| Dana2103 a întrebat:

Revin tot cu o intrebare legata de tipul de invatamant
Pana acum,invatamantul la distanta era doar pentru cativa,acum,de nevoie, marea majoritate care a avut posibilitatea a invatat la distanta
Din ce stiu,in Australia asta e ceva normal
Invatamantul la distanta e ca invatamantul acasa, doar ca e in colectivitate online,nu individual.
E mai comod sa nu trebuiasca sa faci prezenta fizica si sa te deplasezi. E doar prezenta online. De ce nu ramane invatamantul asa?
Cine vrea sa invete invata si asa. Evaluarile se pot face la scoala,intr adevar.
Stiu ca mersul la scoala e o forma de socializare,dar pana la urma,cine vrea sa socializeze poate sa se inscrie si la cursuri extrascolare,cum este in Sua dar si la noi, gen "palatul copiilor"
Scolile pot sa se ocupe si de activitatile astea optionale.
Ce parere aveti? Asta pare varianta cea mai convenabila, cel putin eu asa o vad

Răspuns Câştigător
DoarBogdan
| DoarBogdan a răspuns:

Dap, dar nu poti sa faci nimic sa schimbi asta, decat sa iti dai cu parerea big grin.

Ai zis bine ca mersul la scoala este o forma de socialzare, si ca cine vrea sa socializeze poate sa se inscrie la... ce? Pai cine vrea sa socializeze? Ne intrebam (aia care au) copilul daca vrea sa socializeze? Asa se acopera toata gama de copii.

Nu mai da exemple din alte tari, ca nu ajuta cu nimic. Daca o sa se schimbe ceva, o sa se schimbe. Tot ceea ce a fost pana acum a fost exact ca tu sa fii exact cum esti acum si sa ai exact aceasta gandire pe care o ai acum. Este valabil si in cazul fiecarei persoane. Sunt convins ca nu ai fi vrut sa fi avut alta mentalitate in acest moment, practic sa fii alta persoana. Si asta s-ar fi intamplat daca lucrurile nu ar sta exact ca acum.

Totul merge exact cum trebuie sa mearga.

8 răspunsuri:
suntserios
| suntserios a răspuns:

La scoala copilul invata sa sa se integreze in societate si sa comunice cu restul indivizilor. Aia e baza. Ar fi oribil fara asa ceva

| Dana2103 explică (pentru suntserios):

In alte tari se poate si asa. Oricum,integrarea nu se face exclusiv la scoala. Integrarea se face cel mai bine in grupurile sociale care ti se potrivesc, spre exemplu in anumite grupuri :de dans, muzica, sah, limbi straine etc

| RoCkKiD a răspuns:

Studiile nu-s doar pentru invatat. E adevarat ca asta ar fi scopul principal dar mie imi pare ca in functie de varsta elevului e mai degraba secundar.

Daca te referi la un curs de calificare sau ceva pur profesinal facut de un adult cu un scop precis, adica sa poata sa se angajeze undeva sau sa ocupe alt rol la job, atunci da, poti sa il faci 100% de la distanta.

Daca te referi la cei mai tineri, si prin asta ma refer si la studenti, informatia aia de la scoala e secundara.

Cand e mic copilul, invata sa se integreze si sa functioneze in grup, invata atitudini sociale, invata sa lucreze cu altii, sa ii tolerezee pe altii iar pe masura ce creste leaga prietenii, dezvolta relatii etc. In acleasi timp invata iararhia sociala, cumsa se raporteze la autoritate, cum sa gestioneze stresul, cum sa iti planifice timpul.

In plus, scoala si mersul al scoala invata copulul cu rutina, imagineaza-ti sa angajezi un om care toata viata a facut scoala de acasa, ar fi incapabil sa interactioneze cu colegii, sa lucreze cu ei, cum sa interactioneze cu superiorii, cum sa negocieze. Ar fi un om inutil din puct de vedere profesional.

| pgoff8500 a răspuns:

Neg vehement alte tipuri de învățământ în afară de cea normală! Nu sunt de acord cu școala online, a fost cea mai groaznică alegere pentru a continua cursurile în timpul stării de urgență!

| mgtow a răspuns:

Chestia asta e buna pentru aia care sant abuzati fizic & verbal. In rest cine vrea merge la scoala

| Dana2103 explică (pentru DoarBogdan):

Cel mai bun raspuns!

DoarBogdan
| DoarBogdan a răspuns (pentru Dana2103):

Mersi!
Mai am si altele big grin

| Superior a răspuns:

Mie la scoala,la ore mi se dicta ce scria pe manuale la ore in mare parte in loc sa explice ce scrie acolo.
Mai bine va baga online si va da niste pdf-uri sa copiati,acelasi lucru este.
La matematica probabil chiar e necesara prezenta, acolo e alta treaba.
Dar nu inteleg aberatia asta cu : "la scoala inveti socializare".
Poate doar in clasele I-IV ai parte de niste ani frumosi de socializare (sau nu daca ai o educatoare aurolac).
Din clasa V incepe razboiul cu colegii pentru note, cea mai frumoasa fata din clasa, etc.
Adica, de aici incepi sa inveti ce fel de "javre" poti intalni in viata (lucru confirmat de profa de psihologie din clasa a 10-a si citez "din pacate la scoala nu invatati sa va faceti prieteni, mai degraba incercati sa va obisnuiti cu un tip de oameni pe care nu-i agreeati pentru a nu face colaps psihologic mai departe in viata de adult").
E suficient un an sa nu-i mai suporti.
In cazurile mai fericite, le vezi fata in clasa VII-VIII, cand mai intarzie hormonii si apar presiunile examenelor pentru admiterea la liceu.
La liceu... acolo vii pregatit ca nu cu oricine te poti face prieten, asa ca iti faci un anturaj de 3-4 colegi dupa program spargi orele cu ei pe skype.
Ma rog, astazi discord.
Mi-e dor de vremea skype sad