| Cipi1212 a întrebat:

Referitor la fata de 19 ani care a fost atacată de urs, de ce autoritățile pun pe locul 1 urșii și alte sălbăticiuni și pe locul 2 oamenii și animalele domestice? Să le fie rușine
Cei cu drepturile animalelor sălbatice să nu răspundă. Mulțumesc pentru înțelegere!

Răspuns Câştigător
| AndaAlexandra a răspuns:

Fata a fost deja moarta când au ajuns autoritățile. Nu mai puteau face nimic decât să recupereze cadavrul. Dacă ar fi fost încă în viață ar fi fost altceva. Puteai sa ii judeci că nu au omorât ursul. In cazul asta nu e vina lor.
Omul distruge habitatul multor animale sălbatice. Omul distruge pădurile fara sa se gândească la animalele care locuiesc acolo. Pe langa asta, nu putem omoram orice animal, cum ne taie pe noi capul. Exista specii pe cale de dispariție. Nu mă refer la usul acela.

11 răspunsuri:
| Miruna333 a răspuns:

Nr. 1 la pradatori ramane OMUL!

| Madaxo97 a răspuns:

Nu pune nimeni ursii pe locul 1, pădurea este casa lor, noi suntem cei care le invadam casele, tăiem pădurile și apoi ne supărăm când ei vin să caute mâncare în sate și orașe.
Nu știm exact în ce circumstanțe s-a întâmplat acest accident, poate s-a apropiat prea mult fata de el, poate s-a aventurat într-o zonă nepermisă, în orice caz, a fost un accident, nu trebuie acum să ucidem toți urșii și animalele sălbatice din lume că s-a întâmplat asta.
Sunt protejate pentru ca acestea sunt animale, nu au minte, noi oamenii ar trebui să avem minte și să nu ne aventurăm în zone periculoase. Planeta este și casa lor, este loc pentru toată lumea pe acest pământ, nu trebuie să omorâm animalele.

| RAY a răspuns:

Existența unui om vs a unui urs este total inutila,urși nu au construit blocări in locul unde erau păduri, oameni în schimb da, e mai prețioasă viața unui om? Nu, urși ataca că ori suntem pe teritoriul lor ori am ocupat noi teritoriul lor, omul este ceea mai rea ființă din existența universului

| RAY a răspuns:

Selecție naturală

| mODIN a răspuns:

Nu inteleg ce ai vrut sa zici cu asta.

| wildthing a răspuns:

Pentru ca exista niste ong-uri cu mare influenta, cu interese ostile Romaniei si care castiga foarte multi bani din povestea asta. Nu conteaza pentru ei daca Romania va fi distrusa, daca va deveni jungla Europei, ei fac totul pentru a-si atinge interesele meschine.
Ursul este in varful lantului trofic, nu are dusmani naturali, iar in Romania vanarea lui este interzisa din 2016, cand oricum erau deja mult prea multi, mult mai multi decat poate suporta suprafata tarii. Imagineaza-ti cat de multi au devenit acum, dupa 8 ani in care nu a avut nimeni voie sa-i impuste, pentru tinerea populatiei de ursi sub control. Populatia de ursi a crescut exponential, atat de mult incat au ajuns la campie, aproape de Bucuresti si chiar in Ploiesti, Pitesti sau Targoviste, unde nu s-au mai vazut ursi de sute de ani, daca s-or fi vazut vreodata. Nu are legatura cu taierea padurilor asa cum spun unii spalati pe creier, pentru ca ursul nu traieste neaparat in padure, ci are strict legatura cu faptul ca sunt mult mult mult prea multi.
Daca persoanele care trebuie sa se trezeasca nu se trezesc urgent, o sa fim vanati de ursi in propriile case in centrul Bucurestiului.
Toti cei care militeaza impotriva reducerii populatiei de ursi, sunt patati pe maini de sangele Mariei, fata de 19 ani a carei viata a fost curmata de urs, pe un celebru traseu turistic din Bucegi, Jepii Mici, traseu abordat de-a lungul timpului de multe generatii de pasionati ai muntelui. Nu era acasa la urs, asa cum spun unii retardati, ci era un traseu turistic, un loc unde cu ani in urma, cand Romania era mai sanatoasa la cap, te puteai duce in deplina siguranta, fara sa risti sa te intalnesti cu ursul. Daca ursul are dreptul sa revendice acel loc ca fiind casa lui, eu propun sa-i dam inapoi si Brasovul sau Sibiul (si multe alte asemenea orase), pentru ca ma gandesc ca inainte de a fi asezari omenesti acolo, cu siguranta era salbaticie si deci, casa ursului... sper ca si cei mai ingusti la minte imi remarca sarcasmul amar din aceasta ultima fraza.winking

| Miruna333 a răspuns (pentru Madaxo97):

Raspuns de aur

suntserios
| suntserios a răspuns:

Si tu asa dupa mintea ta cum crezi ca trebuia gestionata problema? Sa meaga cineva in mijlocul padurii sa impuste ursul? pentru ca era in mijlocul padurii

| Madaxo97 a răspuns (pentru wildthing):

Https://vm.tiktok.com/ZGeGWphDM/ nu stiu dacă ai tiktok să poți viziona acest video, cu 2 bărbati care s-au dat jos din mașină pe Transfăgărășan să hrănească și să faca poze cu ursul, stau la mai puțin de un metru de el, iar la un moment dat, ursul atacă, a avut noroc că a scăpat nevătămat. Te întreb acum, cine e de vină? Tot ursul? Pentru prostia lor? Ce s-a întâmplat cu Maria a fost un accident nefericit, a fost împinsă de urs, nu ucisă cu sânge rece de acesta, a fost vina ursului într-adevăr, dar si a statului pentru că nu se ocupă de prinderea și relocarea lor în spatii speciale sau alte zone nelocuite de oameni, nu se ocupă nici de reîmpăduriri, ei unde să se ducă dacă pădurile sunt din ce în ce mai puține? Spațiul lor e din ce în ce mai limitat, oricât de mult s-ar reduce din populația lor.

| wildthing a răspuns (pentru Madaxo97):

Habar nu ai despre ce vorbesti, dar tu tot insisti! In caz ca nu stiai, Maria a fost urmarita, vanata de catre fiara aia, ea chiar a sunat la 112 si a spus ca e urmarita de urs si nu stie cum sa scape, iar apoi a sunat prietenul ei sa spuna ca a fost luata de catre urs. Cand au ajuns salvatorii acolo, ursul manca din ea si refuza sa plece de langa ea (o trata ca pe o prada), i-a atacat si pe ei si ar mai fi facut si alte victime daca vanatorul nu l-ar fi impuscat...a fost de-a dreptul un film de groaza!
Da, statul e principalul vinovat, dar nu pentru ca nu-i relocheaza. Unde sa-i relocheze!? Sa mute problema dintr-o zona in alta?! Nici o alta tara nu ni-i primeste. Trebuie eliminati, imputinati, sunt mult prea multi!
Nu ai inteles nimic din ceea ce am scris prima data si eu nu am chef sa repet, dar te rog, inceteaza cu gargara ieftina si cu propaganda! O fata nevinovata care avea tot viitorul inainte, a murit intr-un mod ingrozitor! Voi astia care nu mai puteti de grija ursilor, aveti un pic de respect pentru memoria ei si tineti-va gura! sad

| Cipi1212 explică (pentru AndaAlexandra):

Ursul a fost omorât.