iar după un timp, ținând cont că boala ta se bazează pe atracția sexuală față de copii, n-o să mai reziști și o să-i dai ultima acadea.
Asta nu fac nici cu femeile. Cu femeile cum noi(unii dintre noi) putem să ne abținem cam asta e și cu pedofilii. Una e să te uiți după o femeie că îți place și alta e să nu te poți abține și să o agresezi. Dacă am lua-o pe logica asta nicio femeie nu ar scăpa neviolată Eh mai sunt genul Serenei Williams, dar fac abstracție de asta.
Man asta nu ei au hotarat asta pur simplu asa s-au nascut,exista si uni care simt atractie fata de animale,cadavre asta e natura umana una diversa pe care o vrem ascunsa, asa suntem noi oamenii, nu eu am ales sa fiu atras de fete asta e ceva involuntar, asa cum tu esti atras de una frumoasa asa sunt si ei atrasi de fetite si de baieti, stiu ca e imoral asa ceva, acei copii sunt niste ingreasi si cei care fac asa ceva trebuie omorati, eu leas arde cu smoala si cu acid sulfiric sau cum era pe timpul lui ceasca sare si apa pe carnea lor sa simta durere, eu nu sunt pro pedofili sa nu intelegi asta, dar daca x nu a comis nimic e ca un om normal dar castrarea ar rezolva totul
Ei sunt constienti totusi de ceea ce fac,, sunt mafii care se ocupa cu sexualitate infantila unde intra si violuri, vrei sa-mi zici ca aia fac involuntar asta? Bagati in soda caustica si rezolvi orice,, eficienta maxima!
Nu mai compara normalitatea cu anormalitatea,, niciodata sa nu faci asta, nu este impus de nicio societate, este impusa de natura aceasta normalitate. Atata timp cat de-a lungul istoriei umanitatii, pedofilia n-a fost niciodata majoritara, nu va fi nicidoata considerata o normalitate si nici n-o sa fie. La puscarie cu astia. Cum ar fi Ray sa afli ca vecinul de alaturi e pedofil si tu sa ai un copil si sa-l stii in preajma lui cu pretextul ca are grija de copil nu ti-ar sta inima? O secunda daca lasi copilul nesupravegheat, ti l-a 'furat' pedofilul.
Să o luăm altfel. Putem identifica pedofilii? Adevărul e că nu prea putem identifica pedofilii înainte să comită o infracțiune. Dacă nu putem cum ai vrea să îi trimitem în pădure? Ei vor fi trimiși la închisoare dacă vor comite o infracțiune, ca orice om, nu înainte. Acești pedofili sunt conștienți de preferințele lor. Dacă au moralitate vor încerca să caute ajutor specializat. Ce o să facem atunci, o să îi trimitem direct la pușcărie? Păi acest gest ar mai încuraja ceilalți pedofili să caute ajutor specializat? Dacă nu îl mai caută sunt mai predispuși să comită infracțiuni. Acești oameni care vor să trăiască normal vor căuta ajutor și vor profita de unele proiecte ca acestea. Oamenii din cauza asta trebuie ajutați că altfel niciun pedofil nu s-ar mai exterioriza din pricina asta până la proba contrarie, infracțiunea. Și de asta sunt absolut pro acelui program.
Anormalitatea nu inseamna ceva neaparat rau. Anormal este orice om care iese din normal. Fie pentru preferintele sexuale, fie pentru preferintele muzicale, fie pentru preferintele stilistice. Asta inseamna ca oamenii care asculta rock trebuie sa fie bagati in inchisoare pentru ca difera de normalitate? Pentru ca poarta haine negre constant? Caci majoritatea nu asculta rock, la fel cum majoritatea nu adopta stilul lor vestimentar. Cum pui diferenta intre ce anormalitate este acceptabila si ce anormalitate nu este acceptabila? Cine face aceasta diferenta? Cine ofera conotatii negative si pozitive? Societatea.
"Pedofilia" a fost acceptata la un moment dat in Grecia si Roma antica. Atunci unchii, parintii isi invatau nepotii adolescenti sa se pregateasca sa devina soti si sa zicem ca acestia aveau 14, 15. Actul sexual intre barbatii de 50 de ani si adolescenti era consensual pentru ca societatea il considera normal, deci in perioada respectiva a face sex cu un copil nu era considerat ceva rau.
Mai tarziu, ajungem in Epoca Medivala. In perioada respectiva fetele de 12 ani erau maritate cu barbati de 40 de ani. Sexul dintre astfel de persoane, era in mare parte consensual pentru ca societatea considera actele sexuale de genul asta, o chestie in regula.
Evident, poate nu toti barbatii de 40 de ani erau pedofili, insa actul sexual in sine, era acceptat de societate, incurajand si acceptand, evident barbatii care chiar erau pedofili in adevartul sens al cuvantului.
Deci dupa cum vezi, forme de pedofilie au existat si vor exista mereu. Apoi astfel de acte sexuale in perioada respectiva erau considerate perfect normale, in timp ce astazi sunt considerate imorale. Ceea ce demonstreaza faptul ca acest concept de pedofilie si conotatia pe care o primeste, fie ea negativa sau pozitiva, fluctueaza. Avand in vedere ca perspectiva asupra sexului dintre persoane de varste atat de diferite este atat de instabila, ce te face pe tine convins ca intr-adevar asta este argumentul superm si ca pedofilia este rea si merita sa sacrifici o viata de om? Maine, poimaine ne trezim iar ca mariajele dintre copile de 12 ani si barbati de 40 de ani sunt permise. Sau mai bine, daca ai fi trait in perioadele respective, cel mai probabil nu ai mai fi fost atat de dezgustat de atractia si sexul dintre o persoana de 12 ani si un barbat de 50.
Trecand peste semantica si peste instabilitatea conceptelor de "bine" si "rau", dar tinandu-le in minte, ma intorc putin asupra faptului ca societatea nu poate sa pedepseasca omul pentru devianta lui fata de normalitate, pentru ca asa cum am spus mai sus, unde te-ai opri? Care devianta este rea si care este buna? Te-ai opri dupa devianta lui sexuala, muzicala, vestimentara? Ce face diferenta dintre ele? Nu poti sa pedepsesti un om pentru preferintele deviante, insa il poti pedepsi pentru actele deviante. De aceea, pedeapsa vine in momentul in care individul respectiv aduce un prejudiciu si anume cand agreseaza un copil. Iar aici este diferenta dintre pedofil si agresor.
Atat Roma si Grecia antica sunt destul de controversate,nu au rost exemplele,ei incurajau multe,ma rog.
In muzica nu ai ce sa pui aici, fiecare asculta ce vrea,, se imbraca conform stilului muzical, etc. Nu are rost sa bagi arta in discutie. Sunt multi pedofili undercover dar asta nu inseamna ca ar rata ocazia sa-si faca damblaua. La cum evolueaza lucrurile, chiar nu m-as mira sa nu se legalizeze relatiile dintre pedofili si copilasi, sau dintre zoofili si bietele animale. Trebuie sa fii mai bolnav decat pedofilii ca sa poti legaliza cancerul de mai sus. Si cu ce i-ar ajuta psihologii daca lor le fuge mintea dupa copii?
Like a iepuroaică.(deși ai specificat "cum s-a spus mai sus" nu că eu am spus-o) Să știi că eu sunt omul mai la obiect, mi-e cam lene să intru în detalii și să scriu atât dar uneori și detaliile sunt importante. Oarecum apreciez și asta. Nu vă puneți cu iepuroaica!
Oamenii ar trebui să aibă moralitate, nu contest, dar să fie o moralitate care are și o implicare rațională. Noi dacă pedepsim un om fără să vrea să facă nimic doar pentru că este diferit, mai suntem noi morali? Dar raționali? Poate pentru perspectivele noastre limitate da, dar pentru perspective mai largi nu. Aș dori să aibă un vis acești oameni(dacă ar fi posibil), cum se îndrăgostesc de un copil și cum după li se vor aplica toate pedepsele pe care le enumeră fără să facă nimic rău și fără să aibă intenții rele. Ar fi o lecție și poate s-ar trezi cu alte gânduri.
Lăsând moralitatea obiectivă la o parte, putem să privim lucrurile strict rațional și de asemenea ajungem la aceleași concluzii.
De ce muzica nu se pune sau arta? Si de ce nu le poti compara cu preferintele sexuale? Poate eu consider ca cine asculta death metal are probleme de comportament, ca sunt satanisti si ca prezinta un potential pericol pentru societate pentru ca se bucura de unele versuri violente. Sau poate consider ca cine se bucura de arta groteasca, reprezinta un pericol pentru societate pentru ca prin arta groteasca isi satisface niste anumite nevoi morbide de a privi cadavre artificiale descompuse. De ce astfel de preferinte nu se pot compara cu preferintele sexuale? Care este criteriul dupa care le diferentiezi tu, de spui ca nu intra in aceeasi discutie? Dupa ce criteriu pui tu oamenii care asculta death metal si se bucura de arta groteasca in oala cu oameni inofensivi si oamenii care sunt atrasi de copii in oala cu oameni periculosi? Acum m-ai facut curioasa.
Psihologii nu i-ar ajuta sa nu le mai fuga mintea dupa copii. Nu asta fac psihologii. In general, daca ai o problema, psihologul nu o rezolva, ci te ajuta pe tine sa traiesti cu ea. Sunt foarte multi pedofili care stiu ca ceea ce simt nu este bine, insa nu stiu cum sa se controleze. Daca merg la un psiholog, psihologul respectiv le sugereaza diverse tehnici prin care se pot elibera de frustrarea sexuala si prin care se pot controla. Problema este ca subiectul este un tabu si in loc sa caute ajutor sa invete cum sa se controleze, vor sta si vor astepta pana cand totul devine prea mult si explodeaza.
Bagi merele si perele la bataie si nu are nici cea mai mica legatura.
Bagi pasiunea unor oameni cu niste deviati si niste distrusi, nu vad logica de aici/ A trecut de mult vremea in care se considera ca toti rockerii sau rockerii sunt satanisti... Mai bine s-ar incerca sa investeasca si sa combata saracia intr-un fel, nu sa le ofere o sansa pedofililor sau mai stiu eu ce.
Bag merele si perele in aceeasi oala dupa parerea ta, insa dupa parerea mea sau a altuia ele sunt deja in aceeasi oala. Ceea ce vreau iti demonstrez cu exemplul meu este ca nu se poate delimita "rau"si "bun" cand vine vorba de pasiuni/placeri/atractie. Fie ele sexuale, fie artistice, fie vestimentare, fie muzicale etc pentru ca nu exista un numitor comun si nu poti face un numitor comun asupra caruia sa cada de acord intreaga populatie. Tu imi spui ca un barbat care are o pasiune sexuala pentru copii este o persoana daunatoare pentru societate si o bomba cu ceas, iar baba Lena din satucul x de la poale de de munte vine si iti spune ca cei care asculta death metal sunt satanisti si sunt un potential pericol pentru societate, pentru ca de ce ar avea astfel de placeri daca nu ar fi deja devianti? Tu nu ai un argument real pentru care sa demonstrezi ca oamenii atrasi de copii sunt un potential pericol pentru societate, asa cum baba Lena nu are un argument real pentru care sa iti spuna de ce metalistii sunt un potential pericol pentru societate. In afara de propria voastra opinie, iar singurul argument pe care il aveti amandoi este pentru ca asa credeti. Insa in afara de propria voastra catalogare dupa valorile voastre personale nu exista diferenta intre ele, nu exista niciun argument real pentru care sa spui ca barbatul care este atras de copii este mai periculos decat barbatul atras de barbati sau mai rau decat barbatul pasionat de death metal.
Iar pe langa propriile valori dupa care catalogati "x e rau pentru ca are y preferinta" si "z e bun pentru ca are w preferinta", singura diferenta oarecum reala intre omul atras sexual de copii si omul care asculta death metal este ca daca omul atras de copii actioneaza conform preferintelor, atunci fapta lui va fi o infractiune, iar daca omul care asculta death metal actioneaza conform preferintelor, atunci nu va fi nicio infractiune, pentru ca a asculta death metal nu este o infractiune. Insa cuvantul cheie din comparatia de mai sus este "daca".
De aceea nu poti pedepsi oamenii pentru preferinte, pentru ca nu vei avea un numitor comun. Insa ii poti pedepsi pentru fapte.
P.S. Treaba cu metalistii si arta groteasca a fost doar un exemplu. Ca sa fie clar, in cazul in care nu este pana acum, nu cred nici ca metalistii, pasionatii de arta groteasca, sadicii, psihopatii sau persoanele atrase de copii sunt un pericol pentr societate. Persoanele pe care le consider un adevarat pericol pentru societate sunt persoanele cu probleme comportamentale, incapabile de autoreglarea emotionala, de exemplu persoanele care isi omoara partenerii pentru ca i-au inselat, fara sa fi avut astfel de gabduri inainte, fara sa aiba pasiuni anormale. Iar oamenii cu pasiuni anormale sunt mult mai succesibili sa devina un pericol pentru societate, daca si numai daca sunt incapabili de autocontrol. Asta ii face periculosi, nu preferinta in sine.
Chiar nu reprezinta un pericol pentru societate acesti pedofili,, bwhahahahahaha... Ce mi-e ca ala e atras, si ce mi-e ca a pus in practica, diferenta este ca fapta nu se lasa asteptata prea mult timp.
Si daca nu ar avea efecte aceste sedinte psihologice? Ce vom face atunci? Constitutia Germaniei mai mult ca sigur nu va permite niciodata relatile intre adulti si copii si contravenientul intra direct la 'bulau' unde ii este locul de altfel. Hai sa zicem ca ar face ceva cat de cat bun ca i-ar baga nemernicului in cap si l-ar invata de bine,, problema e la ala si trebuie sa puna in practica ce a invatat la psiholog nu ce a invatat din filmele de adulti pe copii...
Este o diferenta intre a fi atras de ceva si a actiona conform acelei atractii. Dar deja s-a discutat asta mai sus, mai ales cu exemplul atractiei tale fata de femei si faptul ca nu actionezi intotdeauna conform acesteia.
Insa un alt exemplu, sunt psihopatii. Si la ei este o diferenta intre dorinte si actiuni. Asa cum si psihopatii pot fi invatati sa suprime anumite idei si dorinte care le vin in minte (din lipsa de empatie) si se pot adapta in societate, asa o pot face si pedofilii. Sunt extrem de multi psihopati adaptati societatii, mult mai multi decat ai crede.
Inainte sa ne intrebam daca nu functioneaza, mai important este sa incercam. Iar daca nu merge, banuiesc ca solutia pe care vrei sa o auzi este sa ii tinem in continuare in inchisoare pe banii contribuabilor.
Poate dam bani sa manance si gura lor ceva, dar macar ii vezi in puscarie.
Cat despre psihopati,, sunt cu duiumul si distrusi de genul ala, dar nu ai ce sa le faci decat daca ii prinzi in fapta. Hai sa vedem ce rezultate o sa aiba aceasta 'initiativa',, eu unul nu cred in ea, dar hai totusi sa vedem ce si cum
Daca sustii ca de la atractie si dorinta este un pas extrem de mic pana la actiune, mai am o singura intrebare. Daca toti am fi pedepsiti dupa toate intentiile, instinctele, dorintele, atractiile ilegale pe care le-am avut de-a lungul vietii (pe care evident nu le-am pus in practica), cati dintre noi ar mai fi oameni liberi?
Cat despre discutie, banuiesc ca va trebui sa cadem de acord sa nu cadem de acord.
P.S. Nu este nevoie sa imi raspunzi la intrebare.
Patetic. Mi-e lene să citesc dar din ce ai zis tu mi se pare o tâmpenie.
Deci pedofilii sunt diferiți de ăștia care molestează, că ei se pot stăpâni. Și prin prisma asta, ar trebui să-i tratăm mai frumos și să-i facem să intre în societate la fel de lin cum intră penisul unui moș de 50 într-o fetiță de 5 ani.
Ah, sau nu vrem momentan să le dăm drepturi, vrem să-i ajutăm să-ți stăpânească instinctele. Nu să le îndepărteze, că nu pot, ci să le stăpânească. Adică, să nu molesteze fetițe, să le convingă cu ciocolată.
Nu am o parere buna despre asta.
In primul rand lumea nu are nevoie de ei. Nici de ei, nici de criminali sau alte gunoaie ale societatii. Suntem deja cu mult peste numarul persoanelor pe care aceasta planeta le poate sustine iar resursele sunt limitate asa ca nu ar fi rau sa se investeasca in alte lucruri si nu in cine stie ce persoane dubioase.
Acum am 2 pareri... in functie de caz.
Daca este vorba de persoane prinse ca frecventeaza site-uri de profil dar care nu au atins nimic in viata reala atunci consider ca se mai poate face ceva si ca ar merita sansa unui program de genul.
Daca este vorba de persoane care au abuzat copii atunci revin la ideea de mai sus. Gandul la fapta este o chestie dar fapta in sine nu poate sa fie iertata atat de usor. Acele persoane sunt dezgustatoare si nu merita alta sansa.
Ala poate ca ar putea reveni in societate dar copilul /copiii pe care i-a ruinat?
Este doar parerea mea.
___Enzo întreabă: