| Vernusio a întrebat:

Sa ma sinucid daca am depresie de ani buni si nu imi mai trece? Am doar 19 ani.Viata nu e dreapta

10 răspunsuri:
| Justme111 a răspuns:

Viața nu e dreaptă niciodată. De aceea trebuie să faci tot posibilul să o îndrepți tu. Sinuciderea nu e o soluție. Crezi că îți va fi mai bine după? Nu. Fă în aşa fel încât să te depărtezi de lucrurile care te-au adus în situația asta. Axează te pe lucrurile care iti plac si practica le. Fa cumva, tot posibilul sa iesi din starea asta ca sa iti poti da seama ca viata e frumoasa. Am avut si eu stari din astea din cauza anumitor persoane dar incerc sa trec peste, sa ajung la momentl cand o sa pot sa nu depind de ei si sa imi traiesc viata dupa bunul meu plac. Ai grija de tine.

| Felissa13Eden a răspuns:

In niciun caz.
De ce sa le dai satisfactie celor care credeau ca esti slab?
Plus ca poti mai mult de-atat, serios.
Apuca-te de gatit briose cu ciocolata si viata ta o sa fie mai buna big grin
Daca crezi mult intr-un lucru o sa ajunga sa fie adevarat.De ce sa nu crezi ca viata e frumoasa? Uita-te dupa detaliile care o fac asa, nu dupa cele care o fac oribila...

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Ai facut ceva in privinta asta ( ma refer la depresie )? Nimic nu trece asa de la sine.

| SilviaDulcik a răspuns:

Îți recomand să citești un manga: Suicide Island.
Nu numai atât dar recomand, dacă ai luat notă de trecere la BAC, să urmezi o facultate sau o scoală profesională. Ai nevoie de "un șut în fund, un pas înainte" și de a cunoaște oameni noi.
Trebuie doar să îți faci curaj sau să uiți de rușine și să intri în conversații.
Nu în ultimul rând, să gasești un țel pentru care să trăiești, cum ar fi să vrei să arăți mai bine prin exerciții fizice și alimentație sănătoasă.

| Chiru_Ionut_1979 a răspuns (pentru SilviaDulcik):

Are nevoie de un șut în fund? Asta e raspunsul tău? sa intre in conversație, vrei să spui că e rupt de societate! crezi tu.Astea sunt cuvinte de copii care stau pe TPU. Spui ca să arate bine, ce legatura are cu starea lui de sănătate. Cu ce poate să-l ajute lumea, cu vorbe? totul depinde de el si de oameni buni de care are nevoie

| TCosminn a răspuns:

Eu nu cred ca esti in depresie, cred cu tarie ca tu esti dezamagit profund de lume si asta te face sa crezi ca sinuciderea iti poate lua aceasta dezamagire. La 19 ani ai toate sansele sa ajuti oamenii in limitele posibilitatilor tale. Daca tu vezi ca viata nu e dreapta, si asa e, ai dreptate, pentru ca oamenii nu sunt drepti, fa tu ceva in privinta asta. Fii tu cel care arata ca se poate. Stii ce ma intriga pe mine foarte tare? Faptul ca toti incultii, agramatii, fontii fi flecarii ajung sa ne conduca politic, au firme, au bani, au faima si tineri ca tine, care sunt sigur ca au un potential enorm, li se taie craca de sub picioare. Lupta, totul e o lupta, pana si cu tine insuti.

| SilviaDulcik a răspuns (pentru Chiru_Ionut_1979):

Domnule Chiru Ionuț născut în 1979, eu am spus totul pe față din cauza faptului că trec printr-un astfel de moment. Dacă el nu a glumit cu sinuciderea și cu depresia, înseamnă că ce am spus îl poate ajuta.

| T0T a răspuns:

Da, ai o problemă cu gândirea dacă nu îți mai trece. Un om rațional care se păstrează asemenea greu să capete această boală. Revino-ți, ai doar o viață, dacă nu ai de gând să îți revii mai bine îi pui capăt de acum căci va trece viața pe lângă tine, vei îmbătrâni și nu vei mai putea să faci extrem de multe lucruri pe care le poți face acum și asta e mai depresiv decât cam orice altceva.

| OldSoul a răspuns:

Spui ca "viata nu e dreapta" dar ne intrebi pe noi daca sa te sinucizi sau nu...
Penibil, iti cam meriti soarta se pare.

| BotezanDaniel a răspuns:

Buna! big grin
Sfatul meu psihologic: big grin
-invinge orice forma de emotie negativa,de teama! big grin
-refuzul de a ierta implica in mod necesar povara timpului psihologic. big grin
-prezentul este tot ce vei avea vreodata. big grin
-viata ta,este in aceste moment. big grin
-viitorul este o replica a trecutului. big grin
-cand mintea ta este impovarata de trecut, traiesti aceleasi lucruri. big grin
-calitatea constiintei din prezent da forma viitorului, care nu poate fi trait decat in clipa de acum. big grin
-identifica-te cu mintea, observa gandul, nu-l analiza! big grin
-asculta linistea din spatele oricarui sunet! big grin
-observa cromatica, nu interpreta! big grin
-modifica-ti gandul, sau accepta-l! big grin
-modifica-ti starea, sau accepta starea! big grin
-simte corpul tau interior, scufunda-te in iluminare! big grin
-traieste clipa de acum, prezentul etern, profund! big grin
-nu exista salvare in timp, nu te poti elibera in viitor de problema ta. big grin
-prezenta in clipa de acum este cheia libertatii. big grin
-nu poti fii liber decat acum. happy
-anumite lucruri din trecut n-au mers asa cum ai dorit. happy
-iti manifesti o putere sa mergi mai departe, de ce s-a intamplat in trecut. happy
-te impotrivesti lucruriilor care exista deja. happy
-speranta te concentreaza pe viitor, neaga prezentul, neaga fericirea ta. happy
-situatia ta de viata exista in timp. happy
-viata ta exista acum. happy
-situatia ta de viata este o constructie a mintii. happy
-viata ta este reala. happy
Ideologii personale.Aleg sa renunt la depresie/ingrijorare/teama/dezamagire pentru ca: sad
-apare in urma constientizarii a unui lucru gresit. sad
-este rezultatul prejudecatiilor. sad
-sunt trist pentru ca sunt intr-o stare de regret. sad
-am o mare neplacere si suferinta. sad
-am o minte impovarata cu impotrivire. sad
-sufletul meu este incatusat, in suferinta, in judecata pacatului. sad
-am de ce sa ma ingrijorez. sad
-am o stare de depresie. sad
-sunt captat in necuratie si suprare. sad
-sunt singur impotriva cerului. sad
-sunt nefericit si neimpacat. sad
-sufletul nu s-a detajat de trecut si de viitor. sad
Ideologii personale.Aleg fericirea, consta in urmatoarele idei: big grin
-fac ceea ce imi consoleaza binele. big grin
-fac ceea ce ma bucura pe o perioada lunga de timp. big grin
-fac totul profund, din inima, nu din minte. big grin
-renunt la orice modalitate de pacat. big grin
-pot cu adevarat sa ma identific cu mintea. big grin
-vreau sa il pot contempla pe Isus Hristos, regele sfintiilor si al ingeriilor, in purificare, slava si in gloria pentru eternitate. big grin
-sunt impacat cu trecutul, m-am iertat. big grin
-traiesc curat prezentul. big grin
-prezentul etern imi da bucurie. big grin
-ma pot bucura de clipa de acum. big grin
-nu mai am de ce sa imi fac griji. big grin
-simt sanatatea si viata din mine. big grin
-am o minte iluminata, purificata. big grin
-de astazi(data), mi-am schimbat viata radical. big grin
-ma detasez de pacat, de ce nu-mi aduce fericirea si pacea. big grin
-confer o viata noua. big grin
-nu ma mai intereseaza ce mi-a placut candva. big grin
-imi consolidez sanatatea si bucuria. big grin
Iti doresc toate aceste acumulari psihologice facute de mine, sa le contemplezi! big grin